Weeknieuws 2022-17

Jaarvergadering: Op woensdag 11 mei om 20:00 uur is onze jaarvergadering in de Leste Geulde in Horst. Elk lid heeft 21 april een uitnodiging per e-mail ontvangen.

VUT-groep: A.s. donderdag route 42-VUT van 81 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep Koningsdag: Het blijft toch nog steeds wennen, met die W-A ipv Bea. Net zoals het nu weer wennen is dat we geen Oranjetocht meer hebben. De route commissie heeft echter een mooie route gepland, dus benieuwd hoeveel animo er is. Met een man/vrouw of 6 ben ik al tevreden. Het is midden in de week, dus ik ben ruim op tijd wakker en dus ook bij de Beurs. Tot mijn verrassing staan er al 5 rood-witten in de zon, uit de wind op mij te wachten. Dat beloofd veel goeds. En inderdaad, wanneer de klok van 7.30 nadert staan er zelfs 11 Asses klaar voor de route naar Kleve. De tijd was een half uur vervroegd, aangezien de route geen 107km, en ook geen 118km, maar zelfs 123km is, waarbij die laatste kms extra zijn ivm onze nieuwe koffie stop, wat op deze dag extra regelen moeilijk is. Helaas zijn onze RR en RRio er vandaag niet bij, dus moet/mag ik weer een ongecensureerd stukje schrijven. Onze PePeRazzi is samen met het BananenSchilMeissie een TrappistenRoute aan het doen deze dagen. Het is me nog steeds niet duidelijk wat het doel van deze investering is, het fietsen tussen de TrappistenKloosters, of het zsm arriveren bij de TrappistenKloosters en het nuttigen van al dat aangename. De fotos later die dag lijken toch echt meer op het laatste te wijzen. P&M geniet er lekker van. En onze KoffieLeut neemt vandaag het zekere voor het onzekere en gaat met zijn Judith een lekker stukje lopen, en dat terwijl onze pappieBram speciaal voor de pauze een KoffieKeetje heeft uitgezocht; lekker nostalgisch qua aankleding, Limburgse ruitjes vlaai voor bij de drank, en koffie uit de automaat.


Niet super, wel goed en lekker snel en nog mooie fotos toe, dus een leuke aanwinst als pauzeplek. Route 141 is een verkorte versie van de marathon naar Kleve. Aanloop via wat bekende wegen, en daarna over wat onbekendere en erg mooie stukken naar de Aussichtsturm bij Kleve. Die staat hoog op de berg/heuvel, dus eerst nog lekker wat hoogtemeters pakken om er te komen. Vervolgens een heerlijke lange afdaling, waarna we via glooiend terrein weer een mooie voortzetting hebben naar Frasselt. Daar komen we weer op bekende wegen en gaan we richting het Keetje in VenZelderheide. Vandaaruit naar de Maas en dan met de wind in de rug naar de brug in Well. Helaas pindakaas, maar de wind staat toch iets anders dan verwacht, dus dat is nog behoorlijk hard werken daar langs de Maas, maar met wat kortere beurten blijft het tempo er goed in. Alternatief via Oirlo en Castenray terug naar de Beurs. Ivm het feest van gisterenavond is het daar even onze weg zoeken, maar daardoor zitten we heerlijk uit de wind en in de zon op het terras voor de 3e helft. De pauze fotos staan dan al op de app, en de sterke verhalen komen weer op tafel. De kou is al lang uit de vingers en de tenen, dus dat wordt een mooie zondagmiddag. Oh nee, het is gewoon woensdag, maar zo voelt het niet. Voordeel is dat we deze keer maar 4 nachtjes hoeven te slapen en dan mogen we weer.

A-groep zondag 1 mei:  Eindelijk weer een route boven de 100 km en dat belooft KOFFIE … dus in plaats van een hele kan deze ochtend te drinken pak ik maar één kopje. Immers we krijgen koffie volgens Condomie Bram. De Wannabees hebben het geluk dat ze zelfs koffie EN vlaai krijgen. Nota bene van de club. Dus moet er voor ons zeker wel ergens een stop zijn waar ze het vloeibare zwarte goud schenken.

