Weeknieuws 2019-39 (24 september)

MTB-groep: We gaan a.s. zondag de Zandhazentocht voor de laatste keer verkennen. We vertrekken om 8.30 uur vanaf de Merthal en de route zal ongeveer 50 km zijn.

VUT-groep: Prima weer op donderdag 19 sept. en met route 27 naar Heythuysen dan verwacht je weer een toeloop van liefhebbers en jawel 17 personen aan de start, dus ook vandaag weer een VUT-A 7 pers. en VUT-B 10 pers. Start 13.30 en de VUT A gelijk als een speer weg en snel uit het zicht. De 10 van de B deden het duidelijk wat bedeesder en Karel in de bus volgde op gepaste afstand. Een pluspunt voor hem was dat de rit naar zijn thuisland ging en hij van de omgeving als zijn broekzak kende. We hadden de wind mee dus het tempo ging gestaag omhoog. Maar na Helden ontwaarde we plots de gebroeders M. langs de route, wel verrassend het lijkt wel afgesproken. G. M. had lek en W. M. was een schroefje kwijt, waardoor fietsen niet meer verantwoord was. Wim ging Karel gezelschap houden en Geert kreeg een nieuw wiel en sloot aan bij de B. want Groep A had de pleitmars genomen naar de koffiestop. We vervolgde onze route richting Heythuysen en vonden de A op een zonovergoten terras genietend van de koffie. Wij schoven aan en bestelde onze welverdiende koffie. Na de koffie snel de route weer opgepakt, maar nu was het de wind die tegenwerkte zodat de druk op de pedalen omhoog moest om een redelijk tempo te realiseren. In Kronenberg was het de groep Sevenum die huiswaarts ging de resterende 6 vervolgde de rit die verder zonder problemen verliep alleen met het binnenrijden van Horst kwamen de afzwaaiers weer zodat uiteindelijk maar 2 personen bij de Beurs finishten. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 31 over ca 70 km vertrek 13.30 uur.

A-groep: 3e weekend September betekent Leo memorial route 122. Aangezien Gerrit zijn bidons vergeten is, pikken we hem iets later op de route op, en houden we met 6 man eerst 1min stilte. Daarna gaan we en route naar het Brabantse. TurboTim en captainJac hebben er zin in. Dat we ZO wind hebben zal hierbij ook wel een rol spelen. Bij de Speulhofsbaan even wachten op Gerrit en dan weer verder. In een hoog tempo met de wind op de kont over veelal lekkere wegen en amper van die vervelende fietspaden. BabbelFrank heeft gisteren wat veel rode wijn gehad, dus voor Liessel al een korte pitsstop. “30s heb je” en vervolgens staat ie aan de kant van de weg, terwijl 6 man hem moreel ondersteunen en aftellen. En na 40s zitten we alweer op ons ros. Op de 1e kruising komt er een enkele sliert rijders hangend op het stuur van rechts. Netjes voorrang verlenen, erachter gaan hangen en dan constateren dat inhalen in een 2 breed formatie toch veel leuker is. Op de rotonde gaan wij rechtdoor naar Liessel en draaien de andere heren linksaf. TurboTim en captainJac hebben er zin in. Wanneer het zo door gaat komt ik niet eens 1x aan kop. Na ruim 30km wordt er voor de 1e keer gewisseld. De rest van de route is wat meer draaien en keren, en ook nog eens de andere kant op. Het is daarbij niet altijd duidelijk waar de wind vandaan komt. Consequentie is dat de snelheid wat gematigd wordt en de beurten ook een heel stuk korter zijn. Voor de normale cruisesnelheid moet ik inderdaad zo’n 250-300W verteren. En aangezien we met een kleine groep zijn, kan niet iedereen zich goed verschuilen. Hierdoor breekt het moraal van sommige rijders. De formatie wordt goed neergezet en er wordt op een mooie snelheid gereden. Blijkbaar heeft dit een goed effect, want even later hoor ik Twandegrise alweer honderd uit praten. Met nog ca 30km te gaan nog even een korte bananenpauze. Hoewel die benaming vandaag een beetje vreemd is. BSM is er niet bij, en ook de bananen zijn ver te zoeken. Dat geldt ook voor die ene die Twandegrise zo’n 30m het bos ingooit. Even later opmaken voor het laatste uurtje. De pauze is goed geweest voor het moraal, dus het tempo kan iets omhoog, zeker wanneer we weer meer wind op onze Asses krijgen. De pauze is ook goed geweest voor de moraal, zodat we netjes in formatie blijven. Net als vorige week, ook nu weer klunen op  de Vincensiusweg, en daarna parallel aan de heenweg via Americe naar huis. Even na 11uur zitten we dan op de lounge set bij de Beurs. Terwijl wij genieten van de bruine drankjes, druppelen ook de andere groepen binnen, en ook Peperazzi komt even gezellig een Leffe drinken. Helaas voorlopig nog even geen fietsen voor Pepe, maar waarschijnlijk een operatie. Sterkte en hopelijk zien we je snel weer op de fiets. (door Robert)

A.s. zondag route 97 naar Hinsbeck (95 km) Vertrek om 8.00 uur. Dat heeft Chip gezien, dus die heeft vandaag met de wannaBees getraind in Duitsland. Volgende week eens testen of dat geholpen heeft.

BC-groep: A.s. zondag route 10 van 76 km richting de Vredepeel. Vertrek is om 8.30 uur vanaf de Merthal.

D-groep: Vandaag route 72-D over ca 59 km, en omdat na de start eerst Grubbenvorst werd aangedaan wachtte ik de groep maar op en sloot aan. Om 8.50 kwam echter het totale peloton van B,C en D het dorp binnenstormen dus snel pedalen vast klikken en aansluiten. Op het eerste stuk naar Venlo verhoogde de B rijders het tempo waardoor de eerste afsplitsing ontstond. Nadat in Venlo alle hellingen genomen waren ging de C bij de Heronger grens naar de oosterburen en wij vervolgde, met 6 D rijders, onze route via de Venlose Heide richting Tegelen. Bij Ulingsheide hoopte we dat de broeders de koffie reeds bruin hadden maar dat viel tegen de toegangspoort was nog dicht. Dan maar verder en via de Zuiderbrug ging het richting Boekend en bij “De Bekkerie” hadden ze het terras wel al open zodat we in een bijna zomers zonnetje konden genieten van onze koffie . We vervolgde onze route via het tuinbouw gebied Siberië richting Sevenum. Maar voor Sevenum ging het met een omweg nog naar het andere tuinders gebied Californië om dan toch via de Stationsweg naar de finish bij “De Beurs” te koersen waar we om even na 11.00 uur op het terras neerstreken voor de afsluitende koffie. (door Lei K.)

A.s. zondag route 10-D over ca 60km richting Overloon vertrek 8.30 uur.

Plaats een reactie