Weeknieuws 2018-18 (30 april)

Oranjetocht: Mede dankzij het mooie fietsweer kunnen we terugkijken op een geslaagde Oranjetocht 2018 !! Zo’n 750 fietsers schreven zich in voor één van de 5 routes en aan de gezinsfietstocht deden een kleine 100 deelnemers mee. De Ladies Ride bleef echter achter met slechts 5 officiële aanmeldingen. Gezien de reacties na afloop hadden de deelnemers genoten van een mooie tocht door de Duitse grensstreek. Een tweetal deelnemers beleefden echter een minder prettige dag, een deelnemer brak bij een valpartij zijn heup en een andere deelnemer moest gereanimeerd worden. Beiden zijn inmiddels geopereerd en maken het naar omstandigheden goed. Wij wensen beide heren sterkte met hun herstel. We bedanken natuurlijk ook de mensen die geholpen hebben bij de reanimatie.

De Oranjetocht commissie dankt alle leden voor hun voortreffelijke inzet en ook de sponsors die het, op wat voor manier dan ook, mogelijk hebben gemaakt om deze Oranjetocht te organiseren. Ook Thei Litjens en handboogschietvereniging de Schutroe bedankt voor jullie gastvrijheid !!

Maandag 7 mei is er een evaluatie vergadering. Heb je nog verbeterpunten / tips of opmerkingen, geef dit dan door aan de leden van de Oranjetocht commissie, of stuur een mail naar oth@twcoranje.nl .

A-groep: 10 Heren en 1 gastrijder vertrokken om 8 uur voor route 79 richting de Groote Peel. Gelukkig weer met onze Piet in de bus achter ons aan, wel zo fijn! Maar niet voordat Hans een bidon leende aan Frank omdat zijn bidons nog in Grubbenvorst stonden. Regen pas rond 11 uur werd er verteld….helaas kregen we rond 9 uur een paar druppels van boven en na een tijdje werd het echte regen. Even vlug stoppen voor het regenjasje…maar niet iedereen had deze meegenomen en dus werd er hard doorgetrapt om warm te worden en te blijven. De pauze in Meijel werd uiteraard overgeslagen en ondertussen had Leo de tank een shortcut genomen richting Horst (heel verstandig!). Tim reed met zijn Trek lek en stapte bij Piet in de bus om zo zijn disc wiel te fiksen. Na een tijdje merkte we dat het wat stil was in het Peloton…Waar is Frank? Zelfs onze gastrijder, zoon van, wist niet waar hij was. Misschien ook in de bus gestapt? Nee toch… Ondertussen begonnen de omstandigheden hun tol te eisen. Martijn had zijn benen leeg en meldde dat hij rustig aan naar Grubbenvorst koerste. Vader Frank was nog spoorloos…naderhand gehoord dat hij ons op 500 m achterstand gevolgd heeft maar niet dichterbij raakte. In de Meterik vond 1 of andere aso dat we aan de kant moesten…en dat in een smal centrum waar 30 km/u de max is. Druk toeterend reed hij ons voorbij en eenmaal voor ons trapte hij op de rem…zijn arme hond die op de achterbank zat vond dit beslist ook een slechte actie van zijn maf baasje…

Met toch nog 4 man hebben we in de Beurs met een warme koffie wat nagepraat over deze helse rit. Daarna snel na huis voor een warme douche en wat oude kranten in de schoenen…want die waren zeiknat.

A.s. zondag route 43 over 100 km richting de outlet in Roermond. Vertrek om 8.30 uur

B/C groep: Buienradar voorspelde een flinke bui vanaf 9 uur, reden genoeg voor een aantal om zich nog een keer om te draaien in bed. Er stonden dan ook slechts 12 renners aan de start. Allemaal alvast goed ingepakt tegen de kou, op een enkele bikkel na ! Route 34 is een mooie route die nog niet al te vaak gereden is, maar voor deze regenachtige morgen een prima route. Weinig bochten, en veel rechte stukken, dus dat scheelt met het natte wegdek weer de nodige remblokken. Na zo’n 40 km had Marjo de eer om als eerste lek te rijden. Gelukkig was het voorwiel het slachtoffer, dus kon er met een snelle pits-stop, waar onze Max jaloers op zou zijn, snel verder gereden worden. Een twintigtal kilometers verder was Harm het volgende slachtoffer, maar ook hier het voorwiel, en aangezien onze Piet in de volgauto weer snel ter plekke was, konden we ook nu snel verder. Het laatste kwartiertje tot in Horst was het droog, maar dit was te kort om de kleren op te drogen, dus kozen de meesten bij de finish de kortste weg richting een lekkere warme douche thuis.

A.s. zondag staat route 48 over 76 km op het programma (Stevensbeek v.v.). Vertrek is om 8.30 uur vanaf de Mèrthal.

D-groep: In verband met groepsrepetitie van de harmonie in Grubbenvorst vertrokken we deze zondag  zonder onze wegcaptain ‘Don Leo’. Gelukkig was Mart V. bereid de taak van Lei over te nemen en het groepje van 7 personen te leiden voor route 34 D in de richting van Liessel, Ospeldijk naar Helden. Maar helaas liet de navigatie van Mart aan het begin van de route hem in de steek. Gelukkig dat de harde schijf van Mart J. nog in tact is. En met de B/C-rijders voor ons konden we toch de route prima volgen. Al  snel werden we getrakteerd op de eerste regendruppels. Dit deed  Anny ertoe besluiten rechtsaf te slaan in de richting van Helmond om zich daar te laten trakteren op een lekkere kop koffie…Even later zagen we dat de B/C-groep stopte om de regenjacks aan te trekken. Zo besloten ook wij onze regenjassen, voor zover aanwezig, te voorschijn te halen en werd er door Mart J. flink gelobbyd om de D-groep te versterken. Het vooruitzicht van een warme kop koffie deden Theo B. en Jan J. besluiten om aan te sluiten bij  Nellie, Jet,  Giel, Huub C. en Mart. .Inmiddels bleef het flink doorregenen en kwamen we uiteindelijk drijfnat in Meijel aan bij de pauzeplaats. We waren de eerste gasten voor deze ochtend bij ‘Oppe Koffie’ en werden welkom geheten door een alleraardigste mevrouw. Koffie, arretjescake, taart, koekjes, nog een tweede gratis kopje koffie…..we vergaten al snel dat we door en door nat waren. Na de nodige kletspraat aan de tafel toch maar weer het natte klof aangetrokken en koers richting huis. De route ging via Park Peelbergen terug om nog enigszins beschut te fietsen. Voor de Sevenummers geen afzakkertje meer in Horst bij de Beurs, maar linea recta naar huis, onder de warme douche. (door Jet A.)

Zondag route 48-D van 60 km. Vertrek is om 8.30 uur.

VUT-groep: Donderdag staat route 70 op de planning.  80 Km richting Nunhem. Vertrek is om 13.30 uur.

Woensdag- donderdagavond training: Al enkele jaren is er op donderdag avond een trainingsgroepje actief op B/C niveau. Ook dit jaar wordt er op donderdagavond om 19 uur gestart voor een wekelijkse trainingsrit van zo’n 60 km. Nieuw is dat er op woensdagavond ook een groepje start op B/C niveau. Ook op woensdagavond is het vertrek iedere week om 19 uur vanaf de Mèrthal.

Plaats een reactie