Weeknieuws 2021-37

VUT-groep: Uitstekend fietsweer dat bleek bij de opkomst want om 13.30 melde zich 14 liefhebbers voor rit 027 over ca. 77 km. Hay stelde voor om in 2 groepen de fietsen, snelle en volgens de VUT afspraken, maar hij ving bot er melde zich 3 man schoorvoetend voor de snelle en dat gaf aan dat de behoefte met de ervaring van eerdere tochten klein was en men gewoon gezellig wilde fietsen zodat iedereen mee kan. Dus vertrok er toch maar een groep met een fluitist om alles in goede banen te laten verlopen. Via Hegelsom, Sevenum, Maasbree en de Bong van Baarlo ging het naar Helden. Het tempo lag goed en we vorderde snel. Na helden ging het via de Neerse weg en Heldense weg naar het buutschap Vlaas waar de nodige omzwervingen werden gemaakt alvorens aan de zuidwestkant van Neer uit te komen en via de Leudalwel richting Roggel te koersen. Het tempo bleef goed al moesten enkele alle zeilen bijzetten om goed te kunnen volgen. Via de Roggelseweg en de Sint Elisabethdreef ging het naar Heythuysen waar de welverdiende koffiestop gepland was bij IJssalon Wijs & Koffie waar we genoten van een goed bakkie.

Na de stop bleek het niet mogelijk onze route door wegwerkzaamheden op de juiste manier te vervolgen en via onze Garmin navigatie werd snel een alternatief gereden zodat we weer op de route terecht kwamen. Via Aan de Bergen en Aan de Grave ging het in een stevig tempo richting Heibloem, want door de minimale wind kon er stevig doorgetrapt worden. Van Heibloem naar Beringen, Grashoek, Turfhoeve en Toverland naar Kronenberg en via de Snipweg naar Horst. Maar bij de kruising Americaanseweg – Speulhofsbaan ging het bijna mis want het voorrang hebben en krijgen kan een hemels breed verschil maken want een haastige werknemer in een busje nam het niet zo nauw en dat ging gelukkig net goed zodat we zonder ongelukken de finishklok om kwart voor vijf bij de Beurs konden indrukken.
(door Lei K.)

A.s. donderdag route 031 voor ca. 70 km vertrek 13:30 uur. 

A-groep: Leo Hesen memorial tocht Someren, 90 km.

De eerste iets frissere start in deze nazomer. Maar omdat we vandaag dik onder de 100 km blijven is het vertrek pas om 8.30 uur. Ouderwets frontaal voor de Merthal omdat bij De Beurs alles is volgebouwd en afgesloten door de kermis van de “Ideale Schoënzone”. Een vriendenclub met een prachtige geuzennaam. Een hechte groep die wel houdt van een “feestje bouwen”. Maar of die naam altijd passend wordt ervaren door de schoonmoeders betwijfel ik. Tja… als de dochters maar happy zijn! Door al dat feestgedruis rondom De Beurs hebben we als TWC’ers voor de finish een beperkt tijdslot: tot 12 uur kunnen we terecht voor onze evaluatie en na-borrel. Dat wordt dus een vluggertje.

Het A-team bestaat vandaag uit 11 renners. Met Leo in onze gedachten rijden we dus eigenlijk met 12 fietsvrienden. CaptainJac is d’r weer. Hij blijft deze 1e rit, na een luiwammes vakantie in Griekenland, een beetje low profile. Eerst ff acclimatiseren. Nu weten we allemaal dat onze Jac er aan de start altijd keurig gesoigneerd uitziet. Goed ingevet met opwarm massageolie, beentjes strak en glad getrimd. En zoals ieder jaar na de zonvakantie: zijn huid volledig in mokkatint en onder de helm een zongebleekte haardos. Bijdeweej: Ik heb het ff voor mij en alle lezers getest met een echte natte vinger. Die caramelkleur geeft niet af en smaakt ook niet naar cappuccino of latte machiato. Het is dus echt ingebrand dat kleurtje.

Ook TwanVaner is weer present. Hij heeft na zijn vakantie een korte gezondheidsdip meegemaakt veroorzaakt door een intensieve schoonmaakklus in huis. Zo zie je maar weer: schoenmaker blijf bij je leest. Ga als monteur/techneut niet aan de slag met schoonmaakspul voor de huishoud. Laat dat aan je partner over en ga gewoon fietsen. Veel gezonder voor je luchtwegen. Oh ja, eigenlijk oh nee. LangeRoel heeft geen goudvis maar een rode raampoes. Geen grapje! Hij luistert naar de naam Boyke (of zoiets). Het is dus eigenlijk geen poes maar een inmiddels genderloze kater. En die is heel blij met Roeliebaas als die terugkomt van het fietsuitje. Dat kan niet iedereen zeggen dat thuis een rode stoeipoes achter het raam vol smacht zit te wachten. Helaas had deze Roeliebaas vandaag (enkele weken terug ook al) geen puf in de benen. Beste Boyke: Neem het baasje maar eens mee naar de dierendokter. Misschien heeft hij wel een of andere kattenziekte. Of misschien ander voer?    

En LaChouffeLambert met ZaadjesMartin draaien weer een morgen mee na hun vakantieperiode. Want alleen is ook maar alleen. Ze doen allebei alle moeite om, met hun koersachterstand, niet meer dan 1 keer op kop te komen. En het lukt. Ze redden het tot thuis met 1 kopbeurt. Gelukkig voor deze 2 houdt onze Bikegirl zich vandaag een beetje in op kop en blijft netjes rond de 32. Ze toont compassie met de minder sterken. 