Voordat ik koers zet richting de Beurs toch maar de mouw- en beenstukken aanwurmen. De thermometer geeft een temperatuur onder de 10 graden aan. Als ik, via een hele omweg vanwege de kermis, bij de Beurs aankom heeft Rubbere Robbert geen overschoenen aan … werkt mijn thermometer wel?

Uiteindelijk komen er een man of 14 vanuit alle windrichtingen aanzeilen. Zwabber Frank laat verstek gaan, Hammie zit tussen de Duitsers aan het bier op Mallorca in Ballerman6, en het mooiste is wel dat onze opper roddeltante Peperazzi op zoek is naar de bron van zijn wekelijkse Tongerlo. Hij fietst al zwalkend en lallend door het Belgische land op zoek naar de beste Trappistjes. Zijn Bikegril achter hem aan om het verkeer te regelen en waarschuwen en tevens alle bananenschillen op te ruimen.

Enfin als die Zwei Gebrüder aus Grubbie zijn gearriveerd kunnen we vertrekken. Babbel Frank heeft vanmorgen ontdekt dat hij een vaatwasser heeft. Zijn vrouw komt vandaag terug van vakantie dus was ie genoodzaakt om het huis weer enigszins op orde te brengen. Ik vraag me wel af of hij weet dat lege pizzadozen niet in de vaatwasser hoeven.

Captain Jack geeft koers aan richting Leudal en Opa Hay zit (u leest het goed) jaaaa op kop … dit is helaas geen lang leven beschoren want op de Blaktdijk hebben we al de eerste wissel. Op een gezapige snelheid gaat het via Leudal en wat omzwervingen richting de Peel. De route is zo vlak als een dubbeltje en zoooo oninteressant dat we het hierbij laten. Het enige noemenswaardige is dat een aantal van ons zo nodig in de goudkust van een of ander gehucht de blaas moest legen. Volgens onze Miep Piet kan dit echt niet en hij gaat een end verderop het gras water geven.

Als ik eindelijk mijn kopbeurt krijg verrek ik ondertussen van de kou. Mijn handen vriezen er af en de hartslag zit onder een niveau waarbij menig arts de defibrillator erbij zou pakken. De ontwenningsverschijnselen komen ook nog eens boven drijven. We geven om die reden maar een extra tandje bij (sorry Jack) zodat we snel bij de beloofde koffie zijn. Dat tandje bijzetten hoor ik dat dat niet in dank wordt afgenomen maar de ene na de andere geschikte pauzeplaats schiet in een flits voorbij. En dus geen koffie … ook dit behoeft dan ook een grondige evaluatie uiteraard onder het genot van een bakkie leut.

Wat echter niet onopgemerkt blijft, is een gat in het wegdek (je moet eens in de Voerstreek fietsen dan weet je hoe goed we het hier hebben). Bijna iedereen gaat er netjes omheen, echter denkt onze heilige Antonius dat ook hij kan vliegen. Net als Aartsengel Gabriel is hij in de veronderstelling dat hij beschikt over een stel vleugels. Niets is echter minder waar. Een flinke knal en het peloton komt tot stilstand, er moet gewisseld worden. Onze Heilige zet zijn fiets op de kop, waarom weet ik niet, en de zwaartekracht doet zijn werk. Zijn bidon loopt leeg.

Op naar de koffie. Het 14-tal gaat op gezwinde spoed nu naar de Beurs. Daar dacht een of ander opgefokt erg groot ras straathond wel anders over. Leuk spelen met zo’n groepje fietsers en die mega kuiten van Turbo Tim zien er ook lekker uit dus erachter aan. De eigenaren (of kan ik beter zeggen sukkels) zijn niet bij machte om de hond weer aan de lijn te krijgen zodat ook Babbel Frank zijn remmen moet testen. Het gaat gelukkig allemaal net goed en we komen er vanaf zonder kleerscheuren.

