Weeknieuws 2021-23

VUT-groep: Vandaag route 34 voor ca. 75 km met zomerse temperaturen en westelijke wind gaat de route richting de Grote Peel voor de koffie bij “Buitencentrum De Pelen”.

Om 13.30 uur stonden 12 TWC’ers klaar voor de start. Het was een gemêleerd gezelschap van A,B,C en D rijders dus let op het tempo zodat iedereen goed mee kan. Na de slag van de torenklok vertrokken we richting America en dat het met veel navigatie apparaten  toch mis kan gaan bleek wel want als je niet goed oplet als voorrijder gaat het toch gemakkelijk fout. De wegkapitein blies de fluit bijna stuk om de groep tot omkeren te manen. Toen we weer op de juiste route zaten dachten de voorrijders we hebben iets goed te maken en men dacht er niet aan dat de VUT groep op pad was zodat opnieuw het fluitje de voorrijders tot de orde moest roepen. Toen dat tot iedereen was doorgedrongen ging het gelukkig verder goed. Alleen het fietspad langs de Meijelseweg richting Heusden zorgde even voor verwarring want een aantal dacht dat men op de weg moest fietsen. Gelukkig zorgde het niet voor gevaarlijke situaties. Het vervolg liep goed en kwamen we snel bij onze koffiestop waar we op het buiten terras plaats nemen en met mondkapje op in de rij aansloten om het welverdiend bakje op te halen. Na de koffie ging de wind meewerken en kwam er een schepje op het tempo maar gelukkig kon iedereen goed volgen en ging het snel richting Horst waar we om ca. 16.45 uur de finishklok indrukte.

p.s. in verband met de te verwachten temperaturen a.s. donderdag vertrekken we vermoedelijk ‘s morgens om 8.30 uur let op de site en de app.

A.s. donderdag route 70 voor ca. 80 km vertrek 8.30 uur. (door Lei K)

A-groep: Je hebt zo van die weekenden. Op zaterdagavond trilt de telefoon regelmatig omdat mensen niet op de site kunnen lezen welke route er gefietst wordt en hoe laat we vertrekken. Vervolgens laat PePerazzi weten dat hij op zondag middag andere verplichtingen heeft (Marjo heeft hij de stoelen nog schoon gemaakt en de gasten goed bediend van een natje en een droogje?) en of ik het stukje wil schrijven. Dat is toch al meer dan een jaar geleden, dus hopelijk kan ik een leuk thema vinden om over te schrijven. En vervolgens laat pappieBram weten dat de pauzeplek niet open is en hij er niet is, dus of ik nog een alternatief wil zoeken. Dat laatste doet Bram deels nog zelf, maar ik moet nog wel even checken waar deze zijn. Allemaal in Waldniel, maar of dicht of alleen afhalen. Bij vertrek dus maar even afstemmen en dan kijken wat er mogelijk is.

Thema: I did it my way, Frank vdV geïnspireerd door Frank S.
Zondagmorgen iets voor 7.30 staan we dan met 12 man en onze jarige BikeGirl klaar voor vertrek. Deze week is Frank vdV ook weer van de partij. Hopelijk houdt hij zich deze keer wat minder aan het thema, en steekt hij ook de rest niet aan. We vertrekken bij de Beurs en moeten dan rechtsaf (naar de Westsingel). Wanneer ik mijn carbon ros gedraaid heb, zie ik de Asses nog net linksaf slaan. Fluiten en schreeuwen en gelukkig krijg ik ze allemaal de goede kant op. Volgende afslag is linksaf op de Westsingel. Ik ben nog bezig met het tellen van de schaapjes wanneer ik de voorste rijen rechtsaf zie slaan. Zelfde tafereel als bij de 1e afslag. Oh jee, dit gaat zo een hele lange dag worden. Fietspad naar station en Bikeway gaan echter zoals het hoort. Vertrek snelheid is zoals afgesproken iets minder hoog dan vorige week (maar wat wil je ook met zo’n 2 1e afslagen) en tot de beklimming bij de Koel blijft dat zo. Daar roept CaptainJac de voorste rij tot bedaren, zodat we netjes en group naar boven rijden. Er wordt wat getwijfeld over wel of niet het fietspad nemen, maar ook dat gaat allemaal goed. Toch zal deze rit wat onrust in de groep houden. Het is echt noodzakelijk wanneer we met meer dan 2 a 3 koppels fietsen, om de tekens goed tot achteraan door te geven. Het 1e deel van de route is veel draaien en keren. Niet goed voor de gemiddelde snelheid, maar belangrijker is een goede veiligheid en dus het doorgeven van de tekens. Gelukkig gaat alles verder goed. Dan komen we dichter bij Schwalmtal en hebben we veel minder bochten. Net nadat we het bordje Waldniel 3km gezien hebben, maar het toch echt nog bijna 20km naar de pauzeplek is, slaat het noodlot echter toe. Een boer heeft de weg goed nat gespoten en ondanks dat voor aangegeven wordt om achter elkaar het midden van de weg te nemen, komt deze boodschap achter niet aan. F vdV uit M kiest zijn eigen pad en rijdt door een groot gat midden in de plas. Dit levert niet 1, maar meteen 2 lekke banden op. Het waait niet hard en we staan lekker in de zon, maar een aantal van ons kan vol aan de bak, want Chip en LommenDave zijn er natuurlijk net nu niet bij. Het blijkt dat 1 van de buitenbanden ook nog gescheurd is, maar daar heeft opaHay wel iets voor. Hij trekt zijn portemonnee. Niet om een nieuwe buitenband te kopen, want er is immers geen fietsenwinkel in wegen of velden te ontdekken, maar om een briefje van 10 te nemen. Een hoger bedrag is niet nodig, want deze is stevig genoeg. 2x dubbel vouwen en dan in de binnenkant van de buitenband plaatsen. Uiteindelijk kunnen we dan verder naar de pauzeplek. In Waldniel dus goed opletten waar de bakker is. Op een gegeven ogenblik ruikt het wel lekker naar vers brood, en TwanveR geeft aan dat er een vreemde uitstulping in zijn route zit. Ik kom er een halve kilometer later pas echter dat dit de afslag naar de pauzeplek was. Even overleggen en draaien, en er achter komen dat deze inderdaad dicht is. Even door rijden naar het plein, en daar krijgen we in ieder geval nog iets te drinken. Helaas kan onze BikeGirl ons dus niet op Torte trakteren.

