Weeknieuws 2021-39

VUT-groep: Voor vandaag waren de weersverwachtingen nog positief, maar de herfst heeft toch in intrede gedaan waardoor de temperatuur toch een neergaande beweging had gemaakt zodat een windjack of mouwstukken geen overbodige luxe was. Vandaag stond route 007 op het programma over ca. 69 km richting Deurne, Overloon met een ruime slinger om Venray terug naar Horst.

Om 13.30 uur stonden er toch nog 11 liefhebbers aan de start voor deze rit, en met een redelijke tegenwind werd er vertrokken en het bekende wisselfluitje zorgde ervoor dat iedereen zijn kopwerk kon doen. Vlak voor Griendtsveen  werd onze doortocht door een wegafzetting geblokkeerd doordat men de Lavendellaan de eikenbomen dacht te moeten snoeien maar via een stukje Grauwveenweg en Turfstraat, dat meer op een ATB gedeelte leek, kwamen we weer op de route. Het gedeelte door Deurne vroeg over het tegel fietspad toch wel extra oplettende aandacht. Na Deurne richting Milheeze werden we plots op een weggedeelte met vers steenslag getrakteerd en in gedachte al een sissende band hoorde. Maar daar klonk toch van achter de kreet “LEK” maar voordat de voorrijders stil stonden werd alweer geroepen “klaar fietsen maar” het leek wel een pitstop in de F1 alleen het salaris is er niet naar. Maar het probleem was een steen splinter die verwijderd moest worden voordat hij echt tot het binnenbandje was doorgedrongen.

Het lange fietspad naar De Rips, waar we lang niet geweest waren was er niet beter op geworden want de boomwortels hadden er nogal wat hobbels in gemaakt. Na De Rips nog een strook fietspad maar toen kregen we toch normale asfaltweg, Gelukkig hadden we de wind nu mee en werd er flink doorgetrapt richting Overloon waar de koffiestop was gepland bij de IJssalon waar we op het terras genoten van een mooie aangeklede koffie of cappuccino allen Thei S. had behoefte aan warme chocomel met slagroom om de verbruikte calorieën aan te vullen. Na de stop hadden we nog ongeveer 25 km af te leggen via Holthees, Maashees, Gijsteren, Oostrum en Oirlo naar Horst in een tempo dat iedereen kon volgen en rond 16.30 bereikten we de finish. (door Lei K.)

A.s. donderdag route OTH 1999 over ca. 74 km vertrek 13.30 uur.

MTB-groep:  Helaas viel de 1e MTB rit van dit seizoen in het water. Dit was zaterdagavond al goed te zien op Strava. Diverse personen hadden eieren voor hun geld gekozen en zaterdag al een rondje door het bos gemaakt. Heel verstandig 🙂

A.s. zondag 2e poging om route 22 van 69 km te fietsen voor de A-groep.
De B-groep zal deze inkorten tot 52 km, zoals gemaild door Daan Jans. Beide groepen vertrekken om 8.30 uur.

BC-groep: A.s. zondag route 100 voor ca. 70 km vertrek 9.00 uur. 

D-groep: De weersvoorspellers gaven zaterdagavond wel zeer beroerde verwachtingen die weinig hoop op een droge zondagmorgen gaf. En dit keer hadden ze ook nog gelijk, dus na de wekkerklanken terug om maar wat uit te slapen en dan ‘s middags maar kijken naar het modderballet van Parijs – Roubaix. Hopelijk maken we het ritje nog op een later droog tijdstip in de komende weken. (door Lei K.)

A.s. zondag route 100-D voor ca. 53 km vertrek 9.00 uur.