Weeknieuws 2022-02

MTB A-groep: Nadat we enkele weken single of in duo’s hebben gereden, was het, toch enigszins verrassend, dit weekend weer toegstaan om met de groep te gaan fietsen. Dat dit zeer gewaardeerd wordt door iedereen is te merken aan de grote opkomst. Maar liefst 7 Asses en 10 wannaBees staan om 9uur bij de Merthal te popelen om te vertrekken, terwijl er al 4 Asses om 8.30uur vertrokken zijn. Dat laatste is wel wat spijtig. Ten eerste mag het nu allemaal in 1 groep en doen we het niet. Ten tweede rijdt daar ook onze razende reporter, en dus mag ik een stukje voor de andere Asses schrijven. Maar misschien wel het belangrijkste is dat dit de eerste officiele keer is, dat er meer wannaBees dan Asses bij de start staan. Maar om 9 uur vertrekken we dus met 7 Asses voor route 13 naar de Blerickse Bergen. Er is blijkbaar goed getraind door iedereen de afgelopen weken, want ik moet 3x mijn  kilometerteller en mijn fiets controleren, maar we rijden toch echt bijna 30km/h op onze MTB, en ik hoor ook babbelFrank nog “gewoon” het hoogste woord hebben.

In ’t Ham gaat de snelheid er heel even uit. Eerst heeft EdwinBroek zijn ketting verkeerd liggen. En vervolgens ligt mechanicTwan te k*tten met zijn Garmin. Ik zeg hem nog dat er tegen praten niet helpt, maar uiteindelijk is het blijkbaar wel gelukt. Vervolgens staat er een trein stil op het station, en dan gaan de slagbomen op de Ulfterhoek al naar beneden. Maar daarna geeft Rudie weer gas en beginnen we aan een heel lang stuk langs de Serumse beken. Daar blijkt dat onze mechanic wat macht mist in zijn benen en motivatie in zijn hoofd. Na het 2e traject geeft hij aan alleen door te gaan, maar dat is buiten de groep gerekend. Dus even later gaan we gewoon met 7 man verder en rijdt de mechanic, in zijn gewenste tempo voorop. Nou moet ik zeggen dat ik daarna geen moment meer het gevoel gehad heb dat het niet snel genoeg ging, dus volgens mij was gewoon zijn olie nog niet helemaal opgewarmd.

Via de Maasbreeseweg de A73 over en dan via wat alternatieve wegen komen we
uiteindelijk bij de natuurbegraafplaats aan. Hier maken we meestal wat lusjes, en gaat het dus vaak mis. Van achter roep ik “Hier links, en dan rechtdoor over die singletrack, daar waar die Mercedes staat.” We moeten vol in de remmen, want er heeft hier vannacht iemand het klaar gespeeld om een Mercedes op de singletrack te krijgen. Het is ons niet duidelijk hoe dat gelukt is, met al die bomen en singletrack gleuven. We rijden er omheen en vervolgen onze route. Bij het crematorium komen we de politie tegen en geven we hen aan waar de Mercedes staat. Deze ligt voor ons nog een keer op de route, en hier komen we de wannaBees de 1e keer tegen, en even later staat ook nog de politie Mercedes op onze route.

We steken de N275 over en gaan langs de camping. En tot onze verrassing komen we daar weer de wannaBees tegen, maar nu rijden ze voor ons. Vooraan rijden ze bij de vijver op de automatische piloot de route van vandaag voorbij, want die gaat echt over die steile klim. Voordeel wanneer je de route bekeken hebt en achteraan rijdt. Ik kom als 1e boven, samen met Ruud, die wel als 1e beneden is. Daar rijden we heel rustig verder om te  hergroeperen, maar uiteindelijk kom ik maar tot 6 schaapjes. Het is erg rustig, dus het is duidelijk wie we missen. De vraag is alleen waar babbelFrank gebleven is. Er vanuitgaande dat hij met de wannaBees de klim links heeft laten liggen, wachten we een stukje verder op de route. Wanneer we hem bellen komen de wannaBees er inderdaad aan, maar het blijkt dat ze babbelFrank de verkeerde kant op gestuurd hebben, maar even later is hij er ook en kunnen we allemaal verder.

Met de wind in de rug, asfalt en brede vlakke zandpaden onze wielen gaat het in hoog tempo naar de Schaak. De oprijders vinden nog een mooie schutting, zodat we halverwege nog even een bananenpauze kunnen doen. Aangezien onze BSM er niet bij is, heeft het geen zin om de bananenschillen weg te gooien, dus alles wordt netjes mee naar huis genomen. Bij de Losbaan moeten we vervolgens tussen de vele auto’s door slalommen, maar vinden we toch de route. Deze wordt in een behoorlijk tempo genomen. Bij de Gussenweg zien we een bekende MudHunter, onze eigen Ger. Wij wachten nog even op pappieBram en kunnen dan met 8 man het laatste stukje doen. Maar na ruim 5min nog steeds niets te zien. We checken onze telefoons, bellen hem en vragen aan andere rijders of zo ons tenue ergens aan de kant van de weg hebben zien liggen. Niets van dit alles, en ook de wannaBees die even later via een alternatieve route aankomen hebben niets gezien. (Thuis blijkt dat ik een appje gekregen heb, maar daar nog niet ontvangen heb.) Zonder noemenswaardige andere feiten rijden we naar de Beurs en daarna voldaan van de groepsrit naar huis. Hopelijk snel ook weer mogelijk met een lekkere Tongerlo ter afsluiting. Dat hebben wij, maar ook Femke en Jorrit wel verdiend.

A.s. zondag gaan we door afwezigheid van onze oprijders PePe en BSM niet naar de Witte Stein (doen we een weekje later, zie programma op de website), maar testen we als alternatief de nieuwe route 32 van 69 km richting de vaste MTB routes van Neerkant en Meijel. Tip: neem van te voren een pilletje tegen wagenziekte, want het wordt veel draaien en keren. Vertrek om 9:00 uur.

MTB B-groep:  We mochten vandaag weer als groep vertrekken en dat het werd een mooie groep van 10 bikers voor de aangepaste route 13B. Het zicht was goed en de sfeer in de groep weer als vanouds. Via de Reulsberg en daarna via de oever van de Molenbeek richting Sevenum. Hier was het af en toe wat drassig maar dat viel voor de rest van de tocht wel mee, we kwamen in ieder geval schoon thuis. Bij de Blerickse bergen aangekomen werden we verrast, hier werd onze track versperd door een heuse Mercedes welke men daar had moeten achterlaten, onvoorstelbaar hoe deze daar op dat pad terecht is gekomen.  (Gestolen?) (zie foto hierboven) De politie was al te voet onderweg en het zal nog een hele klus zijn geweest om deze hier weer weg te krijgen. Snel doorfietsen want anders moeten we nog gaan duwen, de grote weg over richting binnendoor naar Maasbree. Van hieruit weer naar Sevenum en via Kronenberg naar America. Daar hebben we in overleg de route bijgeslepen door de Zuring peel toch te nemen en de vaste route in de Schadijkerbossen niet te nemen. Hiervoor namen we een alternatieve route door de Schaak welke zeker de moeite waard was, aangevuld met een stukje Schaakroute en dan via de Meterik terug naar huis en uiteindelijk hadden we toch weer ruim 51 Km op de teller staan. En het mag gezegd worden er werd weer als een groep gekoerst, klasse mannen.

Tot zondag, dan fietsen we route 30B van 59 km richting Duitsland. Vertrek om 9:00 uur.