Wanneer de vloeibare koolhydraten verorberd zijn vervolgen we onze weg. Voorin vraag ik nog even of we echt compleet zijn, en dan zetten we koers terug naar Horst. Na een kilometer of 10 gaat voor mij de telefoon van opaHay. “Dat is Frank vdV.”, maar die zit toch bij ons in de groep? Groep aanhouden en koppen tellen. We komen inderdaad niet verder dan 12, dus we missen Frank vdV. Terugbellen leert ons dat 1 van zijn banden langzaam leeg loopt, maar hij redt zich wel. Blijkbaar was het geld van opaHay toch vals. De andere 12 gaan verder naar de heuvels van Hinsbeck. Daar blijkt dat ik geen last meer heb van de vaccinatie. Wel blijft het goed opletten voor gaten, tegenliggers en de route. We gaan dwars over de KrickenbeckerSee. Dat is met zo’n groep om dit tijdstip niet zo handig, maar er vallen verder geen doden, of minder. Door de stad is ook nog even opletten, en dan via Maasbrug, Horsterweg en Grubbenvorst terug naar de Beurs. Omdat het al wat later is, is daar plek genoeg. Sterke verhalen over pezen, meniscus en banden worden afgewisseld met een slok van het bruine gerstennat, onder een heerlijke zon, of in de schaduw. Wat kan een weekend toch lekker zijn, maar opletten blijft het wel.

A.s. zondag route 97 van 94 km, rondje Hinsbeck. Vertrek om 8:00 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 70 van 80 km. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: Stralend weer, mooie temperatuur een garantie voor een goede opkomst. En dat bleek want om 8.28 uur stonden er 16 TWC’ers aan de start. Maar de juiste route had niet iedereen op zijn Garmin staan het is schijnbaar toch moeilijk het weeknieuws en de site te controleren voor de juiste informatie. Tevens zagen we wel enkele onbekende bekende bij de groep maar bij nadere info bleek dat medisch advies werd opgevolgd, dus worden ze toch nog verstandig!. Op de torenslag van 8.30 uur werd er vertrokken voor route 122-D over circa 65 km. In een rustig start tempo ging het richting America en toen en toen de kuiten op temperatuur waren werd een tandje kleiner gestoken maar het verhoogde tempo kon iedereen goed volgen. Via Griendtsveen, Liessel ging het naar Vlierden waar de ingewikkelde rotonde ligt en het bleek ook nu weer dat het juiste fietspad maar moeilijk te vinden is. Toen het peloton weer verzameld was ging het naar Lommel en rechtdoor naar Asten voor de koffiestop. We arriveerde precies op tijd want het terras bij “Café van Hoek” was net open en al hadden we niet gereserveerd we waren welkom de “Jong Belegen” groep (volgens Wilma) nam plaats onder de parasols. De bestelde koffie werd snel opgenomen en even zo rap uit geserveerd ze weten daar van doorpakken. Maar even later begrepen wij de vraag hebben jullie gebeld want er arriveerde wel 3 groepen van de club van Tienus (Leontien van Moorsel) uit Boekel en het was plots een echt wielercafé.

Nadat alle versnaperingen weggewerkt waren en het afval in de broodzak van Mart P. verzameld waren werd er afgerekend en vertrok de “Jong Belegen” groep van TWC voor het tweede gedeelte van onze rit. Het ging richting Heusden en op advies van de wegkapitein werden om veiligheidsredenen enkele fietspaden gemeden vanwege de grote van onze groep. Maar dat dit door een enkele automobilist niet in dank werd afgenomen bleek na Helenaveen waar een in een aso-bak rijdend figuur uitgebreid begon te toeteren en foeteren.  Bij navraag naar zijn probleem kregen wij geen antwoord en wensten wij hem verder een ontspannen en rustige zondag toe. Je hebt altijd mensen die er niets van snappen en middelvingers vergroten meestal het probleem. Toen de groep weer verzameld was vervolgde wij onze rit richting Horst waar we om even na elf op het terras van “De Beurs” finishten.

A.s. donderdag 20 juni route 70-D over ca. 61 km vertrek 8.30 uur. (door Lei K.)