Weeknieuws 2022-44

Evaluatie bijeenkomst BCD en VUT groep: Zoals gebruikelijk willen we het fietsseizoen afsluiten met een evaluatie over het afgelopen seizoen. Dit zal plaatsvinden op dinsdag 22 november uur a.s. om 19:30 uur bij Frans en Christel Hoebers. Graag horen we van jou of je hieraan kunt deelnemen om zo toch een indruk te krijgen hoe iedereen het afgelopen seizoen ervaren heeft en welke verbeterpunten we kunnen toepassen. In verband met de koffie vragen we je om te laten weten of je die avond aanwezig zult zijn. Opgave bij Mien Keijsers telefoon 077-3986435.

Contributie 2023: De contributie voor het jaar 2023 wordt in januari van je rekening afgeschreven. Omdat de contributie voor de NTFU per 1 januari 2023 van onze clubrekening wordt afgehouden is het voor ons belangrijk te weten wie er zich wil afmelden. Dit dient beslist vóór 1 december te gebeuren omdat wij anders ook de contributie voor jou bij de NTFU moeten betalen. Wil je dus geen lid meer blijven van TWC Oranje, wat wij uiteraard niet hopen, meld je dan af vóór 1 december a.s. Mocht je dit na deze datum doen dan zien wij ons genoodzaakt de contributie van 2023 toch in rekening te brengen. Overigens blijft het bedrag gelijk aan afgelopen jaar.

MTB A-groep: Ghostwriter.
Deze term heeft voor mij vandaag een andere invulling gekregen. Onze PepeRazzi is namelijk een mid weekje naar Saarland waar zij de nodige kilometers te voet en op de MTB maken, ja er wordt flink getraind, maar een mid weekje betekent normaal dat je in het weekend weer terug bent. Maar onze 1e schrijver is in geen velden of wegen te bekennen wanneer we bij de merthal willen vertrekken.Een echte geest dus. En ook onze “om koffie zeurende” 2e schrijver laat zich met zijn gravelbike ook nog steeds niet zijn bij de MTB ritjes. Ik zou verwachten dat hij ondertussen voldoende techniek heeft om het eens een keer te proberen.

Ghostteam.
Bij de Merthal aangekomen ben ik onder de indruk van al dat rood/wit/zwart dat bij de Merthal staat. Wanneer ik dichterbij kom, dan blijken dat echter de dunne bandjes te zijn. De dikke banden blijken bij de Beurs te staan. En waar de 1e groep nagenoeg niet meer groeit, neemt het aantal dikke banden gestaag toe, waarbij de teller uiteindelijk stopt bij 19. Speciale aandacht “Trek”t Tim met zijn nieuwe fiets. Helaas nog even zonder Garmin, dus hij met het zonder route, snelheid en hartslag doen. Lijkt dus meer op een Ghost.

Nog voor de klok 9uur slaat sluipen de 9 oudjes, euh sorry WannaBees er naar de  Gasthuisstraat vandoor. Onze babbelaars zijn er vandaag weer bij, en daar helpt de klok ook niet bij. Een paar seconden later beginnen wij dus ook aan de mooie route via Blerick, naar de Heldense bossen en terug. Speciaal voor de dikke banden is de Gasthuisstraat open gelegd, zodat we meteen off road aan de slag kunnen. Op weg op het fietspad naar Sevenum stuiten we vervolgens op de WannaBees. Die oudjes lijken vandaag wel stokdoof, want ze gaan geen cm aan de kant. Blijft ons niets over om dus maar even over de weg
te rijden en ze in te halen. Erop en erover en ByeBye. Via Sevenum richting Maasbree en dan achter de Breebronne naar de Blerickse graf heuvels. Deze keer geen fout geparkeerde Mercedes midden in het bos. Wel af en toe een eenling of klein groepje losse MTB-ers. En wanneer we het 8-je maken lijken we wel een schim op te vangen van de WannaBees, of zien we hier een geest? In ieder geval zitten ze dan duidelijk achter ons. We steken de Maasbreeseweg over en genieten van de tracks aan de andere kant. Bij het Mortelsven gaat het voorin echter mis. MechanicTwan heeft er zin in, en wil de wand op, met HenkiePenkie in zijn zog. Dat is echter vandaag de route niet en eigenwijs als ze zijn rijden ze het andere pad door ondanks dat aangegeven wordt dat dat niet naar de route leidt. Na ca 100m toch maar omdraaien en dan beginnen met inhalen. Ik geef nog aan om dat in eigen tempo te doen, maar iets van eigenwijs. Dus in een S-bocht ben ik getuige van de 1e valpartij van de dag. (Ik heb HenkiePenkie beloofd om niet te zeggen wie de eer te beurt viel.) We hergroeperen en checken de schade, maar alles lijkt mee te vallen.

