Weeknieuws 2022-43

VUT-groep: Het was bijna niet te geloven wat een temperatuur ook vandaag weer. Het leek wel zomer en dus vanmiddag geen weer voor lange broeken en zelfs sommige hadden voor korte mouwen gekozen. En wat een drukte bij “de Merthal”. Het kon ook niet anders want vanmiddag was ook nog eens de laatste VUT-rit van seizoen 2022. Tenslotte bleken 18 TWC’ers eraan te willen beginnen. We werden opgedeeld in 2 groepen en voor de veiligheid hielden we een ruime afstand tussen die 2 groepen. De start verliep een beetje chaotisch want enkele personen hadden er vanmiddag zo’n zin in en wilden al starten voordat de klok half 2 had geslagen. Een beetje rommelig maar er werd verder niet over geklaagd het was tenslotte de laatste officiële rit van ons programma van dit seizoen.

We startten meteen met een behoorlijk tempo want we hadden op de heenweg in noordelijke richting de zuidenwind op de rug. De rit verliep voorspoedig en toen we in Heide waren was Wilma een beetje de weg kwijt en ook na 3 keer rondgekeken te hebben wist ze nog niet waar ze precies was. Iets verderop kregen we te maken met een wegversperring. Er werd toch maar geprobeerd om niet van de route af te wijken en meestal kunnen we er toch wel door. We moesten wel een klein stukje veldrijden maar we konden zo de route weer oppakken en koersten verder richting Overloon. We hadden nog maar net 25 kilometer gefietst maar toch was gekozen voor een vroege koffiestop bij IJssalon Clevers. Misschien wel omdat de koffie hier altijd goed verzorgt wordt, de bediening snel is en omdat de koffie ook altijd heel goed smaakt? Mede door het prachtige weer en ook natuurlijk vanwege de herfstvakantie zat het terras goed vol. Eind oktober en dan nog op een terras volop in de zon, wat wil een fietser nog meer. Na goed rondgekeken te hebben en na het verzamelen van nog enkele vrije stoelen had iedereen van de eerste groep vrij snel een plaatsje gevonden. Even later kwam ook groep 2 aan, zij hadden geluk want een grote tafel kwam net vrij en konden ook zij op zoek voor nog wat vrije stoelen. Zoals altijd was ook nu weer de bediening erg snel smaakte de koffie weer heerlijk.

Na deze pauze moesten we nog flink aan de bak er restte ons nog 42 km fietsen en nu hadden we de wind tot in Horst tegen. Onze wegkapitein Theo B. gaf opdracht om voorop om de 500 meter van kop te wisselen, zo hielden we tempo hoog en was het voor iedereen goed vol te houden. Vanaf Overloon reden we via de bekende wegen terug naar Horst. Toen we op de Bike-way bij de Ulfterhoek kwamen draaiden wij Zaerumse af richting thuis en om kwart over 4 zaten we bij “de Trapperie”op het terras waar we nog wat na kletsten. Een heel mooie afsluiting van een mooi VUT-seizoen.

Als het weer het toe laat wordt er doorgefietst op donderdagmiddag. Hou de app in de gaten. De ritten zullen over het algemeen korter zijn i.v.m. de wintertijd zal het vroeger donker zijn. Waar naar toe?????? (verslag door Wilma en Giel)

MTB-groep: Een 20-tal stofhappers gaan voor een grote ronde MTB-route rond Ysselsteyn. Het wordt een heerlijke tocht met zomerse temperaturen én geweldige herfstkleuren.We rijden een goed en constant tempo gedurende de hele rit. Qua onvoorziene gebeurtenissen is er dit keer niets te melden. Niks geen rare fratsen. Op een takje na in de aandrijflijn van Gerrit kan de groep lekker doorfietsen. We moeten heel wat slingeren over de smalle bospaadjes. Iedereen blijft blijkbaar goed gefocust want niemand vliegt ergens uit de bocht of raakt het spoor bijster. Alleen Hammie erkent dat hij wat moeite heeft om het goede spoor te houden. Maar ja, dat krijg je als je daags ervoor een 120 kilometer lange graveltocht rijdt zonder veel bochten. Hammie denkt dat ook Marjo moeite heeft met de vele bochtjes. Maar Marjo fietst een groot deel van de tocht, en vooral op de singeltracks, gewoon en rap achter de snelsten aan.

Wel fijn dat Piepende Robert steeds als achter-pieper de slotrijder is van de groep. Hij zorgt ervoor dat de 10 die gestart zijn ook weer allemaal in Horst terechtkomen. Die nieuwe bijnaam vanwege het irritante geluid dat hij met z’n grote platte zwemvoeten maat XXL maakt als zijn rechterschoen langs de crank schuurt. Een voordeel: al pieppieppieppiepend jaagt hij de anderen voor zich uit. Als iemand het echt beu is dat gepiep: stiekem wat vaseline aan de schoen of crank van onze pieper.

