Weeknieuws 2021-22

VUT-groep: Vandaag route 121 over ca. 78 km richting Bakel. De weersverwachting was voor de ochtend niet bepaald positief maar meteorologisch systeem, kortweg buienradar, gaf aan dat het rond 13.00 uur toch droog zou zijn dus werden alle voorbereidingen getroffen voor de start. En om 13.30 verzamelde zich toch 8 liefhebbers. Bij de start kwam de informatie dat het centrum van Meterik afgesloten was en wij dus voor een andere aanlooproute kozen om op de Schadijker weg te geraken. Via Heide ging het richting Ysselsteyn maar op de weg ernaar toe werd het voor ons steeds grijzer en toen het begon te druppelen en gerommel in de wolken hoorbaar werd de wegkapitein snel een veilig onderkomen te zoeken en dat werd gevonden bij Rolanzia, waar i.v.m. Corona een overdekt buiten noodterras was gebouwd. Eenmaal droog zittend brak de bui los en werd snel de buienradar gecheckt hoe lang het zou duren en toen werd besloten de koffiestop te vervroegen. De bedienster nam snel de bestelling op en wij genoten gezellig kletsend van ons bakkie. De verslag schrijver wilde snel even een foto maken en dat lukte, alleen Wilma vond dat haar krullen niet goed zaten dus een tweede opname was nodig.

Nelly trakteerde, wegens de a.s. verjaardag op koffie, zodat deze extra lekker was. Terwijl de regen aanbleef werd besloten om de route in te korten en via de Paardenkopweg naar Griendtsveen te koersen waar we dan weer op de terugweg van de route zaten en tot ieders verbazing de weg weer droog was. Via Jumbo Sevenum en de Dijkerheideweg ging het richting de finish die we tegen 16.30 uur bereikten. En we hadden het toch op enkele druppels na droog kunnen houden. Wel wat minder kilometers maar toch gezellig. Mag het iets minder zijn was vandaag geen probleem. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 034 voor ca. 73 km vertrek 13.30 uur. 

A-groep: Voorjaarsgevoel naar Tönnisberg het puntje van de Ruhrpot

Met z’n 13 gaat de A-groep vandaag richting Oosterburen. Wir dürfen wieder! De eerste keer dit seizoen dat we legaal de grens overgaan als TWC A-ses. Wellicht ook gelijk een van de laatste keren dat we voor de zomer met goed fatsoen als Holländer door Duitsland kunnen koersen. Ben bang dat onze Oranje leeuwtjes met hun gebruikelijke en te grote dosis arrogantie snel kopje onder zullen gaan op het EK. Kunnen allemaal die juich-prullaria van de Plus, Jumbo, AH, Blokker, Zeeman etc ook weer de kliko in. Dan fietsen we met onze clubnaam TWC Oranje weer voor schut bij de Pruuse. Is het TWC Schaamrood in plaats van Oranje. Kunnen we onze naam nog altijd omkatten naar: Trink und Wurst Club Oraniën.

Nog aan de Hollandse kant van de Maas pikken we Lange Roel op. Die heeft er weer zin in. Met een brede smile en vol ijver staat hij ons op te wachten. Net een puppie die z’n vriendjes weer ziet. We zoeven aan hem voorbij en het kost hem moeite om achter aan te pikken. Dat ligt niet aan Roel maar meer aan het erg hoge starttempo met de wind mee. Blijkbaar heeft Captain Jac op kop de km teller kapot. Want hij gaat mee in het tempo van Twanvaner. Gelukkig gaat het in De Stad wat rustiger en kunnen de anderen ff hun hartslag en adem reguleren. Het is trouwens opvallend stil in de groep. Zou dat komen omdat Opa Hay en Babbel Frank er niet bij zijn? A-noldus is er toch ook bij. Eerst niet, toen wel, of misschien wel, of misschien toch niet, oh ja toch wel. Hij is blijkbaar gerecupereerd van zij Holle weg challenge. 7 keer als een dolle over de Holle. Alleen zijn GPS is nog niet opgeladen na de uitputtingsslag van vorige week. In het peloton ook 1 nieuweling. Jean Moustache ofwel Jan Snor. Een krasse 70+er met pit in de goed gespierde benen. Daar zit power in. Net als oude kaas: des te rijper des te krachtiger. Dus dat zit onder de neus én in de benen wel snor! Welkom Jean.

Op de vele Anliegerfreie veldwegen en ook op de fietspaden ligt veel rommel en rotzooi van de hoosbuien de afgelopen dagen. Het devies is dus goed opletten en handjes stevig aan het stuur. En er wordt ook netjes gewaarschuwd van voor naar achteren bij obstakels. Zelfs voor een kamikaze Stachelschweinschen wordt keurig gewaarschuwd, geremd en uitgeweken. Het beestje waggelt op z’n gemak over de weg de berm in. Je ziet hem denken: Corona vorbei, Scheisholländer wieder da!. Maar misschien ervaart hij nu dat er ook vriendelijke Holländer zijn. Het is hem vergeven. Overigens wel een interessante vraag hoeveel lekke banden 1 egel in een wielergroep van  14 renners zou veroorzaken ?

