Weeknieuws 2018-40 (2 oktober)

Zandhazentocht: A.s. zondag is weer onze jaarlijkse Zandhazentocht. De route is tiptop in orde en de planning is naar iedereen per mail verstuurd. Nu nog hopen op het perfecte MTB weer!

VUT-groep:  Het beloofde nazomerweer lokte maar liefst 15 TWC’ers naar de start voor route 72 over ca. 78 km. Om klokslag 13.30 vertrokken zij gevolgd door Karel in de bus richting Grubbenvorst waar Lei nog aansloot om het peloton van 16 compleet te maken. Na de hoogte meters van het vernieuwde fietspad viel de groep stil door de kreet LEK en werd er gewacht op Karel met vervangend materiaal. Wij zagen hem op de kruising richting Venlo rijden maar een telefonische oproep deed hem omkeren zodat het lekke wiel vervangen kon worden. Lei had de route iets aangepast en het peloton werd over het fietspad van de spoorbrug gestuurd om iets gemakkelijker door de stad te koersen. Via de Kaldenkerkerweg naar de hellingen van Venlo waardoor het peloton in een lange slinger uiteen viel en het verzamelen boven niet altijd correct gebeurde en het schelle fluitje de groep tot de orde riep. Annie werd door Mart begeleid over een afkorting naar de grens om de laatste klim van Venlo te omzeilen. Na de grenspassage ging het richting Herongen, daar het centrum inrijdende liep het weer omhoog over door TWC zeer vaak bereden stuk maar op de bekende splitsing gingen we naar rechts en dat werd als positief ervaren. Via Louisenburg de Herschelerweg naar Hombergen, An Haus Bey, Sassenfeld naar Breyell voor de koffie. Maar dat was even zoeken volgens de Google zoekmachine moest er toch wat open zijn en jawel bij Landbäckerei Stinges was genoeg ruimte voor het hele peloton maar het nuttigen van de banaan of vlugge Japie leverde nogal commentaar van, “Wenn mann was essen wil kan man das hier auch kaufen” en dat viel bij velen niet in goede aarde en een bestelling opnemen deden ze niet we moesten het zelf op komen halen. En TWC’ers leren snel, op naar de Kaffee Dame bestellen en afrekenen en als tegen prestatie werd uit de automaat een grote kop goede koffie gemaakt en voor een prijs die je in Nederland niet meer tegenkomt. Na de koffie werd alles opgeruimd en klikte we onze pedalen weer vast voor de terugtocht naar Horst en daarbij hielp de wind ook nog mee waarbij oude streken herleefde door het viaduct over de A67 harder op te fietsen dan af waardoor het fluitje tot kalmte weer even klonk. Nabij Sevenum splitsten de eerste zich af en op de Grubbenvorsterweg ging ook Grubbenvorst naar huis en overgebleven 12 finishten om ca 17.15 uur bij De Beurs. (door Lei K.)

A.s. donderdag route OTH 1999 over ca 75 km richting Wetten vertrek 13.30 uur.

MTB-groep: In oktober, na de Zandhazentocht, loopt het race seizoen langzaam op zijn einde en kijken we weer vooruit richting het MTB seizoen. Ook dit jaar zal vanaf 4 november elke zondagmorgen vertrokken worden om een mooie route te biken door de bosrijke omgeving van Horst. De afgelopen jaren zijn we altijd met 1 grote groep vertrokken met het bekende motto “samen uit, samen thuis”. Desondanks is er door een aantal personen aangegeven dat de afstand i.c.m het tempo de nodige inspanning kost. Dus zijn we van plan om een 2e groep te formeren die naar eigen inzicht een route fietst met een aangepast tempo en afstand. M.a.w. we formeren een MTB-A groep en een MTB-B groep. Voor meer info en vragen hebben we op vrijdag 12 oktober om 21 uur een evaluatie van het MTB seizoen en kijken we vooruit mbt de planning van komende winter. Locatie is het vergaderlokaal in de Dendron sporthal. Voor meer info kun je Hay Keijsers of Robert vd B. contacteren.

A-groep: Vandaag de laatste reguliere route met de A groep. Volgende week is de ZHT, dus vandaag staat ook de laatste keer narijden van die route op het programma. Het vertrek van alle groepen is om 8.30uur, dus het kijkt weer rood/wit/zwart van de mensen bij de Merthal. Onze Peperazzi en BSM zijn blijkbaar nog vermoeid van hun fietsvakantie, want zij schitteren nog steeds door afwezigheid. En zoals verwacht hebben vele A rijders de dikke banden mobiel mee, terwijl het zo’n heerlijk weer is voor de racefiets. Uiteindelijk blijken we met 7 A-racers te zijn. BusPiet is er niet bij, dus maar hopen dat we niet lek rijden. PietMiep heeft geleerd van de vorige weken en kent de route helemaal uit zijn hoofd. Geen enkele reden dus om verkeerd te rijden vandaag. Frank heeft er vandaag zin in, en samen met captainJac rijden we in een strak tempo richting de Wellse brug via Meerlo. Daar zou Frank de weg moeten kennen, maar indien mensen er glas op de weg leggen, dan rij je er dwars door heen. Toch maar even stoppen en de banden controleren. Aangezien de temperatuur bij vertrek nog 4 graden was, is er hopelijk niets aan de hand. Dit blijkt gelukkig ook zo te zijn, dus korte tijd later kunnen we verder. In Blitterswijk is het noodlot echter toch daar.

