Weeknieuws 2020-44

VUT-groep: Ook voor de VUT groep loopt het programma ten einde vandaag de Laatste rit en voor vandaag was dit 061-D. De weersvoorspellingen waren voor 13.30 uur nog droog maar in de loop van de middag zou er wat regen komen. Na wat app verkeer stonden er om 13.30 uur 4 optimistische diehards, Mien, Mart J., Mart P. en Lei klaar voor de rit, dus één corona groepje. Vol goede moed werd er vertrokken met een redelijke ZZW wind die ons het eerste stuk naar het verste punt Overloon nog wel meewerkte waardoor het tempo op een goed niveau lag. Maar bij de nadering van Overloon werd de wolkenlucht wat dikker en vielen de eerste druppels en daar werden we minder vrolijk van, maar we zijn niet van suiker dus doortrappen. Het fluitje van Lei zorgde voor een regelmatige wissel dus een 1 groepswissel is 4 km maar het fluitje verdeelde de wissel naar mankracht. Na Overloon ging het richting Geijsteren waar de bananenstop gepland was, de regenintensiteit was inmiddels wel wat toegenomen maar gelukkig bleef de stemming goed. In Geijsteren bij ’t Trefpunt was het overkapte terras volgestapeld met terrasmeubilair maar een klein gedeelte was net voldoende voor ons groepje.

En aan Mien haar smile was duidelijk te zien dat ze er nog zin in had. Inmiddels werd wel afgesproken dat we de rit wat zouden inkorten. Na de pauze snel weer op de fiets en het koppel M & M deden hun uiterste best om het tempo goed te houden, maar een enkel keer klonk het fluitje om iets gas terug te nemen. Na Meerlo en Swolgen ging het via Hay Berries naar Lottum waar de afkorting via de Horsterdijk naar Horst werd genomen en Lei rechtstreeks naar Grubbenvorst koerste. Waar men even na 4 uur finishte. Het was niet bepaald een vrolijke slotrit want de pauze met clubkoffie en en vlaai was door de coronaregels niet mogelijk en het weer wilde ook niet echt meewerken.  (door Lei K.)

BCD-groep: Vandaag een herkansing met de afsluitende rit van ons fietsprogramma omdat de weergoden het de afgelopen weekend duidelijk lieten afweten. Dus vandaag de rit 001-D over ca. 57 km. Om 9.00 uur melde zich 12 B, C en D rijders voor deze rit, er werd even volgens de afspraken een verdeling van 3 groepen van 4 personen gemaakt waarbij de gretigste het eerste mochten vertrekken en op gepaste afstand volgde de anderen. Door het onverharde stuk voor het geldverslindend cultuurcentrum werd een andere aanloop route genomen. Via de van Meerendonk straat en de Doolgaard straat naar de Vonder straat waar we op de juiste route zaten. De wind zat goed van achteren en dat was aan het tempo te merken met een B snelheid hielden we zicht op de voorgangers. Via de Broekhuizerdijk, Hay Berries en de Legert ging het naar Blitterswijck waar we plots met een wegafzetting werden geconfronteerd waar we niet door konden, maar een TWCer is niet door een blokkade te vangen en de groepjes gingen elkaar volgend over halfharde aangelegde dijk naar het centrum van Blitterswijck. Dat velen  het nieuwe fietspad naar de brug nog niet kende bleek want groep 1 en 2 gingen via de Langstraat terwijl deze niet meer in de route zit. Groep 3 ging volgens de route en zag de andere net voor ons de brug op fietsen. Via Well en de sluis van het Reindersmeer naar knooppunt 80 om linksaf te fietsen naar Aijen maar na de oversteek van de rijksweg werden we weer met een blokkade geconfronteerd ook hier was de weg volledig opengebroken dus “Klunen”. Nadat het obstakel genomen was konden we weer tempo maken maar de wind ging nu duidelijk tegenwerken en moest er meer druk op de pedalen gezet worden maar met een regelmatige wissel bleef het toch goed. In Well was afgesproken voor een bananenstop bij de parkeerplaats met uitzicht op de Maas.

Lei nam voor zijn Vlugge Japie even een bankje apart.

Na de stop werden de pedalen weer vast geklikt om de route te vervolgen richting Wanssum waar we nog steeds een omweg via de Jumbo en de haven moesten maken om richting Geijsteren te koersen. In Geijsteren ging groep 2 bijna in de fout door een afslag te missen waardoor groep 3 plots op de tweede positie lag. Maar groep 2 passeerde ons weer en dat ging voor onze Mart J. werken als de bekende rode lap maar na enkele vermanende woorden werd er weer voldoende afstand genomen. Via de Postbaan en Erica weg naar Klein Oirlo en onze Mart trok er flink aan om toch maar zicht op groep 2 te houden. Maar op de Kreuzelweg misten we plots Jet en ging Mart even terug om haar op sleeptouw te nemen. Hij plaatste de opmerking zolang ik een 80 jarige aan mij wiel zie denk ik dat de rest wel mee kan. We vervolgde de rit in Cooling down tempo naar de finish die voor vandaag eens niet gepland was bij de gesloten Beurs maar op het Wilhelmina plein bij Passie om even een koffie To Go te nemen en even te after biken om toch even het club gevoel te krijgen.

Maar wel op 1,5 meter

Een mooie rit die gelukkig droog tot op dat moment droog was verlopen maar wel met veel wind. (door Lei K.)