De rit gaat in lekker tempo door het Brabantse land. Dus de nodige langere rechte stukken en af en toe wat varkens- of kippengeur. In feite gaat alles dus heel normaal. Zelfs CatmanHenk’s draaiende delen kraken en rammelen zoals altijd. De powerboys met de grootste wattages draaien de langste kopbeurten en de rest pakt netjes de eigen kopbeurt als het daar tijd voor is. De pauze bij 60 km geeft ook geen echt spektakel. Ook hier alles normaal. Een enkeling die de lokale flora aan watert. Vraag is wel waarom Mokka Chippolini daarvoor een heg uitzoekt die een halve kilometer verder terug staat. Zal wel komen omdat hij al lang niet meer wild heeft geürineerd in een heg want die hebben ze niet in Griekenland. Maar goed dat bij de tuinderskas langs de pauzeplek geen waterbergbassin ligt. Dan was onze Mokka Chipo er zo ingedoken voor n paar snelle plasbaantjes. Is ie immers in Griekenland gewent. 2xdaags een plasbaantje in zee. Wel uitkijken voor passerende kwallen.

Wat ook net als normaal gaat: Marjo richt met Tims plastic buulke weer een mobile bananenschil verzamelpunt in. En stiekem vliegen er toch enkele schillen in de groenstrook. Tijdens de pauze besluiten we de finish te verleggen naar De Trapperie in Sevenum. Daar hoeven we niet tussen het zwarte landbouwplastic te zitten. Kan AppiePappieBram gelijk controleren of onze sponsorbaas Dave ook echt doorwerkt aan Bram’s 29er.
Bij De Trapperie zitten we gezellig buiten bij elkaar aan een soort grote “Stamtisch”. We worden snel en netjes bediend met warme en koele drankjes. Toevallig houdt De Trapperie vandaag een professioneel ogende foto/video shoot. Het gevolg is dat wij als roodzwarte TWC’ers volop in de picture worden gezet. We krijgen zelfs extra gratis drankjes om, voor de video, te kunnen proosten met volle glazen. TWC Oranje in de hoofdrol. Bij de aftiteling van de film staat straks: starring The Orange A team from Hoooooooooors. Special star: Mokka Chipo. De stemming zit er goed in. Bij ons tenminste. De collega fietsclub uit Sevenum valt pas op de klep als wij ons al goed en breed midden op het terras hebben geïnstalleerd en de ergste dorst is gelest. Onze Sevenumse fietsersvrienden lijken nu nog groener dan normaal. Wellicht een beetje meer groen van afgunst. Stil en letterlijk en figuurlijk een beetje “bedreumeld” schuiven ze in een hoekje op het terras bij elkaar. Ze mogen ook nog ff op de video. Meer als figuranten. Also starring: some green donkey bikers. Tja, some you win some you lose. Benieuwd naar de beelden!

Terug naar Horst heb ik de eer en het “genoegen” om met 3 geconsumeerde Affligems (3×7%) nog 6 kilometer tegen 32 p/u naast RobberenRubbert op kop te rijden (gelukkig wel 0% stijging). Ook deze (gif)beker moet ik helaas volledig leegdrinken. Robert rijdt mee voorop tot bijna bij ons thuis. Zo nu eerst een…watertje. (door Peperazzi)

A.s. zondag alweer de laatste rit van 2021 voordat we overstappen op de MTB.
Route 134, rondje Kevelaer,  van 90 km. Vertrek om 8:30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 010 over ca. 76 km vertrek 8:30 uur.

D-groep: Vandaag Horster kermis dus toch even wat calorieën opmaken om alvorens aan de kermissoep te beginnen. Om 9.00 uur stonden er 11 liefhebbers klaar voor rit 027 over ca. 59 km. Ook vanmorgen toch een paar verassende gezichten die je op de zondagmorgen niet meteen bij de D-fietsers verwacht, of zouden ze al een kermis kater hebben dat ze op een wat rustig tempo de overdosis weg willen trappen. De vertrektijd was verschoven naar herfst niveau misschien is dat de reden. We vertrokken om 9.00 uur richting Grubbenvorst en vandaar naar Venlo om onze kuiten te testen op de stijgingen naar de Venlose Heide en dat geeft altijd duidelijk een wat extra inspanning want de groep werd steeds uit elkaar getrokken zodat er boven even gewacht moest worden om te verzamelen. Via het zweefvliegveld richting Ulingsheide maar daar was men nog niet wakker voor ons kopje koffie, dan maar door fietsen naar Boekend via de omleiding in Tegelen om te voorkomen dat we weer moesten klunen. Via de Zuiderbrug en Hout-Blerick waren we snel bij De Bekkerie in Boekend waar het buiten terras nog volledig was opgesteld. De vriendelijke gastvrouwen namen snel onze bestelling op en serveerde even rap uit. Al zittend op het terras waren we plots aanmoedigend publiek voor de B/C peloton, als de daarvan mag spreken met 7 man, die daar met hoge trapfrequentie voorbij kwamen razen. Na de afrekening vertrokken wij om via het kassen gebied van Siberië, Rozendaal, Zeesweg en Sint Joris weg naar de finish bij De Beurs te komen waar we om 11.30 uur op het kermisterras konden plaats nemen voor het afterbiken. De kermis soep zal men toch thuis moeten gaan nuttigen. (door Lei K.)

A.s. zondag route 010-D over ca. 60 km vertrek 9:00 uur.