De Miep van Piet wil ook nog eens snel naar huis. Ergens ter hoogte van weet ik veel geeft hij aan dat hij een andere richting verkiest. Hij laat het peloton enigszins verbijsterd achter omdat de meesten niet weten waarom. De clou is (voordeel dat je reporter bent en dus alles weet en hoort) dat zijn Miep weer aan de lader moet voor de volgende rit en dat er direct een update gedraaid gaat worden zodat we bij toekomstige ritten allemaal dezelfde route volgen.

Nu de paragraaf “De Jarretels van Roelie” wel in een gecensureerde versie:

Je hebt voor de doorgewinterde fietser been- en mouwstukken. Het zou voor zich moeten spreken welk kledingdeel waar thuis hoort. Maar zoals gezegd heeft onze Roelie deze ochtend wat opstartproblemen en doet hij de armstukken op een totaal andere plek. Hij rijdt nu met een ¾ broek (die ook op de bestellijst staat van de clubkleding). Halverwege de rit zakken zijn armstukken bij zijn benen zo langzaam tot knie hoogte af.

Na dit toch wel vreemde intermezzo ploffen we bij de ingebouwde Beurs neer voor ons welverdiende bakkie. Voordat ook ik mijn stalen ros richting huis wil sturen krijg ik nog een mededeling over het aantal woorden, lettertype, regelafstand en opmaak en dergelijke mee. Blijkbaar geldt voor onze Peperazzi een limiet maar niet voor zijn stagiaires 😉 Dat is het voordeel van stagiaires we kunnen selectief luisteren. Wederom allen bedankt en tot volgende week.

De Razende Reporter zonder koffie (Ralf R.)

A.s. zondag route 135 van 120 km en om 7:30 uur vertrekken. We gaan richting de heuvels van Sonsbeck en pauze bij de bakker aldaar. Koffie en gebak van de club!

B-groep: A.s. zondag route 88 van 83 km. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep Koningsdag: Vandaag een bonus rit op Koningsdag 2022. Door het uitvallen van onze Oranjetocht is dit de eerste keer dat we zelf kunnen fietsen op deze dag. Het was niet alleen bij het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht maar ook hier een stralende dag met veel zon en weinig wind. Toppie dus. Jaren heeft TWC Oranje succesvol een tourtocht op deze dag verzorgd. Maar helaas de vrijwilligers zijn op of ze hebben voortaan dan andere plannen. Of zoals Wim Zonneveld zingt “Net wat u zegt, de nieuwe tijd “.

We gingen van start om 9.00 uur met 12 personen, 4 dames en 8 heren, en gezonde mix. Even was er twijfel of de van de 2 D-groep alleen zouden fietsen. Na kort overleg besloten ze toch om zich bij ons aan te sluiten. Chapeau.
Natuurlijk gold ook vandaag de S.U.S.T. afspraak (samen uit, samen thuis ). Een mooie rit richting Veulen ,Merselo ,Overloon ,Sambeek ,Maashees en na ongeveer 53 km koffie pauze bij Hotel Asteria in Venray. Daar hadden we wel zin in en de koffie smaakte dan ook goed. Frans H besloot na de pauze de snelste weg naar huis te rijden, zijn lief was om 12.00 uur thuis voor de lunch. Wij stapten weer op en het was maar goed dat er wat kompanen waren die de juiste weg goed wisten te vinden zodat we weer snel op de route kwamen. Om ongeveer om 12.15uur waren we terug in Horst. Bedankt Willem voor de mooie dag en net als jullie hebben wij ook genoten. (Verslag van Wilma en Giel.)

C-groep zondag 1 mei: Volgens Theo B stond vandaag misschien wel de mooiste route van de hele TWC rittenlijst op het programma. Ook deze morgen was het nog steeds erg fris en ook nog bewolkt toen we naar Horst fietsten.  Daar stond al een aantal fietsers van de B- en van de C-groep te wachten en de groepen groeiden gestaag. Ook de B-groep had vanmorgen voor de OTH rit van 1999 gekozen. Zo kwam het dat beide groepen om klokslag 8.30 uur tegelijk vertrokken. Wij met de C-groep bleven de B-groep op gepaste afstand volgen zodat we ook samen in Broekhuizen Mooder Maas overstaken. We waren op het veer de eerste gasten deze morgen.

