Weeknieuws 2022-06

MTB A-groep: Vandaag staat de route van FlipGer op het programma. Dus 2 opties. Of vertrek per fiets vanaf De Beurs voor 74 km in totaal. Of eerst lui met de auto naar Venray en dan vanaf De Sprank verder met de fiets voor 45 km. Om 9 uur staan 9 A’s bij De Sprank klaar in afwachting van voorganger FlipGer. Die meldt zich telefonisch bij Brammel: “Mijn Covid zelftest vanmorgen is positief. Dus om verdere pandemie onder de a’ses te voorkomen blijf ik thuis”. Jammer voor Ger. En ook voor ons.  Is ie ’n keer echt positief en dan zien we hem niet.

Al snel na de start blijkt ook dat we Ger ook als parcourmeister echt missen. Vanaf de start moeten we gokken of de route linksom of rechtsom gaat en bij elke splitsing weer een gok of we de juiste rijrichting hebben. Zodra we bij de officiële MTB route Venray aankomen rijden we tegen de keer in. Enkele keren trachten we buiten Ger’s route het juiste spoor te vinden in de goede richting. Maar komen toch steeds tegen de keer in uit.

Na heel wat geplaar verlaten we de club track en volgen gewoon de routebordjes van de echte MTB route Overloon. Hoeven we tenminste niet steeds weer nieuwe alternatieven te zoeken. Vanaf de start in Horst en ook op de MTB route is het tempo stevig. Onze Bikegirl kan met moeite bijbenen. Marjo’s verzoeken om het tempo te matigen hebben niet tot resultaat dat het tempo voldoende omlaag gaat zodat zij kan aanhaken. Na een tijdje slingeren en hobbelen door de bossen vindt ze het welletjes. Ze haakt af. Als duo rijden wij twee een eigen geïmproviseerde route terug richting Horst met aangepast tempo. De rest koerst verder in de hoop op een of andere manier door de Overloonse en Venrayse bossen terug te komen bij De Sprank.

Achteraf bij De Beurs verneem ik dat het uiteindelijk toch is gelukt om weer bij De Sprank te eindigen. En dat het, ondanks de routeperikelen, al met al een pittige MTB morgen was. Vooral ook door het flinke stuk wind in terug over de weg van Venray naar Horst. We zijn dus in ieder geval allemaal moe geworden vandaag. Behalve FlipGer die thuis met de benen op tafel naar de winterspelen heeft gekeken.

@Ger: Svp volgend jaar géén Corona zelftest voor het fietsen. Gewoon komen met snotkop en netjes anderhalve meter afstand houden. Zoals blijkt, we kunnen je niet missen.
(door Peperazzi)

A.s. zondag route 12 van 61 km richting de Heldense bossen. Vertrek om 8:30 uur.

MTB B-groep: De B-groep fietst ook route 12 maar zal hier en daar wat inkorten zodat er 50 a 55 km bij terugkomst op de teller staat. Vertrek om 8:30 uur.