Weeknieuws 2019-52

MTB-groep: Nadat er vorige week geen reporter was, en dus geen stukje, ziet het er deze week weer anders uit. Uit goed ingelichte bron heb ik vernomen dat onze PePeRazzi gisteren al op de fiets getraind heeft. In dit tempo is hij ruim voor de start van het race seizoen in topconditie. Mooie focus voor je revalidatie zou ik zeggen. Peter succes, en we zien je, maar eerst lekker met het vrouwtje naar Malta. Vorige week waren er 11 man en onze BSM. De voorspellingen vandaag waren niet al te best, maar de buienradar geeft aan dat het vanaf 9uur eigenlijk droog is, met een kans op 1 buitje ergens rond 12uur. Toch zijn er naast BSM en de reporter, maar 4 echte mannen present. BabbelFrank heeft BabbelStan (het zit blijkbaar in de familie) meegenomen uit Grubbenvorst. En het hondje is blijkbaar ook zindelijk, dus pappieBram is ook aanwezig op de MTB. De CX staat nog een beetje plat van het rondje van vorige week. De laatste is captainJac, die deze week wat meer uurtjes slaap heeft gehad, nadat hij vorige week veel (nachtelijke) uurtjes aan de brandweer besteed heeft. Vandaag 50 km in een groot rondje om de kerk. Dat betekent dat ’t HAM, Toverland en een deel van de Schaak op het menu staan. Ondanks de regen van de afgelopen week, is de ondergrond een stuk beter dan vorige week. De routemasters hebben deze week wel wat problemen. Onze BSM heeft een los draadje. Niet letterlijk, maar de tyrap van de Garmin zit niet helemaal strak. Blijkbaar een goed excuus om niet voorop te kunnen rijden. PappieBram zijn Garmin staat vandaag in Ogre mode. Dat betekent dat alle wegen (gif)groen zijn, en hij de route dus niet ziet. Tip: vraag het eens aan die van Wouters, want die denkt dat ie er verstand van heeft 😉 BabbelFrank weet nog steeds niet precies hoe zijn nieuwe Garmin werkt, dus het is voor ons allemaal beter dat hij niet voorop rijdt. Blijft dus over dat ik vandaag zelf de kar moet trekken. In de wetenschap dat ik nog de P er in heb dat we gisteren met volleybal een topper verloren hebben, is dat voor de snelheid mogelijk niet de beste oplossing, maar het is de enige. Ander nadeel is dat ik dan niet alle speciale zaken tijdens de route mee krijg en dus ook niets kan vermelden in het stukje. En natuurlijk gaan we volledig volgens de route. En wanneer niet, dan is er toch niemand die het merkt 😉 Eerst het talud langs de A73, en die nemen we deze keer van links naar rechts. Zit ik dus al meteen op een paadje dat we normaal niet rijden. Wel uitdagend en leuk, en ook goed te doen met slechts 6 man. Daarna op naar ’t HAM. Daar is er blijkbaar wat rivaliteit tussen wandelaars en (motor)bikers, want er liggen behoorlijk wat stammen en takken over de weg. Behendig spring ik hier over en ook pappieBram hoor ik over de 1e heen springen, maar daarna is het stil, op een scary gil na. Wanneer ik om kijk, dan zie ik een rood/wit/zwart vlekje op de grond liggen en nog 4 die dat ene vlekje helpen. Nu we toch stil staan maken we maar meteen het pad vrij en rijden dan lekker verder. Vergeleken met vorige week echt een makkie. Nog een extra lusje, omdat ik vandaag de route van vorige week wil rijden, terwijl ik juist had moeten rijden waar ik vorige week per ongeluk reed. Dat snelle draaien en keren blijft toch lastig voor de Garmin in het bos. Aan de achterkant uit ’t HAM en dan naar de Ulfterhoek, waar we lekker de beekkant nemen naar de rotonde in Sevenum. Daar krijgen we een grote demonstratie testosteron van iemand die teveel rubber heeft; 5x rond in drift. Sevenum door en op naar Toverland. Ook daar gaat het eerste stuk tot de pauze heerlijk. CaptainJac komt we wel een keer aanmoedigen om iets rustiger te rijden. Bij de bank met prullenbak een welverdiende banaan en dan cruisen naar de Schaak. Probeer onze BSM zo ver te krijgen dat we de Zuringspeel toch nemen, maar we volgen de route en laten deze links liggen. Ziet er vanaf een afstandje ook helemaal niet zo indrukwekkend uit. Het is blijkbaar ideaal golfweer, want zo druk heb ik het nog nooit gezien op de grasvelden. Door America, stukje bos en dan ieder voor zich een deel van de Schaak. We spreken af ieder voor zich en dan wachten bij de Gusseweg. In eerste instantie blijft babbelStan mij nog goed volgen. Hij wordt op het 2e rechte stuk ingehaald door captainJac. Kunnen we voorin dus iets meer gas geven en dan denk Stan dat hij kan blijven volgen. Dan moet je de buckelpiste echter wel goed aansnijden. Gevolg is weer een scary gil en een rood/wit/zwart stipje in het groene gras. 2 stipjes die hem overeind helpen en ieder kan zijn weg vervolgen. Later geeft onze BSM aan dat ook zij het gras opgezocht heeft, maar daar hebben we verder geen bewijs van, dus of ze dat alleen gezegd heeft om bij de mannen te horen is me nog steeds niet duidelijk. Net voor de Gusseweg breekt mijn achterspatbord af, die behendig door captainJac wordt opgepikt. Nu is het wel leuk geweest, en we rijden in een rustig tempo naar de Beurs voor de 3e helft. Weer een heerlijke rit, en ook het weer was weer ruim voldoende. Verkeerde keuze voor de thuisblijvers dus. (door Robert)

Volgende week route 16 van 52 km, Zandhazentocht,  en hopelijk zien we dan weer wat meer bikers om 9.00 uur bij de Merthal.  Dit is tevens een goede training voor de oliebollentocht van 2 dagen later, waarbij we vertrekken vanaf en eindigen bij het landgoed van onze voorzitter.