Weeknieuws 2021-20

VUT-groep: Eindelijk kon het fiets seizoen officieel van start, want de Corona maatregelen waren versoepeld zodat we weer met een grotere groep op pad konden. De meeste hadden gelukkig toch kilometertjes gemaakt om de conditie toch redelijk op peil te houden.

Dat men er zin in had bleek wel bij de start maar liefst 14 TWC leden stonden aan de start voor route 039 over ca. 70 Km. Om de regels nog enig sinds te respecteren werd er in 2 groepen vertrokken. Met de wind op kop richting Ospel moest er behoorlijk gewerkt worden maar het tempo bleef goed.

De organisatie had een terras gereserveerd waar we met allen op gepaste afstand konden plaats nemen voor het bakje koffie. En gelijk was er ook nog feest want Mart P. rekende de koffie af voor het behalen van zij 70ste verjaardag en dit werd door de clubleden beloond met en luid Lang Zal Hij Leven.

Mart nog vele jaren fiets plezier.

Na de koffie kregen we de wind mee en werd er een stevig tempo neergezet waarbij de 3 regelmatig op de snelheidsmeter werd getoond. Maar iedereen kon goed volgen en zo werd om ca. 16.45 uur de finishklok ingedrukt en zat onze eerste officiële rit erop. (door Lei K.).

Donderdag a.s. route 052 voor ca. 73 km vertrek 13.30 uur.

A-groep: A.s. zondag route 129 van 111 km richting Eindhoven met pauze na 60 km bij wielercafe de Cyklist. Vertrek om 7.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 117 van 92 km richting Helmond. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep: Ook de D-groep opende met Pinksteren officieel het seizoen programma. Na een welkomstwoord door Mien en een gelukkig fiets nieuwjaar werden de groepen ingedeeld .

Na afloop trakteert de club op koffie met vlaai bij De Beurs want door alle corona maatregelen waren de stopplaatsen, die open waren, op de route moeilijk te vinden. Voor onze D-groep stonden we met 9 leden klaar voor route 042-D over ca. 62 Km en die ging richting Neer dus de heenweg wind op kop en dat was duidelijk te merken want langs de Maas moesten we behoorlijk op de pedalen drukken om een acceptabel tempo te houden, maar met tijdig wisselen kwam het allemaal goed. Om toch even bij te komen werd in Neer bij een verlaten tankstation een korte bananen pauze ingelast.

Na deze stop kregen we de wind mee en ging het in een hoog tempo richting Echel en werd de 30 km/u duidelijk overschreden maar iedereen kon goed volgen. Na Grashoek lagen we duidelijk voor op ons tijdschema en zouden we voor openingstijd van het terras bij De Beurs arriveren dus werd besloten er een ommetje van enkele kilometers toe te voegen zodat we even na 11 uur de finish bereikte.

En op het terras konden genieten van een wel verdiende kop koffie met vlaai. (door Lei K.) Zondag a.s. route 117-D over ca. 61 km vertrek 8.30 uur.