Weeknieuws 2023-28

VUT-groep: Omdat de ergste hitte voorlopig voorbij was, was de start vandaag weer zoals gewoonlijk na de middag om 13:30 uur. Bij “de Merthal” kwamen 11 renners opdagen. Dat waren er wel een paar minder als gewoonlijk. Waarschijnlijk hield de stevige wind sommige mensen af van deze straffe uitdaging. Klokslag half twee klikten we de pedalen vast en met de wind vol op de neus vertrokken we richting Kronenberg. Toen we in Sevenum in de Steeg waren gingen de hemelsluizen even open. Thei V. vond het als enige nodig om even te stoppen en het regenjack aan te doen. Echter duurde deze bui maar even en hielden we het de rest van de rit droog.

Over Eerselsberg koersten we binnendoor naar het Roozendaal waar we de Maasbreeseweg overstaken en spoedig daarna bereikten we de Boekend. Tussen de Boekend en de oversteek van de Napoleonsbaan bij vakantiepark “de Berckt” kregen we nog eerst te maken met een stuk klinkerweg dat enigszins deed denken aan Parijs- Roubaix.  Er was inmiddels iemand die de harde tegenwind in de benen voelde en hij moest alle zeilen bijzetten om bij de groep te blijven. Maar vlak voor de koffiepauze in Kessel werd het hem toch even te veel. Twee “brothers in arms” zorgden ervoor dat hij toch weer bij de groep aan kon sluiten en samen kwamen we aan bij “IJssalon Clevers”. Het prima verzorgde kopje koffie lieten we ons goed smaken. Gelukkig hadden we al ruim de helft van de rit erop zitten en we zouden na deze pauze de wind op de rug krijgen. 

Nadat we in Kessel-Eik weer de Napoleonsbaan over waren gestoken was het windvoordeel al gauw te merken, dit hield ook in dat het tempo omhoog ging. De nog steeds vermoeide benen van de verslaggever speelden hem nog steeds parten en hij moest de rol lossen. Ondanks dat hij aangaf alleen verder te willen werd er op hem gewacht en werd het tempo iets verlaagd. Nadat we linksaf afgeslagen waren bij de Kesselseweg duurde het niet lang voordat we in Helden waren en daarna werd de weg richting Maasbree ingeslagen. De wind nu vol in de rug. Wegkapitein Theo B. moest wel nog even een paar mensen tot de orde roepen die niet wilden luisteren naar zijn waarschuwend fluitje toen de snelheid uit de hand dreigde te lopen. We namen na de rotonde op de Provincialeweg al snel de afslag naar de Sevenumsedijk en via Tongerlo kwamen we weer Sevenum binnen. De verslaggever had aangegeven om via het Most de kortste weg naar huis te rijden en nam dus vroegtijdig afscheid. (Verslag van een erg vermoeide Giel).

A.s. donderdag 20 juli. Route 72, afstand 72 km. Voorlopig vertrek om 13:30 uur.
Hou wel het TWC-nieuws in de gaten.

A-groep: A.s. zondag route 98 alias “rondje Viersen” van 100 km. Vertrek is om 8:00 uur.

B-groep: A.s. zondag route 139 van 102 km richting Waldniel. Vertrek om 8:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 88-VUT van 71 km.  Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 55-D van 61 km. Vertrek om 8:30 uur.