Weeknieuws 2022-16

VUT-groep: De zon scheen volop maar er stond een stevige schrale oostenwind, het was niet zo mooi als het leek. Toch stonden er al meerdere TWC’ers te wachten toen ik vanuit Sevenum bij de Merthal aankwam. Toen ook Hugo R en Geert v.d. M gearriveerd waren kon het Poels-peloton om klokslag 13.30 uur vertrekken. Twee vrouwen en 11 mannen, een mooi aantal voor de donderdagmiddag. Met de wind vol op de kont zat de snelheid er vanaf het begin goed in. Voorbij Hegelsom het spoor over en over de Blaktdijk langs Kronenberg naar het mooie Sevenum. Van hieruit naar Maasbree waar we op de rotonde ingehaald werden door een stel ronkende en bovenal naar uitlaatgas stinkende antieke motoren. Een klein stukje richting Baarlo maar al direct linksaf naar natuurgebied het Dubbroek. De ooievaar viel hier niet te spotten in de buurt van het kunstmatige nest dat hier voor hem en haar is neergezet. Doordat de wind van de Watermeulenhook tot Hout-Blerick vol op de kop stond zakte het tempo aanmerkelijk en de kopbeurten waren nu begrijpelijk iets korter. Wegkapitein Jan S hield achterin alles nauwlettend in het oog. Over de Zuiderbrug Mooder Maas over en na een klein stukje langs de Tegelseweg, linksaf door het Hagerhof, het spoor over en toen de eerste helling omhoog door het Joamerdal. Boven werd er eerst nog even gewacht tot de groep weer compleet was. Bij grensovergang Schwanenhaus reden we Duitsland in. Valsplat over de Dellerweg naar Leuth. Met volle snelheid midden door het dorp om daarna over de Hinsbecker Strasse naar de pauzeplaats in Hinsbeck te koersen. Het laatste stuk loopt vies vals plat omhoog en daarom verkoos ik het om bij de verkeerslichten linksaf te slaan naar ons koffieadres Landesbäckerei Stinges. De rest sloeg rechtsaf om nog even een rondje naar de molen boven op de berg te fietsen.

Na een klein half uur zaten we allemaal te genieten van een lekkere kop koffie of cappuccino. Even later kwamen ook Hay K. en Twan A binnen voor een korte koffiepauze. Nadat wij weer op de fiets waren gestapt hadden deze 2 gooj kels de tafels op moeten ruimen omdat wij dat niet hadden gedaan. Na de pauze liep de weg al vlot omhoog en boven sloegen we rechtsaf om over de Schenkesweg richting buurtschap Glabbach te fietsen. Over verkeersarme binnenwegen met heel veel resten van modder en van Duitse poep, flitsten we met de wind op de rug langs natuurgebied Niersaue bei Wachtendonk. Ook liggen in dit uitgestrekte landbouwgebied nog verschillende prachtige heerboerderijen. Iedereen kon het hoge tempo goed volgen ondanks dat het wegdek hier en daar erg slecht was. Je moest goed uitkijken om de gaten te ontwijken. Na Auwel-Holt kwam de Nederlandse grens snel in zicht en op volle snelheid rolden we op de Lingsforterweg Limburg binnen. Langs Roompot Resort Arcen vervolgden we onze route, omdat het fietspad hier wel erg smal en slecht is, over de rijbaan van de Dorperheideweg. Met de wind nu vol van achteren gaf de Garmin regelmatig ruim 30 km/h aan en moest wegkapitein Jan af en toe vermanend het fluitje laten horen. Nog nooit van gehoord maar na de oversteek van de Rijksstraatweg via Veld langs de Hertog Jan Brouwerij naar het veer. De Maas over naar Broekhuizen en van hieruit in ijltempo terug naar Horst waar we met bijna 80 km op de teller net na 5 uur aankwamen. Het was een mooie snelle VUT-rit (door Giel).

A.s. donderdag route 121 van 78 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Vandaag pakken we met 14 Asses de heuvelrit voor autistische TWC’ers naar Hinsbeck en terug. Heen en terug bijna hetzelfde. Alleen de maasbrug in Venlo van de heenweg is ingeruild voor de pont in Grubbenvorst.

Op verzoek van een deel van de lezers is het verslag dit keer experimenteel.
Sommige TWC’ers kost het te veel tijd om wekelijks de verslagen van de A- tot en met D-groep én de Vutters te lezen. In de week na Pasen koste dat enkelen een hele avond leeswerk. Voor dat probleem van enkelen heb ik niet direct een oplossing.
Ik (of een van de freelance reporters van de A schrijven immers alleen het stukje over de A.

De rest van de verslagen komen van andere pennenlikkers.
Er zijn wel oplossingen maar dat is meer iets voor commerciële doeleinden: glossy fotorapportages, het verslag in comicversie of stripverhaal, iedere week streamingvideo op YouTube. Lijkt mij allemaal niet reëel.