Ik voel mijn achterband niet lekker volgen in de bocht en inderdaad is ie weer lek. HawkeyeLeon vindt een miniscuul klein splintertje die ik blijkbaar vorige week gemist heb. Voordeel is dat ik nu wel warme vingers heb. Na deze verplichte pauze naar de andere kant van de Maas en dan Noordwaarts naar Bergen, Afferden, Gennep en Ottersum. Af en toe een kruispunt van herkenning, maar veelal wegen die we normaal niet rijden. We hebben alleen af en toe problemen om de gemakkelijkste weg naar het fietspad te vinden. Via Ven-Zelderheide nog even een stukje Duitsland. Nadat HugoR eerst met 32km/h direct van linksvoor naar rechts positie 2 gaat, schiet hij even later bij het stoplicht er met 35km/h vandoor. Moet nog even moeite doen om hem terug te halen, zodat we gewoon met 7 man kunnen doorrijden. “Sorry wilde even de kramp uit mijn linker bovenbeen fietsen.” was het excuus. Ook vanaf hier weer vele wegen die we normaal niet rijden. Nog even een korte
bananen en plas pauze in de zon. Hierbij plaatst captainJac zijn fiets nog in een wespengat, maar dat blijft gelukkig zonder nare gevolgen. Blijkbaar hebben die dieren alleen trek in Brammetje en babbelFrank, en die rijden vandaag met de dikke banden. Nadat we op de heenweg de wind licht van voren voelden hadden we gehoopt op een lekkere terugweg. Niets is minder waar, want we hebben nu nog veel meer wind op de neus staan. En de windmolens bevestigen ons gevoel. Het tempo blijft er toch goed in en snel zijn we weer bij de brug in Well. In Meerlo gaat Frank direct naar huis, en in Oirlo gaat PietMiep ook huiswaarts naar Venray. Met 5 man komen we dus even later bij de Beurs aan. Moe maar voldaan ploffen we in de lounge kussens. Nadat we daar zijn afgekoeld, van buiten dan, want een drankje zit er op het terras
niet aan vanmorgen, toch maar naar binnen. Daar komen we onze dikke banden vrienden tegen en maken we er nog een gezellige 3e helft van. (door Robert vd B.)

A.s. weekend alle ballen op de Zandhazentocht!

BC-groep: Geen nieuws van de redactie helaas, maar ook bij de BC-groep is iedereen komend weekend hard nodig om van de Zandhazentocht weer een succes te maken.

D-groep: Vandaag op de laatste septemberdag met starttijd 8.30 uur stond route 34-D op het programma over ca 58 km. Want de koudere dagen komen er aan en dat was vanmorgen duidelijk te voelen, maar niet iedereen had daar rekening mee gehouden. Want Lei verscheen nog aan de start in korte broek en kinderloze handschoenen maar hij gaf aan dat het zonnetje wel zou meewerken want de nazomerzon stond al fel aan de het firmament. Op het Merthalplein stonden diverse groepen opgesteld van race A,B,C en D en een grote groep mountainbikers voor controle van de Zandhazentocht voor het a.s. weekend. Om 8.30 uur werd vertrokken en voor de B,C en D was Piet uit Grubbenvorst met de volgwagen present. Voor de D groep waren 7 liefhebbers. Maar dat het echt koud was merkte ik vrij snel want de controle over mijn fiets was niet optimaal en ik moest wel zeer geconcentreerd blijven. En de tranen in mijn ogen belemmerde het zicht op de GPS waardoor wij in America langs Boëms Jeu fietsten i.p.v. aan de andere kant van het spoor maar ook via die weg komen we wel in Griendtsveen. Allen Piet in de Bus vroeg of we wel goed waren, toch erg attent van de volgwagen bemanning, maar hij werd gerustgesteld dat het allemaal goed zou komen. Maar dat mislukte bijna toen op de Grauwveenweg plotseling 5 Reeën dachten de weg over moesten steken en wij vol in de beugels moesten. Met 3 lukte dat maar een stortte te pletter tegen de slootrand en de vijfde koos het hazenpad. Alles liep goed af maar op de vroege koude septembermorgen, wel een speciaal tafereel. We vervolgde  onze route en achter Griendtsveen dook plotseling een TWC shirt voor ons op en het was Theo S. die bij de start zijn bidon vergeten was en snel naar huis koerste om die op te halen maar de B groep niet meer in het vizier kreeg en dus maar bij ons aansloot voor zijn weekend ritje. Via de Snoertsebaan ging het richting Liessel maar op de Eikenlaan vroeg Lei om even te stoppen want hij kwam niet op temperatuur, zijn regenjack werd tevoorschijn gehaald en de collega’s boden hulp bij het aandoen. De rit werd nu vervolgd om zo snel mogelijk in Meijel te geraken voor de koffiestop. Bij “Op de Koffie” namen we plaats achter raam waar de zon binnen scheen zodat  we ons met koffie en zon op temperatuur konden komen. Na de koffie was iedereen op temperatuur en konden we de rit vervolgen en dat ging duidelijk wat soepeler want inmiddels was de buiten temperatuur op redelijk niveau. Nabij Grashoek nam Annie een andere route want ze ging met een rugzakje op vakantie naar Hein. Wij vervolgde onze route richting Horst en de finish werd rond de klok van 11.15 uur bereikt voor het afterbiken bij “De Beurs”. Resumerend na de koudste septembernacht sinds 41 jaar kan een herfstzonnetje de natuur niet zo snel opwarmen en het aandoen van wintertenue  geen overbodige luxe is. (door Lei K.)

A.s. zondag is de Zandhazentocht en veel handen zorgen voor een perfecte organisatie.

Plaats een reactie