Via Veld en Brandemolen netjes over het fietspad langs de Dorperheideweg reden we net na  Fort Hazepoot Duitsland binnen.Vlak na de grens linksaf over de Holter Strasse om daarna over bochtige landweggetjes richting Veert te koersen. Het was goed opletten want vooral in de bochten lag er overal veel “Kieiss” op de weg.  Toch kwamen we zonder kleerscheuren aan in Veert, een plaats wat bij sommige nog deed denken aan een slappe het vorige jaar. De grote wegen zoveel mogelijk mijdend reden we nu binnendoor naar het koffieadres voor vandaag. Onze wegkapitein had vooraf de koffieplek gereserveerd. Bij “Bauerncafé Zum Schafstall“  werden we getrakteerd op een lekkere Tasse Kaffee en een lekker stuk hausgemachte Torte. Ook de B-groep genoot hier volop van en nog mooier, penningmeester Peter K. betaalde de rekening. Na nog een kort interview door enkele Duitse renteniers vertrokken we voor het laatste stuk van onze rit. We werden wel nog even opgehouden door een blokkade van de B-groep. Iemand had lek en ze wilden toch zeker niet achter ons aanfietsen dus wij moesten maar even wachten.

Toen we voorbij Intermarkt Thielen het houten bruggetje over fietsten was de Nederlandse grens niet meer ver. Aan de achterkant van het vliegveld Weeze reden we ongemerkt weer over de grens. In hoog tempo werd er nu naar Well gereden over de Koninginnebrug weer de Maas over. Van Blitterswijck in Meerlo langs “het Hub Cuppen paaltje” naar Tienray om dan via nog een kleine omweg naar Melderslo Bij sportpark “de Merel” nog even tempo minderen, vanwege de grote drukte door de vele mountainbikers die vandaag van daaruit de jaarlijkse tocht hadden gereden. Om 12.00 uur waren we terug in Horst na een erg mooie rit. Theo had gelijk misschien wel de allermooiste rit van het hele programma.  Heel mooi fietsweer, geen lekke banden en alles was goed geregeld. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. zondag, route 48 van 75 km met start om 8.30 uur.

D-groep: Het programma kleurde vandaag groen dus de club trakteert en dan denk je het loopt storm, maar op het appje wat ik verstuurde leverde maar een paar reacties op zoals morgen ben ik er niet en ik fiets met de C mee. Het bleef bij een afspraak van een klusmoeder en een mantelzorger die om conditionele redenen afspraken de geplande rit 054-D over 62 km te rijden tot de koffie pauze en ons dan weer aan onze sociale taken op te pakken.
Het 2 persoonspeloton vertrok om 9.00 uur vanaf de Merthal in westelijke richting om via Kronenberg en Op Den Bergen dan via Kleefsedijk, Rieterdijk, Maasbreseweg, Romerweg en Zeesweg naar de Greenport Bikeway, om het windmolen park van Venlo, onze toekomstige ernergievoorziening, in ogenschouw te nemen en heb tevens gekeken waar eventueel snelle oplaadpunten voor onze TWC E-bikes geplaatst kunnen. (dat voor de toekomst)
Het tempo werd matig gehouden zodat we de omgeving goed in ons konden opnemen.
Via Groet Boller naar Grubbenvorst voor de clubkoffie bij IJssalon Clevers waar we in de waranda plaatsnamen en een heerlijke kop koffie met warme appeltaart bestelde.

En daar hebben we van genoten, na de koffie nam Jet de kortste weg naar Sevenum en Lei reed gelijk de parkeergarage in om de zorgtaak weer op zich te nemen. Een ontspannen rit waarbij we toch even de gedachten een andere wending hebben gegeven. (door Lei K.)

A.s. zondag staat route 048-D op het programma voor ca. 60 km met vertrek om 8.30 uur.