Weeknieuws 2019-40 (1 oktober)

Zandhazentocht: A.s. zondag is weer onze jaarlijkse Zandhazentocht. De route is tiptop in orde en de planning is naar iedereen per mail verstuurd. Nu nog hopen op het perfecte MTB weer!

VUT-groep: Voor donderdag 26 sept. gaf het programma route 031. En de buienradar gaf bepaald geen positief beeld want wat die liet zien klopte ook nog op het moment dat ik naar de start locatie wilde rijden. Maar ik gunde de buienradar niet de lol dat ik mijn fiets moest poetsen. Nadat ik dit gemeld had kreeg ik ook nog vele positieve reacties dus fiets in de stalling en wachten op betere tijden. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 7 over ca 68 km vertrek 13.30 uur.

A-groep: Slecht weer en weinig animo om de race fiets uit de stal te halen. Via de App werd snel geregeld dat het dan maar Mountainbiken moest worden. 1 Foto zegt meer als 1000 woorden….

BC-groep: A.s. zondag de Zandhazentocht en de week erna route 100 over 70 km. Vertrek om 9.00 uur.

D-groep: Voor vandaag route 010-D richting Overloon. Om 6.45 uur even de buienradar checken, ziet er niet helemaal positief uit maar het eerste uur houden we het droog. Dus om 8.00 uur naar Horst daar aangekomen was de opkomst maar mager 1 B rijder, 1 C rijder en mijzelf meegerekend 2 D rijders en Piet Cl. met de bus, en dat is een hele geruststelling. Sevenum heeft door ervaring schijnbaar een buienradar bij de overweg staan voor de laatste check en zijn weer huiswaarts gekeerd. Tevens stonden er een 5 tal zandhazen voor de route check voor a.s. zondag. Na overleg werd besloten de 010-D route te rijden met, indien nodig een aanpassing. We vertrokken met de wind mee richting Heide met Cor J. en Mart J. voorop werd er een stevig tempo neergezet, Mart P. en Lei K. volgde in het kielzog om zo zuinig mogelijk met de energie om te gaan. De wind en nachtelijke regen had in Weverslo enkel koeien uit de weide gedreven die de weg dreigde te versperren en wij met enige voorzichtigheid passeerde om geen schrik reacties uit te lokken. Op de Ossendijk zagen wij een ander obstakel een vierwielige vork heftruck lag op zijn kant in de sloot langs de weg waar enkele personen wat peinzend naar stonden te kijken van hoe krijgen we die daar uit leuke klus voor de zondag. Wij vervolgde onze rit maar in Merselo waar de lucht dreigend zwaar was vielen de eerste druppels uit voorzorg regenjassen aan en verder, het noodplan werd naar voren gehaald. In Overloon richting Venray naar de koffie bij Asteria want even een warm bakkie kan geen kwaad. Na de koffie was de lucht weer wat opgeklaard en vervolgde wij onze route richting Horst die gelukkig zonder problemen verliep. Peit werd met zijn bus bij Mien voor de deur afgezet en wij finishte even na 11.00 uur bij “De Beurs”. (door Lei K.)

Komende zondag 6 0ktober  de Zandhazentocht. Vele handen maken licht werk. Zondag 13 oktober route 100-D over ca 53 km vertrek 9.00 uur.