Weeknieuws 2021-21

VUT-groep: Voor vandaag route 052 over ca. 72 km, de weergoden waren in de ochtend uren niet bepaald positief een druilige regen daalde van een dicht wolkendek, maar de buienradar gaf enige hoop dat het rond 13.00 uur zou stoppen dus de liefhebbers brachten hun karretje in gereedheid voor de middagtocht en zo verschenen er tegen 13.30 toch nog 7 leden aan de start voor deze rit. Er stond wel een stevige wind die voor het gevoel niet continu uit de zelfde richting kwam. Maar er werd stevig doorgetrapt, en de sterkste nemen het meeste werk zodat we in redelijke tijd bij “De Pleisterplaats” in Kessel-eik arriveerde voor de koffiestop. Een overdekt noodterras gaf ons een beschutte plek voor het bakje koffie. Na de koffie ging het in een verhoogd tempo huiswaarts, maar richting Helden werden we toch op wat lichte regen getrakteerd maar dat was van korte duur. Zodat we tegen 17.00 uur de finish op het “Cultuurplein” konden indrukken.

Donderdag 3 juni, zonder tegenbericht route 121 volgens het aangepaste  programma vertrek 13.30 uur. (door Lei K.)

A-groep:  Kanalentocht De Cyklist in Eindhoven

Onze laatste rit met de A groep is inmiddels 7 maanden oud. In die tijd kan er heel wat gebeuren. Maar er zijn geen signalen van “uitvallers” binnen de A groep door het Coronavirus. Integendeel: De meesten zijn redelijk fit door de lange winter gekomen. Enkelen zijn zelfs in top conditie gebleven. A-noldus spant de kroon. Op het moment dat de A-ses langs verschillende kanalen op de koffie gaan bij de Cyklist in Eindhoven volbrengt hij de Zevenvoorleventocht. Een tocht van 7 x 20 km met 300 hm per ronde in de omgeving van Nijmegen ten bate van de strijd tegen kanker. En hij heeft ’t volbracht. Een dijk van een kerel.

In Horst vertrekken om 7.30 uur (zo’n beetje midden in de nacht voor sommigen) 13 racers voor een tocht door de Peel langs het Wilhelminakanaal, Eindhovenskanaal, stukjes Aa, en Dommel, Zuidwillemsvaart. Gelukkig vandaag alleen horizontale waterpartijen en geen verticaal gespetter. Eindelijk een beetje zomer én droog. Heerlijk koersweer. Het zonnetje reflecteert flink in Henkiepenkie’s nieuwe hagelwitte glimmende racemuiltjes. Echt kekke pumps.

Na een beetje ‘n “vreemde start” van het seizoen vorige week rijden we vandaag in 1 groep. Het is wel echt opletten op deze kanalenroute met heel veel kilometers smalle paden en bovenmatig veel andere recreanten op diezelfde paden. Het credo is: achter elkaar blijven én constant opletten én waarschuwen. Terug in Horst kunnen we constateren dat het maar 1 keer bijna fout ging en dat lag niet aan andere weggebruikers. Lange Roel en Brampappie kiezen er gelijktijdig en op hetzelfde punt voor om van respectievelijk van fietspad naar de weg en van de weg naar het fietspad te wisselen. Al schouderduwend komen ze allebei zonder te vallen, en met het zweet tussen de bilnaad, in de berm tot stilstand. Roel kijkt er zelf een tijdje bleek van vanachter zijn rossige 4 dagen baard.

Bij de Cyklist kan de groep ff ontspannen bij een prima “tas” koffie met appelgebak of pekangebak. Prima calorieën bommetjes en ook lekker. Alleen onze Bikegirl vind er niks aan. Ze gluurt vol smacht hoe Opa Hay zijn overheerlijk appeltaartje verorbert. Tja, smaken verschillen en de ene noot is de andere niet. No nuts no glorie. Tegen de tijd dat we vertrekken is Marjo’s maag ook weer tot rust gekomen van de pekan aversie.

Eerst nog een stuk slingeren dwars door de periferie van Eindhoven en dan via het Eindhovens kanaal als een kolonne turbo ganzen achter Tank Leo aan die het pad voor ons schoon veegt met 34 km/uur. Achterin moeten we flink aan de bak om bij tegenliggers of voetgangers/renners/fietsers die we passeren in kolonne te blijven. Gelukkig zijn kanalen mooi recht. Toch is constante alertheid van het hele peloton hier nodig omdat er enkele  verrassende bruggen en oversteken in het pad zitten. Het laatste deel van de route gaat over de bekende en bredere wegen in de Peel waar we 2 aan 2 kunnen rijden. Toch iets relaxter als dat gejakker in één lang lint. 

Zonder malheur kunnen we onze fietsen rond 12.00 uur tegen de Merthal zetten. Snel met koppeltjes een plekje tussen de andere TWC-ers en gasten zoeken op het mooi vergrootte terras van De Beurs. De heerlijke koele Bruine Pater uit Tongerlo loopt direct door naar de benen. Tja en op 1 been kun je niet staan …dus nr 2 volgt Proost. Op een geslaagde 2e racetocht 2021!  Peperazzi

A.s. zondag route 115 richting Tonisberg over 96 km. Pauze in Rheurdt bij de Bio bakker. Vertrek om 8:00 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 101 van 90 km. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep: Eindelijk fraai fietsweer en voor vandaag route 052-D over ca. 61 km volgens het door Corona gewijzigde programma. Om 8.20 uur arriveerde de eerste TWC leden en daar waren er al bij die de wekker per vergissing al een uur eerder hadden gezet om toch maar zeker niet te laat te zijn. Maar 8.25 uur kwam heel Sevenum half binnen fietsen en plots stonden we met  18 TWC leden voor de start van de rit. De D-groep heeft echt groei potentie of komt dat door het tijdstip van vertrek?. Het was een Multi cultureel gezelschap van Zuid-Afrika, America tot Helmond toe. Er waren velen lang niet geziene gezichten aan de start. Maar vlak voor de start doemde het eerste probleem op want Hein uit Helmond had reeds lek gereden. Snel werd met gezamenlijke inspanning het euvel verholpen en konden we starten. Voor de veiligheid deden we dat in twee groepen van 10 en 8. Via  bekende wegen ging het richting Griendtsveen om via wat omzwervingen naar Merselo en Overloon te koersen voor de geplande koffiestop bij druk en luidruchtig sprekende uitbater van de “Papagaai”. En dat de wielerfans er vandaag zin in hadden bleek wel want het was daar een komen en gaan van fietsers.

Na de koffie werden de pedalen weer vast geklikt voor de tweede gedeelte waarbij de wind een beetje in ons voordeel waaide. Via Holthees, Maashees, Wanssum en Oirlo bereikte we de finish om 11.15 uur bij pretcafé “De Beurs”.

A.s. zondag route 101-D over ca. 64 km volgens het gewijzigde Corona programma vertrek om 8.30 uur. (door Lei K.)