En we gaan dus verder, via Camping in ’t Niet naar het moeras gebiedje in de Bongerd; 1 van de favoriete stukken van onze leden. Helaas is het erg droog geweest de laatste tijd, dus geen geklaag en gesteun vandaag, en er wordt lekker doorgereden. Bij het verlaten van de Bongerd gaat het net als andere jaren mis, maar dit keer wordt er doorgereden en een alternatief gezocht en gevonden. Nog een klein stukje en dan begint het hoogtepunt van de route; lekker draaien en keren in de Heldense Bossen. Een gebied met los zand, heel
veel MTB paadjes en 2-3-4 en zelfs 5-sprongen. Net na het oversteken van de Meern zien we weer dat Ghostteam in hetzelfde teneu. Gerrit voelt zich vandaag toch snel wat ouder geworden en besluit om zich daar aan te sluiten, zodat het nu 9 vs 10 is. We rijden lekker door op de heerlijke paadjes en bij de 5-sprong met mulle pad naar boven gaat het net als andere jaren weer mis. En ook dit jaar gaan er enkelen van de fiets, de een iets meer vrijwillig dan de andere. Ik heb voldoende afstand gehouden en denk het net te kunnen halen, maar uiteindelijk ga ik ook om en krijg mijn schoen niet uitgeklikt. Resultaat is een fotogenieke houding waarbij ik in de mulle zand om een boom gevouwen lig. Gelukkig heeft niemand de camera paraat en blijft me dat bespaard. We nemen de mulle afdaling en gaan weer verder. Wanneer ik de schaapjes tel, dan kom ik echter weer veel verder dan 9. Zit dat Ghostteam dus weer voor ons. Zo’n grote groep maakt wel indruk op de tegenliggers, want die gaan allemaal netjes aan de kant, maar dit is toch niet de bedoeling. Bij het oversteken van de Middenpeelweg zijn we toch op de helft en besluiten we om maar eerst pauze te houden. We kunnen lekker verder cruisen. Hier en daar hangen wel lintjes en staan er pijltjes. Na een paar kilometer zien we dat dit niet om een hardloopwedstrijd gaat. “Kom op Oreo. Je kunt het. Go go. Jaa.” Het blijken volwassenen op een step achter een hond te zijn. Je moet maar een hobby hebben. Niet veel verder zijn we bij wat de start van de wedstrijd lijkt te zijn, en raad eens, daar staat weer dat Ghostteam. Een klein stukje verder staat een blonde dame met de step aan de kant van de weg. In haar ene hand een wiel en in de andere houdt ze haar hond in bedwang. Blijkbaar maakt die laatste indruk op de Asses, want ondanks het testosteron en LommenDave in de groep, wordt de dame aan haar lot over gelaten.

