Weeknieuws 2022-07

MTB A-groep: Met de voorspellingen van ruim 2 weken nog in het achterhoofd, en het gevolg dat er niet gefietst is, was ik met die stormen eerst wat huiverig, maar de
voorspellingen voor zondag vielen eigenlijk best mee. De wind neemt af tot WK2 en neemt pas in de middag weer toe naar WK5, en bovendien staat die met de route Helden eerst op de neus en terug op onze asses. En alles wat enigszins los in de bossen zit ligt nu echt wel op de grond. En qua regen was het zaterdag nog ca 50% kans op de gehele dag een miezerig weertje, maar zondag bleek dat het vanaf 10uur alweer droog zou zijn. Best lekker fietsweer dus, in ogenschouw nemende dat we met de MTB weg gaan en niet met de race. Bovendien is er geen enkele melding op de app groep, dus ook dat ziet er goed uit. In een PBtje nog wel de vraag van pappieBram, maar met enig aandringen gaat die komen.

Even lekker eten en alles klaar maken en voor de 1e keer dit seizoen toch maar het regen jacky aan. Ik ben de 1e bij de Beurs, en om 8:29 uur ben ik nog steeds de enige, wanneer er iets roods vanuit Sevenum komt. Uiteindelijk dus alleen met  PappieBram. Nog even een extra minuutje gewacht en dan beginnen we lekker aan de route naar Helden. Zoals gezegd 1e stuk de wind op de neus. Heb alleen niet het idee dat de WK2 klopt, dus het is al hard werken. En de gras stukken zijn echt 5cm zompig, dus ook dat is wat harder werken dan normaal. We overleggen onderweg en spreken af om de route na de A67 rechtsom te doen, omdat dat toch wat leuker fietst. En ook het moeras laten we letterlijk links liggen. In Blerick is deze keer geen Mercedes te bekennen, maar je vraagt je echt af hoe die daar ooit gekomen is. Met z’n 2-en kunnen we wel lekker door rijden in het bos. Alleen wanneer er een wat dikke boom over het pad ligt, of er een wat kleiner takje ergens in een wiel blijft steken moeten we even kort stoppen. Bij de vijver proberen we nog even een nieuw paadje, maar die word afgekeurd, hoewel die voor een andere route eventueel wel bruikbaar is. Daarna lekker door naar Helden en ook daar is met 2 man een voordeel.

We gaan maar 1x van de route af, maar in Helden leiden alle wegen naar de camping, dus dat is, zoals afgesproken, geen probleem. Lekker draaien en keren, klimmen en dalen, en vettig worden. Op de vertrouwde plek achter de camping even een korte pauze en dan op voor de terugweg. Eerst nog lekker spelen in het bos, en dan begint de lange terugweg. Voor mij is die letterlijk langer dan voor pappieBram (die in Sevenum af zal slaan voor de lekkere warme douche), maar mentaal blijkt dat toch anders te zijn. De zompige stukken en tegenwind hebben blijkbaar zijn tol geeist. Maar goed dat we nu voornamelijk wind mee hebben en pappieBram nog 1 rug heeft om achter te schuilen. We vervolgen onze weg en in Sevenum neem ik afscheid van pappieBram. Vervolgens nog even blazen van Sevenum naar Hegelsom. Waarbij de meeste arbeid door de wind verricht wordt. Nog even bij de Beurs kijken, maar daar zijn de lichten uit en staat er ook geen enkele fiets. Dus maar direct naar huis om alles te wassen.

A.s. zondag route 15 van 47 km. Vertrek om 9:00 uur

Voor de evaluatie MTB 21-22 is een mailtje uit gegaan. Gaarne deze week reactie. Mocht je deze mail niet ontvangen hebben en wel aanwezig willen zijn, dan laat het mij even weten. (door Robert vdB)

MTB B-groep: De B groep zal a.s. zondag om 8:30 uur van start gaan en een aangepaste route 14 gaan rijden met zeker een stop bij de sluis in Wel. (Daan J.)