Weeknieuws 2021-36

VUT-groep: Voor vandaag stond volgens het programma route 116 gepland over ca. 74 km maar in het weeknieuws van week 35 stond route 005 over ca. 75 km. Dus op het moment van start ontstond er een Babylonische spraak verwarring toen de eerste groep van 6 rijders startte en een andere richting namen als volgens Lei de bedoeling was. En toen was duidelijk dat er op de Garmin niet bij iedereen de zelfde route stond. Achteraf bleek dat de redacteur een foutje had gemaakt en op de verkeerde datum had gekeken voor de volgende week, sorry voor het ongemak. En zo reden de snelle de rit 005 en de overige groep van 9 TWC’ers route 116. Het was uitstekend fietsweer als je op de wind let alleen de temperatuur was met bijna 30ºC wel tropisch. De route ging via Hegelsom naar Grubbenvorst en Lottum om dan langs de Maas naar Broekhuizen en via Broekhuizenvorst naar Swolgen. In Broekhuizenvorst kwam weer even een moeilijk moment toen bij de voorrijders de duim aan de verkeerde kant zat maar het ging gelukkig goed. Via Swolgen en Gun, Megelsum naar Blitterswijck en de zon bleef zijn best doen maar het tempo bleef goed alhoewel het met deze temperatuur er toch wel energie slurpte. Na Wanssum kwam het laatste stuk naar de koffiestop bij de Watervogel in Geijsteren. Maar even na Wanssum kwam bij onze nestor, batterij bijna leeg op het display te staan maar met ondersteuning van enkele bleef hij op afstand volgen gelukkig met de wetenschap dat de pauze vlakbij was om wat bij te tanken.
Bij de Watervogel aangekomen werden snel de fietsen gestald en een plekje uit de zon, wat gelukkig lukte. En koffie en cola werden besteld om de energietank iets aan te vullen. Giel bestelde maar een dubbele koffie als extraatje.

Twee mannen van de groep bleven in de zon zitten en zonderde zich iets af. Of zouden zij aan het oefenen zijn voor de nieuwe cast van de Muppet Show?

Na de koffie werd geadviseerd het iets minder te doen zodat we zonder problemen de finish zouden halen. En daar werd goed naar geluisterd. We vertrokken richting Maashees naar Holthees naar de Smakt voor een vriendelijke groet aan Sint Joep. Daarna richting Venray om via Asteria naar Oostrum te koersen en vandaar via het Spraland gebied naar de Erica weg te rijden. Volgens Giel was hij hier nog nooit geweest. Dus zo zie je maar de routes van TWC blijven verrassend. Maar nu ging het via Boddenbroek en Oirlose Heide naar Roland en Kreuzelweg. Het kopwerk werd nu aan de sterkste overgelaten want we wilden toch gezamenlijk thuis komen. Aan het einde van de Kreuzelweg nam Mien de kortste route naar huis terwijl de rest nog via het Peeldijkje naar Melderslo koerste dit omdat de route een oude Kennedy fietsroute was. Vandaar via de Lottumseweg naar de finish die toch nog voor 5 uur bereikt werd. Een fraaie maar door de weersomstandigheden een zware rit die veel brandstof gekost heeft. Maar ik was net op tijd thuis want net binnen draaide ze boven de kraan open voor een flinke stortbui. En een telefoontje van Hay van Mien maakte duidelijk dat zij route 005 goed hadden volbracht en dat iedereen zonder problemen had mee gefietst en de koffie bij de Welsche Hut smaakte prima. Maar volgens Hay had Mien de batterij helemaal leeg. (door Lei K.)

A.s. donderdag 16 september route 27 over ca. 77 km. Vertrek om 13.30 uur. 

A-groep: Afgelopen zondag stond route 38 op het programma richting Ospel. Het was alweer een tijdje geleden dat deze route op het programma stond. Mooie wegen waar we als groep een lekker tempo kunnen maken. Rond 10 uur plofte we op het terras voor koffie en gebak bij de Morgenstond in Griendtsveen. Dit met looproutes en andere protocollen.
Toen iedereen behalve Henk, de vlaai achter de kiezen had, konden we ons opmaken voor een lusje richting Venray ipv de kortste route na de Beurs. De route verliep verder zonder veel discussies, die werden bewaard voor op het terras bij de Beurs. Met name over wie het stukje voor het weeknieuws zou schrijven….
Om diverse redenen hadden de 3 schrijvende kopmannen allemaal geen tijd. BBQ’s, vrouw niet thuis (??) of andere smoesjes. Iets met blauwe schoenen en een goudvis moest erin komen te staan…nou bij deze dan maar. Belangrijker is dat we een heerlijke tocht hebben gereden en volgens mij dat iedereen genoten heeft. (door Bram)

A.s. zondag route 122 van 90 km richting Vlierden (Route Leo Hesen). Vertrek om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 72 van 76 km. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: Voor vandaag route 091-D over ca. 56 km met vertrektijd 8.30 uur, en deze was gelijk aan de vertrektijd van de B/C groep. Dus om 8.30 uur stond er een gemengd gezelschap van TWC’ers en op de slag van de torenklok vertrok de B/C en bleven er 10 liefhebbers over voor de D. Wij sloten gelijk aan en hielden de B/C goed in het vizier zelfs zo goed dat wij ze te vlak op de hielen zaten en een corrigerend fluitje ons tot grotere afstand maande. Dat bleef een vrij langs stuk zo totdat de tegenwind ons tot een iets lager tempo dwong of was de diesel van B/C op temperatuur!
Via America en een lus via Griendtsveen over de Zwarteplak weg naar Helenaveen en direct door naar Neerkant om dan via de enigszins op Parijs-Roubaix lijkende klinker weg naar Meijel voor de koffiestop bij Oppe Koffie en die was reeds open zodat we in de tuin op het terras konden plaats nemen voor ons bakkie koffie.

En dat bakje smaakte perfect. Toen we de koffie bijna op hadden kwamen Annie en Hein ook nog het terras op fietsen want zij hadden het vermoeden, kijkend naar het programma, dat wij daar onze pauze zouden houden.

Na het afrekenen werd er vertrokken richting AC via de bekende Hoevenstraat. De wind gaf ons nu duidelijk steun in de rug en dat zorgde dat het tempo omhoog ging tot aan of even boven de 30 km zodat het fluitje het tempo weer drukte. Via het evenementen terrein dat overbevolkt was door WK paarden activiteiten ging het snel richting Horst waar we om 11.00 uur op het finish terras neerstreken. (door Lei K.)

A.s. zondag route 072-D over ca. 59 km vertrek let op 9.00 uur