Weeknieuws 2020-1

MTB-groep: De laatste dag van een zeer geslaagd fietsjaar 2019. Dat betekent de traditionele oliebollenrit, met start en finish op het landgoed van onze voorzitster. En bovendien verzorgt zij samen met Giel en Dana de oliebollen voor na de rit. Een grote opkomst wordt dus weer verwacht. Op weg naar het landgoed haal ik Chip bij en even later hebben we nog een reutel in ons wiel en heeft ook zaagbladRuud zich aangesloten. OpaHay staat ons al op te wachten en sickEdwin is zijn fiets van de auto aan het halen. Giel is vandaag ook fotograaf en zoekt vast de beste plek rond de vijver, waarbij hij er wel voor zorgt dat zijn Serumse hoeven niet onder de modder komen, of nog erger. Langzaam druppelt de plaats inderdaad vol met TWC’ers. Klokslag 9 uur neemt kloekMien de befaamde groepsfoto en kunnen we vertrekken.

We missen captainJac!? Die zal zich toch niet verslapen hebben, zoals tankLei met Kerst? Of nog erger, bij de Merthal staan? Wanneer ik na de rit mijn app bekijk blijkt dat hij last heeft van verkoudheid, toch een stuk minder spannend. (Beterschap.) OpaHay neemt het voortouw, zodat we ook op de goede manier het landgoed verlaten en veilig bij het parkhotel naast de beek rijden. Bij de vijver staat Giel zoals gepland de mooiste actiefoto’s te maken. Helaas werken brains en oog hand coordinatie niet helemaal mee, zodat we achteraf alleen maar foto’s van struiken te zien krijgen. Een mooie achtergrond, maar beter was het geweest met de fietsers op de voorgrond. Volgende keer beter Giel. Bij de A73 rijden we over het talud, welke opaHay en Chip links laten liggen. Daarna door naar de Reulsberg. Ook hier rijdt opaHay een alternatief, waardoor de mensen voorop misleid worden en verkeerd rijden. Even groeperen en wij rijden de geplande route. OpaHay rijdt vervolgens in eigen tempo de route en hem zien we pas weer bij de bollen van Mien en Dana (en Giel). De A73 oversteken en door naar ’t HAM. Daar komt sickEdwin erachter dat hij toch echt te sick is, en hij kiest er voor om een klein eigen rondje te rijden en ook hem zien we na de rit weer op het landgoed. De rest volgt de route tussen Sevenum en Kronenberg richting Toverland. Daar wat mooie alternatieve paadjes. GekkeGer geeft aan dat hij behoefte heeft aan een plaspauze, dus wanneer we toch moeten stoppen om over 2 en onder 1 boom door te gaan, nemen we snel onze kans. Kunnen we daarna even lekker doorjakkeren om de rest bij te halen.

Blijkbaar is het opgevallen, want aan de andere kant van de bomen staan er meer mensen te lozen. Dit leidt nog tot wat grapjes die helaas niet in het verslag vermeld kunnen worden. Het duurt even en dan zijn we toch weer op gang. Nog wat slingeren en dan komen we bij de Zuringspeel. Vandaag Z omhoog, ZO naar beneden, O op en weer ZO naar beneden. Goed timen levert me toch mooi 2 PR’s op, en een paar boze gezichten, want aangezien de oliebollen wachten hebben we geen tijd om uit te rusten. Door naar America voor nog zo’n echt Kantenier rondje en dan nog een stukje Schaak. Deze rijdt ieder op zijn eigen techniek en redelijk en group, zodat de 1e groep denkt dat ze alweer kunnen vertrekken wanneer de 2e groep bij de Gusseweg aankomt, maar we moeten toch nog echt op penningPeter wachten. Die heeft blijkbaar op het eind ergens een kwartje laten vallen, want hij zat zojuist nog vlak achter mij, maar we moeten nu toch best lang wachten. Daarna achter de 1e groep aan, die op de halfverharde weg weer netjes op ons wacht.

Daarna als 1 groep terug naar het landgoed, waar opaHay en sickEdwin ook zijn, en ook babbelFrank mocht nog even komen van de podoloog, pappieBram komt ook nog even met dochter en (ex)zwerfhond voorbij en wanneer onze Kantenier zijn geld bij de notaris verloren is, komt hij ook nog even. De bollen en beignets vinden gretig aftrek. Dames en heer, hartstikke bedankt, ze waren verrukkelijk. Als afsluiter geen bruine drab, maar lekker een glaasje Gluhwein. Wel wat sterke verhalen en verder wat mensen die hun best doen om in het (verkorte) stukje te komen; voor 50% gelukt 😉 De beste wensen voor een gezond en sportief 2020. (door Robert)

Dat kunnen we live doen op de receptie van 5 januari vanaf 11 uur in de Beurs. Daarom vertrekken we dan om 8.30 uur voor de vernieuwde route 6 van 53 km.