Weeknieuws 2021-24

VUT-groep: Door de tropische temperaturen werd besloten de starttijd te verplaatsen naar de ochtend en wel om 8.30 uur. En dat tijdstipt lokte toch 11 TWC leden naar de start. Op slag van de torenklok werd gestart voor route 070 over ca. 80 km. Bij vertrek werd verzocht, gezien de temperatuur, het tempo aan te passen. In een goed tempo ging het richting De Steeg van Sevenum en dan via Frankrijk richting Koningslust. Maar Annie vond het wel goed en nam een andere afslag naar Oppe Koffie  in Meijel te koersen om de clubgenoten van Helmond te ontmoeten en niet de man met de hamer tegen te komen. In Panningen gaf Lei de groep de opdracht een afkorting  te nemen want de temperatuur ging al richting de 30 graden.

Via De Leistert bij Rochel sur Meuse en Op de Bos naar Nunhem voor de koffiestop bij Feyenoord, waar we met zijn tienen gezellig op het overdekte terras genoten van ons verdient bakje koffie eventueel aangevuld met een glas Cola voor de echte dorstige onder ons. Na de pauze vertrokken we richting Neer, daar namen we de tweede afkorting en via Dries, Vlaas en heide weg naar Helden. Het tempo bleef prima en er werd goed gewisseld. Via bekende wegen naar Maasbree waarna via de Lange Heide naar de Bikeway. Bij de spoorweg overgang Sevenum splitste de groep zich op de dames van Sevenum koerste naar huis om nog even bij de Trapperie de Werkplats een versnapering te pikken. Lei werd onder begeleiding een stuk naar Grubbenvorst gebracht en een paar over gebleven vervolgde de route naar de finish bij De Beurs. De 80 km was ingekort tot ca. 70 km een mooie afstand voor deze tropische temperatuur. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 25 voor ca. 75 km vertrek 13.30 uur 

A-groep: Die PePeRazzi is me ook een mooie. Gebruikt deze week weer het excuus dat ie geen stukje in kan dienen omdat zijn meissie jarig is. Vorige week moest ie de stoelen nog poetsen en deze week hadden ze een welverdiende fietsvakantie in Luxemburg (je moet maar een cadeau verzinnen). Oefenen voor het TWC weekeind? Dus deze week moeten jullie het weer met RR doen, Rubberen Robbie, aka Razende Reporter of toch Racende Reporter? Volgende week maar eens polsen wanneer onze PePeRazzi weer aanwezig is.

Deze week is er geen Frank in wegen of velden te bekennen. Onze BabbelFrank moet echt ver weg zijn, want we horen hem niet eens, zelfs niet wanneer we op de terugweg luid bellend langs de (afgesloten) poort rijden. En ook onze eigenwijze FrankVanDer is er deze week niet bij. Hij heeft gisteren echter een 200+ gemaakt, dus de schade viel vorige week blijkbaar mee. Het thema van deze week is echter olie. Vorige week bleken er wat stalen rossen minder soepeltjes te lopen. En wanneer je dan van bijna iedereen commentaar krijgt, dan moet zelfs HH, HorseHenkie, het maar eens zelf proberen. Dat was volgens CaptainJac echter geen goed idee. Nadat je de ketting goed schoon maakt, moet je deze smeren. Nadat dit is ingetrokken, maak je de ketting nog eens goed schoon. Onze HH (HandigeHarrie?) had dat laatste nog niet helemaal begrepen. In 1 van de afdaling kreeg HH het voor elkaar om zijn ketting eraf te laten lopen, dus onder aan de helling heeft CJ hem even geholpen. Met als resultaat dat de ketting er op lag, maar CJ gitzwarte handen had. Op basis van de geur was het ook zeer discutabel of HH niet een of andere in beslag genomen stookolie gebruikt heeft. Vakkundig poetste CJ zijn handen met gras. Het was namelijk al de 2e keer deze rit. De 1e keer in Herongen liep bij opaHay ook al de ketting er van af, met exact hetzelfde resultaat. Helaas groeit er in Herongen niet zoveel gras, maar zwarte olie zie je niet zo goed op een zwarte broek. Gratis tip voor al deze mannen: schakel over op wax. Je moet iets vaker smeren, maar het smeert super en blijft hartstikke schoon.