Aangezien we al gepauzeerd hebben, laten we de bank en prullenbak rechts liggen en gaan snel verder. En vlak voordat we weer de Middenpeelweg over willen steken duikt daar het Ghostteam weer op. Komt er ook nog net een groep tegenliggers aan, dus het was even spannend, maar iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf. Nadat we zijn overgestoken gaat het nog voor het (on)bekende punt al weer mis, maar uiteindelijk rijdt de groep toch de uitgestippelde route. Nohg geen kilometer verder gaat het echter weer mis en nemen we een leuk alternatief. Dat is toch wel het leuke van de Heldense Bossen; het alternatief is altijd minstens zo leuk en je komt altijd wel weer op de uitgestippelde route. Het zit er weer op voor vandaag. We verlaten de bossen en ik zie dat enkelen blij zijn dat we zuiden wind hebben. Dat betekent dat we de wind grotendeels in de rug hebben. Nadeel is dat het tempo daardoor hoog ligt en ik enkele keren naar voren moet om de hormonen iets te temperen. Op de terugweg gaan we nog langs de Everlose beek. Helaas is het hier, net als in de Bongerd, grotendeels droog, dus weinig amusement en gegrom. Via de Breebronne terug naar de goede kant van de A67 en dan binnendoor om achter Sevenum langs te gaan. Daar stapt LommenDave uit om op tijd bij de vrouw te zijn; of zou zijn accu toch wat verder leeg geweest zijn na deze 1e rit met de Asses?

De overgebleven 8 gaan verder richting Horst en doen het de laatste 200(0)m iets rustiger aan. Maar voordat we bij de Beurs zijn valt de groep verder uit elkaar, zodat we slechts met 4 Asses in de Beurs zitten voor de sterke verhalen,die er vandaag voldoende te vertellen zijn. Bij het Ghostteam blijkbaar iets soortgelijks, want ook daar geraken er maar enkelen tot bij de Beurs binnen. Het was weer een heerlijke rit, en we moeten helaas weer een week wachten voor de volgende. Dit is dan de 1000 meren route in het zuidelijke deel van de Maasduinen. Ook weer de moeite waard. (door Robert)

A.s. zondag route 37A van 61 km richting Arcen. Vanwege 2 keer het veer vertrekken we om 8:30 uur.

MTB B-groep: A.s. zondag route 37 van 55 km richting Arcen. Vanwege 2 keer het veer vertrekken we om 8:30 uur.

BCD-groep: Het was droog vanmorgen en volgens de voorspellingen zou dat ook zo blijven tot ver in de middag. Er stond wel een stevig windje maar met een temperatuur van ongeveer 12 graden was het fijn fietsweer. De officiële ritten zijn voorbij maar op de app melding van de C- rijders stond voor vanmorgen route 039 over een afstand van 53 kilometer. Aangekomen bij “de Merthal” was het erg druk, veel TWC,ers met de MTB en ook meerdere renners die met dit weer voor de racefiets hadden gekozen. Wij startten met 13 man, een gemêleerde groep B-, -C en D fietsers. Voor de start werd afgesproken dat we daarom ook goed met elkaar rekening moesten houden. Onze wegkapitein zorgde ervoor dat dat ook gebeurde en zo kon iedereen het tempo goed kon volgen. De route ging vanaf Horst binnendoor naar Grashoek, via de Belgenhoek richting Meijel. Van hieruit zetten we koers naar de Neerkant. In Helenaveen was de koffieplek” gepland bij cafetaria “t, Veen”. Toen we daar met 12 man binnen kwamen was het met de rust gedaan voor de overige gasten. We maakten nogal wat lawaai maar dat is nu eenmaal zo. Gelukkig gaven de andere koffiegenieters ons te kennen dat ze dat niet storend vonden. Volgens de meesten was het wel opmerkelijk dat er nog zo’n grote groep samen op weg was.  Het duurde niet lang voordat we konden genieten van een overheerlijke kop koffie.

We hadden al 37 km. op de teller staan dus nog 16 km. Toen we weer op de fiets stapten waren we nog met twaalf, Abe J. was doorgefietst. Misschien kwam de koffiepauze voor hem te vroeg. Na de koffie fietsten we richting Evertsoord en net voor  de Kronenberg reden de 2 Zaerumse rechtdoor naar huis, waar we rond 11,15 aankwamen. Het was een gezellige rit en hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind op zondag en op donderdag zodat we toch nog wat tochtjes kunnen rijden. Buiten fietsen is toch fijner dan binnen op de spinningfiets. Toch is dat ook een goed alternatief om dat erbij te doen en zo de conditie een beetje op peil te houden.

Hou de app in de gaten, en hopelijk tot donderdag of tot zondag.  (door Wilma & Giel)