Voor de ravitaillering parkeren we onze bikes bij de Bio Backer in Rheurt. Om hier een pot biologisch dynamische koffie en zuurdesem Streuselkuchen te kunnen scoren mogen we ons om beurten 2 aan 2 aan de Theke melden. Zelfs het toiletbezoek wordt streng gereguleerd. Maar ja “Ordnung muss sein” en regels zijn regels. De dames doen hun best om ons allemaal van een natje en droogje te voorzien. Het smaakt prima maar niet naar meer. Dat ligt niet aan smaak. Die is prima. Maar dat bio-spul vult 3x zo goed als een stuk Bakkerslandgebak. Wat de een niet op kan wordt onder de “arme” anderen verdeeld. Echte kameraadschap: elkaars gebakje delen.

Vol calorieën  gaat het na de pauze voor de laatste keer kort maar pittig bergop. De klimgeiten Ralphy en Roelly met Turbo Tim en Twanvener stuiven van alle kanten langs de rest naar boven. Henkiepenkie stoemt daar achteraan met zijn gebruikelijk (te) zware verzet. De rest komt ook netjes boven. Op de heuvelrug kijken we uit over het groene gebied richting Straelen. Met daarin enkele felgekleurde joekels van windmolens waarvan de wieken bovenin verdwijnen in de nevel en onderin weer verschijnen  Een prachtig en uniek plaatje. Nu gaat het vooral langzaam omlaag naar het Niersdal en daarna richting het Maasdal.  Al met al een prachtige route door een mooi en interessant gebied met heerlijk authentiek gehuchtjes met dito namen. Zoals: Berkelsbroek, Reulsberg, Lovendaal, Baarsdonk, Raaiend, Ubroek, Leuth, Schaphausen, Vinkrath, Vorst, Niederfeld, Bendheide, Hoerenbroich, St. Hubert, Tönnisberg, Schaephuysen, Lind, Rheurdt, Grossholthuysen, Kleinholthuysen, Niekerk, Aldekerk, Poedijck, Hetzert, Pont, Auwel, Lingsfort, Zwaanenheike. En nu de kwisvraag: Welke van deze gehuchten liggen aan onze kant van de grens?

Bij de oversteek naar Lottum kunnen we ff bijkletsen en uitpuffen. Blijkbaar is Henkiepenkie diep gegaan. Hij ploft neer op het bankje. De rest blijft op de bike hangen.

Nog n kilometer of 10 terug naar Horst. Nabij Lottum nemen we nog een Horster bikester mee in de slipstream. Hammie Hans maakt plaats voor haar in de groep en plaatst haar achter de stevige “onderrug” van Appie Pappie”. En daarmee naast mij als rijdende reporter. Ze vraagt of we een wielerclub zijn en hoe die club heet. Ik wijs haar op het TWC logo op Brams derriere. Tot aan Horst maak ik nog wat reclame voor onze club en de optie om met haar wielren-vriendinnen gewoon n keer op proef met een groep van TWC mee te rijden. Bij De Beurs worden verwelkomd door een deel van de B en C/D groep. Er is nog plenty plaats voor ons en we sluiten gezellig samen af met n bruintje. We zeen os volgende waek, wah!

Peperazzi

A.s. zondag route 140 van 116 km richting het Schwalmtal. Vertrek om 7.30 uur en pauze in Waldniel.

BC-groep: A.s. zondag route 122 van 89 km. Vertrek om 8.00 uur.

D-groep: Voor vandaag stond volgens het gewijzigde programma 101-D, maar omdat we de laatste weken al zo vaak in die richting waren geweest was er druk via app en site gecommuniceerd de gekozen voor route 112-D en die ging voor een stuk over het grondgebied van onze oosterburen en dat mag weer.  Dus route 112-D over ca. 61km met een koffiestop in Siebengewald. Om 8.30 uur meldde zich 13 TWCers bij de start op het Cultuurplein, en voor vandaag hadden we zelfs een cultuur trio in de ploeg namelijk de 3G’s (G.S., G.H. en G.M.) zij zouden tijdens de koffiestop een vocaal hoogstandje ten gehore brengen en om te voorkomen dat de rest dan snel zou doorfietsen zou er onderweg nog even wat noten worden doorgenomen.

Op slag van de torenklok werd er vertrokken richting Tienray en via de brug van Well noordwaarts naar Siebengewald met een zwakke WNW wind tegen werd er een goed tempo neergezet en het fluitje voor wisselen klonk op tijd zodat iedereen zijn bijdrage kon leveren. De koffiestopplaats “Fish Plaza” werd ruim voor 10 uur bereikt iets te vroeg want de koffieapparatuur was nog aan het opstarten. Wij dachten de 3G’s vullen de wachttijd wel op maar zij lieten het gelukkig toch maar afweten. Iedereen tapte zijn “1 eurobakje” koffie en op het buitenterras werd genoten van koek, banaan of reep.

Na de koffie werden de pedalen weer vastgeklikt en staken we de grens over de zwakke wind ging in ons voordeel werken en dat was aan het tempo te merken. Via de Welsche Hut ging het weer naar de brug en via Wanssum, waar we de B-rijders tegen kwamen, richting Meerlo en via Oirlo en de Kreuzelweg naar Horst waar rond de klok van 11.15 uur de finish werd bereikt een goede rit met een fraai gemiddelde. (door Lei K.)

A.s. zondag route 122-D voor ca. 63 km vertrek om 8.30 uur maar let op de app en de site voor het geval er iets wijzigt.