De route van vandaag ging via Grubbenvorst en Venlo naar de heuvels in Hinsbeck en dan weer terug over die zelfde heuvels en via Velden-Grubbenvorst naar de Beurs. Aangezien de BVV (de troetelBeer Van Vorst) niet graag alleen rijdt, pikken wij (de 12 anderen) hem bij de rotonde weer op, zodat we deze week weer met 13 zijn. Op de Witveldweg zijn echter al de 1e scheuren in het peleton te zien. D’n diesel van TwandeGrize was nog niet helemaal warm, want daar hebben we daarna niets meer van terug gezien. Onze tot Americaan geneutraliseerde Brabo, kortweg Jan, had deze week de goede vertrektijd, en was er dus ook weer bij. Eerste keer samen, dus even toetsen welk vlees we in de pan hebben, en met welke olie we dat gaar kunnen koken. “Hard rijden gaat wel, maar heuvels zijn volgens mij niet zo mijn ding.” Daar kom je met een ritje Hinsbeck heen en terug natuurlijk snel achter. Laten we het er op houden dat Jan goede zelfkennis heeft, maar met name moet leren hoe dit soort ritten te rijden in een groep. Goed luisteren naar de tips (blijf in het wiel en niet teveel afremmen in de bochten), kijken hoe die andere 2 opa’s dit aanpakken (hoe blijf ik uit de wind) en veel oefenen. Niet zoveel olie nodig, dit wordt vanzelf wel gaar. Net als bij die andere oudjes. Geen olie nodig, gewoon dat lijf warm laten draaien. Of toch niet? OpaHay biedt aan om het veer te betalen, maar wat valt daar verder nog uit zijn zak? Dat is geen olie, lijkt ook niet op een hooikoortspilletje, dus …? Na het veer nemen de opa’s samen brutaal de kop, maar zo gauw we Grubbenvorst uit zijn, en de wind vol op de snufferd staat, hebben we alweer een nieuw tweetal op kop, dus het zal toch wel niet wat anders zijn.

Al met al een heerlijke training voor de mooie rit van volgende week. Dan hebben we namelijk nog een uurtje extra koers (en dus ook een pauze; helaas door verbouwing niet bij Carpe Diem met warme vers gebakken appeltaart) en wat extra hoogtemeters, want dan doen we Groesbeek en de Holleweg.

Beste Kantonnier. Ik weet dat je aangegeven hebt om nog geen appjes van ons te krijgen. En je ook liever niet in de belangstelling staat, maar namens deze weg wil ik je toch, mede namens de alle Asses een hart onder de riem steken en je beterschap en een spoedig herstel toewensen. En indien we iets voor je kunnen betekenen, dan weet je ons wel te bereiken; individueel of als groep.

A.s. zondag route 132, Holleweg, van 128 km. Vertrek om 7.30 uur. Pauze in Groesbeek bij Eigenweijs.

BC-groep: A.s. zondag route 61 over 90 km. Vertrek om 8.00 uur want koffie en vlaai van de club!

D-groep: De tropische temperatuur was er vanmorgen op Vaderdag gelukkig een beetje uit waardoor we niet van inspanning van het fietsen volledig uitgeteld thuiskomen en zo nog wat energie over hebben voor deze dag. Voor vandaag route 070-D over ca. 61 km. Het tijdstip 8.30 was ook door de B/C groep gekozen zodat er een redelijke groep TWCers aan de start verscheen en men terplekke nog een keuze kon maken voor de groep. Voor de D groep bleven er 10 personen over en wij vertrokken vlak achter de B/C. Via een bekende aanloop ging het naar de Steeg in Sevenum en dan verder via Frankrijk naar Koningslust. De wind hadden we behoorlijk tegen maar elk nadeel heeft ook zijn voordeel want voor de terugweg zal hij dan meewerken. We deden vandaag veel kernen aan van de gemeente Peel en Maas om uiteindelijk in Helden te komen voor onze koffiestop bij museum Kerkeböske waar we op het verhoogde terras plaatsnemen waar de uitbaatster  nog druk bezig was om alles in gereedheid te brengen. We waren ook 2 minuten voor openingstijd geland. De bestelling werd snel opgenomen en al druk kletsend werd genoten van het bakje koffie.

Nadat het afrekenen met de telefoon niet in alle gevallen lukte werd toch maar hard geld op tafel gelegd. De pedalen werden vastgeklikt voor het vervolg van de route. Via Maasbree, Boekend en de Greenport Bikeway ging het met de wind mee in een verhoogd tempo naar de finish bij De Beurs waar wij als eerste om ca. 11.15 uur arriveerde. (door Lei K.)

A.s. zondag route 061-D over ca. 66 km vertrek Vertrek om 8.30 uur want koffie en vlaai van de club!