Dus…voor dit keer een superkort experimenteel verslag van de A’s van deze week:
• 95 kilometer op en neer en bochtenwerk
• Uv-straling 5 – 6 en windkracht 4
• 2 Ases met sterke Majorcabenen en toch spierwit
• Bergop zwoegers en aanduwers
• Vaste “wind in op kop fietsers” en wegkruipers
• Blokkade door actievoerende koeien parade.
• Groene uiers voor groene melk: damesleden van Die Grünen
• Vastgeplakte voorderailleur door te veel Ranja in de bidon
• Geen enkele lekke band, zelfs niet Leo!
• Lekker in de zon op het terras van De Beurs
• Veel chocomel met rietjes. Net een peuterklas met kelnerin Marjan als zorgzame juf
• Een record grote groep TWC’ers rond 12.00 verzameld bij De Beurs.
• Vanmiddag keuzestress: Max of Bauke (grapje 😊)

Overigens:
Wisten jullie dat enkele van de B – C’s combinatie na de rit bijna net zolang bij De Beurs zitten dan op de fiets? 2,5 uur fietsen en 2 uur napraten en borrelen? Die fietsen dus niet alleen langzamer dan de A’s. Ze praten en drinken blijkbaar ook veel trager. Als je maar plezier hebt.

Salute
Au Revoir
Peperazzi

A.s. woendag, Koningsdag, rijden we route 141 richting Kleef, van 118 km.
Vertrek om 7:30 uur! Pauze na 71 km in Ven Zelderheide (Koffiekeetje)

A.s. zondag route 79 van 105 km. Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: A.s. woensdag, Koningsdag, route 157 van 77 km. Vertrek om 8:30 uur.

A.s. zondag route wijziging: we fietsen dan route OTH1999 van 75 km. Er is dan Kaffee und Kuchen van de club bij café zum Schafstall. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Vandaag stond route  27 over 77 km op het programma. Ondanks dat de zon al zijn best deed waaide er een stevige frisse oostenwind. Het was voor mij toch te fris om in de korte broek te gaan fietsen. Er zijn echter altijd wel van die echte “diehards”  die toch voor de korte pijpen kiezen. brrrr.

We vertrokken met 10 fietsers, 4 vrouwen en 6 mannen, een heel goede”miks”. Met de wind op de rug gingen we van start, we “vlogen, het ging met een behoorlijk tempo. Maar iedereen kon goed volgen. Alles verliep goed totdat Cecile wat merkte aan haar fiets, bij het schakelen haperde er iets. Ze vertrouwde het niet en is tot Baarlo nog mee getrapt en toen maar afgedraaid richting thuis ( de fiets was pas nog bij de fietsendokter geweest ). Dan maar snel naar de Trapperij waar op zondag altijd een monteur aanwezig is en daar werd het euvel snel verholpen, gelukkig.

Wij trapten door richting Heythuysen en via het Leudal, altijd mooi zeker in deze tijd, streken we neer op het terras bij “Porto Maurizio”. Precies om 10.00 uur zaten we aan een heerlijke kop koffie met lekkere koekjes. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Guus H. was vandaag na lange tijd ook weer van de partij. Zoals altijd weer even druk palaverend over van alles en nog wat. Hij had er bij het vertrek geen erg in dat hij zijn eigen helm al op had en pakte toen ook nog die van Theo B. en deed een poging om die er nog bovenop te stapelen. Natuurlijk hilariteit alom. Met nu de wind vol op kop zetten we koers richting Horst. Er werd goed door getrapt en voorop netjes op tijd gewisseld. Plotseling werd er vooraan ”halt” geroepen en het Poels-peloton kwam  tot stilstand. Een heg werd hier beregend en wij wilden dat zeker niet ondergaan. Even een korte pauze en dan de laatste kilometers naar Horst. Ikzelf sloeg eerder af richting Sevenum en was om 11.50 uur op het terras waar nog meer fietsers zaten met een rood/wit shirt. Mijn kompanen zullen ook wel op het terras bij de Beurs terecht zijn gekomen. Alweer een mooie rit afgewerkt. (door van Wilma en Giel).

Komende woensdag, als onze Willem verjaard, staat ook een rit gepland en wel route 157 van 77 km. We starten om 8:30 uur. (Toch nog een Oranjetocht dit jaar dus.)

Zondag 1 mei, OTH 1999, 75 km start om  8:30 uur, met Kaffee und Kuchen bij café zum Schafstall.

D-groep: A.s. woensdag, Koningsdag, route 159 van 60 km. Vertrek om 9:00 uur.

A.s. zondag route 54-D van 61 km. Vertrek om 9:00 uur.