Weeknieuws 2020-42

VUT-groep: Het corona virus werpt toch een vreemde sluier over ons fietsprogramma. Fietsen in kleine groepjes en de relax koffiestop kunnen we vergeten.

Voor vandaag stond route 033 op de GPS over ca. 65 km en om 13.30 stonden er 13 liefhebbers van een gevarieerd pluimage aan de start van A, B, C en D rijders. Door het aanscherpen van de corona regels werd bij de start de 1,5 meter al in acht genomen en de max groep grote van 4 moest er een soort voetbal opstelling komen. Tevens was het niet toegestaan een voorrijdende groep in te halen. Dus werd een verdeling gemaakt van de sterkste vertrekken het eerst. Zo kwamen we tot de volgende samenstelling 3 A rijders dan 3 B en 3 C en de sluitploeg werd 4 D rijders Annie, Mien, Jan en Lei. De tussen liggende afstand was minimaal 25 meter. Jammer dat we geen BOA hadden die ons weg kon schieten. We vertrokken richting Melderslo en de D groep hield nog even de C in het vizier maar voor Melderslo moest Annie al afhaken, zij was door de lange blessure stop niet op het niveau om het tempo te volgen en koos voor een eigen rit. Dus er waren nu 4 groepen van 3. We vervolgde onze rit in een goed tempo en zagen in de verte nog een groepje rijden maar deze verdwenen na verloop van tijd uit het zicht. We vervolgde onze rit via Broekhuizen en namen daar het nieuwe fietspad op de dijk dat in de route was opgenomen, dat gebeurde ook in Blitterswijck waar we langs het fan café van Wout Poels naar het nieuwe fietspad naar de brug van Well namen de wind speelde ons wel parten want de NO wind blies stevig zodat er extra inspanning geleverd moest worden om het tempo goed te houden. Daarbij kwam nog dat we vaker kopwerk moesten leveren. Via de Toerristenweg ging het naar Afferden waar we even een bananen stop hielden vlak voor de oversteek van de Rijksweg. Jan S. dacht daar nog een konijnen ren te vinden in het gras en ondernam een poging deze op te zetten maar slaagde niet helemaal, het konijn zou zeker ontsnappen. Na de stop kregen we de wind mee en dat was aan het tempo te merken zonder moeite kwam de 30 of hoger op de teller, is goed voor het gemiddelde. Langs de Maas naar Bergen en Well de brug over en via Wanssum, Meerlo en Tienray naar de Mackayweg om via de Herenbosweg naar de finish te koersen waar om 16.15 uur de klok werd ingedrukt. Een tocht waar we onze energie kwijt konden en al was de temperatuur aan de minimum kant maar het frequent kopwerk zorgde ervoor dat we toch goed op temperatuur bleven. Bij de finish hadden we de indruk dat de andere groepen al onder de douche stonden want een comité van ontvangst was er niet meer. Ik hoop dat zij het samen uit samen thuis van TWC gerespecteerd hebben. (door Lei K.) 

A.s. donderdag route 077 over ca. 69 km vertrek 13.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 1 van 70 km. Vertrek om 9.00 uur.

D-groep: De herfsttijd zet zoals gebruikelijk de vertrektijd op 9.00 uur en vanmorgen stonden er 13 liefhebbers klaar voor rit 100 en 100-D over respectievelijk 70 of 53 km. Na de instructies m.b.t. de Corona regels vertrok de C groep met 4 man voor de 70 km. De overgebleven 9 D rijders verdeelde zich na wat discussie in 3 groepen van 3. De snelste werden als eerste weggestuurd en op gepaste afstand volgde de groep 2 en 3. Via Dijkerheideweg en de Ulfterhoek en Zeesweg ging het naar de Maasbreeseweg en daar werden we verrast door nieuw asfalt maar de lol was er snel af toen bleek dat de werkzaamheden nog lang niet af waren want na enkele honderden meters belande we op een afgefreesde weg met los grint en dan blijf je hopen dat je niet lek rijdt. En Piet in de volg bus kon niet door de wegafzetting en werd gedwongen een alternatieve route te zoeken met de hoop dat hij ons terug zou vinden. Wij kwamen zonder lek in Maasbree en konden onze route goed vervolgen. Via de Maasbreese Heide en Koningslust kwamen we in Panningen waar de route door het centrum is gepland i.v.m. een koffiestop maar door de corona regels zit dat er vandaag niet in, dus doorfietsen. De andere groepen waren al lang uit het zicht verdwenen en van Piet was geen spoor te vinden, hopelijk krijgen we geen technisch malheur. Wij vervolgde onze rit, alleen Mien haar navigatie had er de brui aan gegeven maar Jan en Lei gaven tijdig koers instructies. En zonder problemen ging het richting America. En vlak voor het dorp werden we verrast want wie stond ons daar op te wachten het was Piet met de bus, wij blij en hij blij dat hij ons toch gevonden had en ons op het laatste stuk kon begeleiden en even na 11 uur bereikten wij de finish bij De Beurs maar ook daar was er geen mogelijkheid voor een after bike, de corona regels verstoren toch een flink stuk clubgevoel. Hopelijk gaat het niet te lang duren. (door Lei K.)

A.s. zondag de laatste rit volgens het programma. Rit 001-D over ca. 57 km vertrek 9.00 uur. 

MTB-groep: A.s. zondag route 10 van 62 km richting de Heldense bossen. Vertrek is om 8.30 uur.