Gravel groep

Wat heeft TWC Oranje op Gravel gebied voor jou te bieden

Wie: Iedereen binnen Twc met een Gravel bike of MTB met een goede basis conditie. Introducees mogen 2 keer gratis meerijden.

WanneerWe starten op 10 maart 2024 en dan om de zondag (even weken). In principe is er geen einde of begin van het Gravel programma.
Indien de (gevoels-) temperatuur onder de 5 graden is zal er geen Graveltocht verreden worden. Dan is het MTB programma het alternatief.

ProgrammaEr wordt geen vast programma gemaakt zoals bij de race en MTB groep met overzicht welke route op welke zondagmorgen.
In het Gravel programma komen datums, afstand bereik en vertrek tijd te staan. Er zal getest gaan worden met de Cyql App om ritten te plannen. Deze app is gratis voor alle bij de NTFU aangesloten clubs.

Op de vrijdag in de even weken zal in de  Twc Gravel WhatsApp groep gemeld worden welke route er zondag gereden wordt. Zo kan er rekening met het weer gehouden worden om een ideale rit te maken. 
Ook zal er getest gaan worden met de Cyql App om ritten te plannen. Deze app is gratis voor alle bij de NTFU aangesloten clubs.

Bereikbaarheid

De Gravel commissie is bereikbaar via gravel@twcoranje.nl  Ook is er een Whatsapp groep voor de Gravel groep.
Heb je verder ideeën voor een toertocht, suggesties of andere initiatieven, dan wel vragen, laat het ons weten! 

Overige punten:  

  • Er wordt gefietst met hetzelfde motto als de rest van de groepen van Twc:
    Samen uit, Samen thuis.
  • Tijdens elke rit is er halverwege een koffie pauze.
  • Leden met een MTB mogen uiteraard ook mee, wel rekening houden dat
    afstand en snelheid stuk hoger ligt en dus zwaarder.
  • We zijn supporter van Gravelcode.nl – Initiatief van de NTFU en Staatsbosbeheer.
  • Indien er speciale ritten zijn in de race of MTB groep, zal er geen Gravel tocht gepland worden.
  • Terugkomst bij de Beurs is standaard tussen 12 en 12:30 uur. Alleen bij de langere tochten, tussen 90 en 100 km zal dit rond 13:00 uur zijn. Gerekend wordt met een gemiddelde van 23 km/u en een koffie pauze van 30 min.