Onze club

Toer- en WielerClub Oranje uit Horst is opgericht in 1975. Aanvankelijk had de vereniging tot doel het toerfietsen op de weg te bevorderen, maar in de loop der jaren is ook het mountainbiken erg populair geworden, en sinds 2007 is er naast de race-groepen ook een mtb-groep binnen de club actief.

Fietsen bij TWC Oranje is een sociaal gebeuren. We zijn een sportclub, waar je met je sportieve ambities terecht kunt, maar de gezelligheid wordt zeker niet vergeten. We hanteren tijdens onze tochten het principe: “Samen uit, Samen thuis”.

Voor het hele jaar is er voor de race-groepen en de mtb-groep een programma vastgesteld met daarin o.a. (toer)tochten die we met de club gaan fietsen. Deze (toer)tochten fietsen we altijd in ons clubtenue. Voor het programma en meer info over de race-groepen en de mtb-groep zie de betreffende programma pagina’s.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), een overkoepelende organisatie die ook het bevorderen van het toerfietsen tot doel heeft. Het voordeel hiervan is dat je als lid van de NTFU goed bent verzekert tijdens ongelukjes bij clubtochten en heb je een uitstekende verzekering voor je fiets. Ook krijg je korting op de vele tochten die er door de aangesloten verenigingen worden georganiseerd. 4 Maal per jaar ontvang je het “Fietssport magazine”.

Naast de programma’s voor de racefietsers en mountainbikers organiseren we als club ieder jaar nog verschillende andere activiteiten:

  • 3 daags weekend voor racefietsers en mountainbikers (zowel in Nederland als ook in Belgie of Duitsland)
  • In de wintermaanden staat vaak een sociale activiteit op de kalender
  • Marathon voor racefietsers in september over 120 of 200 km, marathon voor mountainbikers in de wintermaanden over plm. 80-100 km.
  • Info avonden over training, voeding, fietstechniek e.d.
  • Spinning: in de wintermaanden wekelijks een spinning-uurtje voor de liefhebbers.
  • Sportkeuring
  • Tochten zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Marmotte in de Franse Alpen, of een fietsweekje op Mallorca mag natuurlijk niet ontbreken op de palmares van een renner/mountainbiker, ook hier zijn binnen TWC Oranje altijd wel liefhebbers voor te vinden