Weeknieuws 2020-43

VUT-groep: Vandaag route 077 over ruim 65 km wel een speciale want we blijven ongeveer binnen een straal van 5 Km van het centrum Horst, dus mocht het weer omslaan dan zijn we snel terug op de basis. Om 13.30 stonden er toch weer 10 TWC leden aan de start voor deze route en de wegkapitein kwam weer tot een voetbal verdediging van 3-3-4 verdeling. De snelste werden voorop gestuurd waarna volgens de NTFU regels de volgende op gepaste afstand volgde, via Melderslo, De Doevenbos, Klein Oirlo naar Meerlo. Het ging in een stevig tempo omdat de wind wat medewerking verleende en het zicht op groep 2 door groep 3 in het zicht bleef, al hoewel de sterkste de onderlinge vergrote afstand steeds weer tot binnen de 100 meter terug brachten. Vanaf Meerlo via Megelsum, Gun, Legert en Swolgen naar de Heide van Broehuizenvorst. Maar groep 2 Geert, Guus en Thei waren op Heide even de route kwijt en gingen naar Hay Berries. En zo stak groep drie groep 2 toch voorbij. Volgens de regel was dit geen inhaal manoeuvre, ik denk dat zij van de hete adem van groep 3 af wilden. Groep 3 Jet, Jan, Mart en Lei vervolgde de route via Broekhuizenvorst naar Broekhuizen en tot hun verbazing stond daar groep 2 al reeds een bananen pauze te houden met als argument wij willen liever jullie voor laten rijden dan hebben we de juiste route, dus volgde zij ons op gepaste afstand het voordeel was wel dat onze sterkste geen afstand gingen verkleinen. Maar dat het fietsen in kleine groepen toch extra inspanning kost merkte ik wel want ik moest tot het gaatje om bij te blijven. Via Hombergen en Houthuizen naar Kaldenbroek waar bij we plots groep 1 zagen, die ook een bananen pauze hadden ingelast.

En wij volgde hun voorbeeld. Groep 2 kwam vlak na ons en zo was er plots het club gevoel aanwezig en het werd nog beter toen de TWC volgwagen chauffeur Piet, plots op zijn E-bike kwam aanzetten. Mooi Piet maar met een volgfiets lukt het niet wij hebben liever een volgbus. Ja zei Piet ik heb vandaag geen dienst en na een korte stop vervolgde hij zijn rit. Wij maakte ons inmiddels weer op om de route te vervolgen. Via het Grubbenvorster spoor tunneltje ging het richting om via het Californische kassengebied voor wat extra kilometers richting Sevenum te koersen. Lei had inmiddels besloten geen kopwerk meer te doen want zijn tank begon leeg te raken. Via de Heerweg, Romerweg en Franrijkweg en Bedelaarspad naar Kronenberg. Op de Steeg zei Jet dag met het handje en ging de thuisbasis opzoeken. En was groep 3 ook met 3 Maar de twee krachtpatsers Jan en Mart hielden het tempo goep en ik volgde in het kielzog. Na Kronenberg ging het naar America maar bij de Snipweg nam groep 2 de kortste weg naar Horst, zij waren blijkbaar bang dat ze niet voor het donker thuis waren.

Groep 3 wilde toch de route voltooien en via America, Lorbaan en Schadijkse bossen naar Meterik en via de Campagneweg naar de finish die even na 4 uur werd bereikt. Toen Lei aangaf ik heb de rapen wel gaar werd ik door Jan en Mart begeleid naar de Witveldweg, want zij wilde nog wel een paar meters extra maken.

A.s. donderdag de laatste programma VUT rit route 061-D voor ca. 67 km vertrek 13.30 uur. (door Lei K.)

D-groep: Voor vandaag stond de laatste rit van het 2020 programma op de rol. Maar de weergoden wilde bepaald niet meewerken want de buienradar gaf om 8.30 uur regen en die wilde het een groot gedeelte van de ochtend volhouden zodat onze stalen ROS op stal kon blijven. Enkele app’s gaven aan dat op zolder en of kelder de benen soepel getrapt zouden worden en ik neem aan dat het animo om  toch om 9.00 uur aan de start te staan tot nul gedaald was. Dus we houden de rit tegoed voor een van de komende weekenden als het weer het toelaat. Let daarom op de site of er gefietst word. Als we fietsen is de vertrektijd 9.00 uur. (door Lei K.)

MTB-groep: A.s. zondag route 17 richting Ysselsteyn van 63 km. Vertrek om 8.30 uur.