Weeknieuws 2019-53

A.s. zondag 5 januari vertrekt de MTB groep om 8.30 uur vanwege de nieuwjaarsborrel in Cafe de Beurs om 11.00 uur.

MTB-groep: Nadat we met Kerst met 4 man route 16 al uitgeprobeerd hebben, en deze er erg mooi bij lag, besloten om deze vandaag gewoon nogmaals te rijden. TankLeo was de aanleiding om 2e Kerstdag te rijden, maar is toen niet op komen dagen. Vandaag staat hij echter al klaar wanneer ik bij de Merthal arriveer. Als een klein mannetje excuseert hij zich voor Kerst: “Sorry, de wekker niet gehoord.” Naast Leo zijn er vandaag echter vele andere mensen op komen dagen, maar ook weer niet iedereen. PappieBram moet netwerken, hij rijdt vandaag met zijn manager een rondje in het zuiden. En PePeRazzi en BSM zijn lekker een paar daagjes wandelen op Malta. Of het feit dat we de bananenschillen nu dus gewoon weg mogen gooien er de oorzaak van is, of de mooie route, of toch al de goede voornemens weet ik niet, maar uiteindelijk staan er 18 man bij de Beurs. Deze worden in 3 groepen verdeeld, waarbij de 1e 2 groepen route 16 rijden. De eerste is 10 man sterk en de 2e 6 man. De route is een variant van de ZHT dus snelleTwan kan navigeren. Meteen op de kruising bij de Beurs gaat het echter al mis. En dat overkomt hem nog veel vaker vandaag. Bij navraag blijkt dat hij toe lijkt aan een nieuwe Garmin, want zijn kaart draait niet. En met de MTB is dat inderdaad knap lastig. Regelmatig wordt hij dus ook bijgestaan door Ruud.

Was het vorige week nog lekker sappig en drassig in het bos. Met de temperatuur rond het vriespunt ziet de bodem er vandaag een stuk anders uit. Fiets poetsen is niet noodzakelijk, en de snelheid kan een stuk hoger, met minder inspanning. Af en toe wordt er wel wat gestuiterd. Waar het aan ligt is me niet geheel duidelijk, maar het aantal (bijna) valpartijen is vandaag niet te tellen. Er kan er maar 1 de meeste keren tegen de vlakte gaan en dat is zonder discussie knuffelHenk. Kleine tip; af en toe wat kleiner schakelen, zodat je hellingen en bochten wat vloeiender kunt nemen. En ook na een valpartij om weer op snelheid te komen, kan het goed van pas komen.

De route gaat snel richting Swolgen en daar lekker slingeren door het bos, waarbij we bijna alle mooie paadjes wel een keer aan doen. Wat een genot, hier kun je wel uren vertoeven. Uiteindelijk toch maar richting Lottum. Bij de crossbaan wordt er besloten om toch een korte pauze te houden. Ter geruststelling voor onze BSM, hier staat een grote container voor onze rotzooi. Wanneer even later de 2e groep ook komt is dat het teken voor ons om het stalen ros weer te bestijgen en niet teveel af te koelen.

Klein ommetje richting het Houthuizerbos. Daar komt tankLeo nog in aanraking met een bordercollie die niet weet wie de baas is; het vrouwtje dat mee liep in ieder geval niet. Maar goed dat hij zijn winterschoenen aan heeft. Daarna door naar de Reulsberg en oversteken naar ’t HAM. Daar weer springen over de takken op het parcours en als afsluiter weer naar de Beurs. Daar verzameld zich weer (bijna) iedereen voor de 3e helft. Wat sterke verhalen over de rit (en valpartijen) van vandaag en voorbereiden voor komende dinsdag wanneer de oliebollenrit gepland staat. Voor diegene die er niet bij kan zijn vast de beste wensen, voor de anderen, verzamelen om 9 uur voor route 8 van 44 km bij de voorzitster thuis. (door Robert)