TWC Oranje
Welkom op de website van TWC Oranje uit Horst a/d Maas
Lid worden
Klik op onderstaande button voor alle informatie.
Lid worden

Clubinformatie:

Toer- en WielerClub Oranje uit Horst is opgericht in 1975. Aanvankelijk had de vereniging tot doel het toerfietsen op de weg te bevorderen, maar in de loop der jaren is ook het mountainbiken erg populair geworden, en sinds 2007 is er naast de race-groepen ook een atb-groep binnen de club actief.

Fietsen bij TWC Oranje is een sociaal gebeuren. We zijn een sportclub, waar je met je sportieve ambities terecht kunt, maar de gezelligheid wordt zeker niet vergeten. We hanteren tijdens onze tochten het principe: “Samen uit, Samen thuis”.

Voor het hele jaar is er voor de race-groepen (maart-oktober)  en de atb-groep (oktober-maart) een programma vastgesteld met daarin o.a. (toer)tochten die we met de club gaan fietsen. Deze (toer)tochten fietsen we altijd in ons clubtenue. Voor het programma en meer info over de race-groepen en de atb-groep zie de betreffende buttons “race” en “mountainbike”.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), een overkoepelende organisatie die ook het bevorderen van het toerfietsen tot doel heeft. Het voordeel hiervan is dat je als lid van een NTFU vereniging korting krijgt op de vele tochten die er door de
aangesloten verenigingen worden georganiseerd (dmv. De NTFU lidmaatschapskaart via fietssport.nl). 4 maal per jaar ontvang je het “Fietssport magazine”,  en als lid van de NTFU ben je goed verzekert tijdens ongelukjes bij clubtochten, en heb je een uitstekende verzekering voor al je fietsen.

Naast de programma’s voor de racefietsers en mountainbikers organiseren we als club ieder jaar nog verschillende andere activiteiten:

  • Zandhazentocht in Oktober: tochten voor mountainbikers
  • 3 daags weekend voor racefietsers en mountainbikers (zowel in Nederland als ook in Ardennen/Eifel)
  • Feestavond / Dropping / Speurtocht: een activiteit in de wintermaanden
  • Marathon voor racefietsers in september over 150 of 200 km, marathon voor mountainbikers in de wintermaanden over plm. 70 km.
  • Info avonden over training, voeding, fietstechniek e.d.
  • Spinning: in de wintermaanden wekelijks een spinning-uurtje
  • Sportkeuring
  • Tochten zoals Luik-Bastenaken-Luik, de Marmotte in de Franse Alpen, de Maratona de Dolomiti in Italië, de Transalp etc. mag natuurlijk niet ontbreken op de palmares van een renner/mountainbiker, ook hier zijn binnen TWC Oranje altijd wel liefhebbers voor te vinden

Heb je nog vragen of mocht je nog meer informatie willen over TWC Oranje?

Neem dan contact op met onze secretaris Thei Siebers, tel. 077-4673279 of via mail: secretaris@twcoranje.nl.