Bij het oversteken van de Lorbaan draait de B racegroep een meter of 50 voor ons richting Castenray. Voor onze kopmannen werkt dit als de rode lap op een paar stieren. Direct na de kruising gaar de gashendel open. Het gat wordt met 30+ op de teller gedicht. Voor de A-bikers achterin is het gat naar de racegroep al snel een stuk groter dan voor de kopmannen. Met man/vrouw en macht kunnen alle bikers na een lange sprint net aanhaken. Zodoende ontstaat er kort een unieke symbiose tussen TWC’ers op dunne en dikke banden. Om snel daarna weer uit elkaar te vallen als wij met onze dikke banden het bos inrijden bij De Schaak. Volgens onze Bike-girl een echt zinloze inhaalactie. Tja…9 haantjes en 1 hennetje

Door het voorspoedige verloop van de rit zijn we rond 11.15 uur al bij De Beurs. De vlaai van de club staat gelukkig al klaar. We vieren immers samen met de andere clubleden de officiële seizoenafsluiting. Lekker smikkelen buiten op het terras. Zelfs zonder de zon is het daar nu goed toeven. Gelijk met de A MTB’ers komt ook de groep A/B race op de vlaai af. En daarna nog de MTB Wannabees en als laatste een flinke groep race D’s. Allemaal buiten op het terras aan de vlaai en enkele drankjes. Bijna alle actieve leden van TWC paraat. Een prachtig plaatje.
Jammer dat de Race C groep zich heeft afgezonderd van deze gezamenlijke seizoenafsluiting van de club. De redenen voor deze “afsplitsing”? Het is toch juist de bedoeling én leuker om met de hele club samen het seizoen af te sluiten. In ieder geval beter voor de binding onderling. Wij hebben met elkaar in ieder geval een mooi en sportief seizoen 2022 afgesloten.

Allemaal tot fiets
Peperazzi

A.s. zondag MTB route 10 richting de bossen in Helden. Route is 61 km lang en we vertrekken om 9:00 uur.

C-groep: Wat weer een cadeautje deze morgen, strakke blauwe lucht en bijna windstil. Vandaar dat de opkomst erg groot was deze morgen. Voor alle TWC-groepen stond vanmorgen de laatste rit op het programma. Dus de B-, de C- en de D-Groep stonden bij “de Merthal” al te wachten. Iedereen was natuurlijk ook nog extra fit want we hadden een uur langer kunnen slapen. De wintertijd houdt natuurlijk wel in dat avonden langer worden, maar dan hebben we ook wat meer tijd om bij kaarslicht (?) tv te kijken of misschien wordt de spelletjesdoos wel weer tevoorschijn gehaald.

Maar eerst stond nog onze laatste C-rit op het programma. We vertrokken met 18 man in één aaneengesloten peloton. Maar nadat we Grubbenvorst hadden verlaten en op weg waren naar Blerick werd de groep toch in tweeën gedeeld. Groep 1 Theo B. als wegkapitein en groep 2 werd verder geleid door Jan S. Ik, Wilma, reed in groep 1 en mede verslagschrijver Giel in de tweede groep zo konden we beiden alles goed in de gaten houden en alles prima overzien. Er werd meteen goed doorgetrapt. Het was genieten en we keken goed rond. Het was gewoon schitterend die aanblik, de bomen laten nu hun mooiste kleuren zien en de weilanden kleuren mooi groen. Omdat veel mensen nog wilden genieten van het mooie najaarsweer zagen we dan ook veel groepen hardlopers, wandelaars en fietsers. Onderweg vele bewonderende blikken voor de twee TWC-pelotons.

Na ongeveer 30 km, we waren net de Napoleonsweg in Kessel-Eik overgestoken, stopten we even voor een korte “bananenpauze”. Vandaag geen koffiestop onderweg want in Zaerum bij fietscafé “de Trapperie” kregen we na afloop van de rit koffie met vlaai en zou bekend worden gemaakt wie de winnaar van de C-competitie zou zijn. Dus voor een langere pauze was daarom geen tijd. Zoals altijd werd al ons afval netjes verzameld in het gebruikelijk afvalzakje van Martien P.

Via Helden, Maasbree en wat binnendoor weggetjes belandden we in Zaerum bij “de Trapperie” op het terras, lekker buiten in de zon. Eerst moest er een groepsfoto gemaakt worden. Mart J. keek echter niet in de richting van het “vogeltje”, hij had duidelijk iets anders in het oog. Toen iedereen na wat verschuivingen van stoelen en tafels een plaats had gevonden, werd snel de bestelling opgenomen, cappuccino, koffie en appelgebak met of zonder slagroom. De kosten waren, omdat het de afsluiting van dit fietsseizoen was, voor de clubkas. Het duurde allemaal wel wat lang en daarom besloten Jack J. en Jan S. een handje te helpen. Zodoende duurde het niet al te lang voordat we allemaal waren bediend. Het smaakte ons allemaal erg goed.

Als eersten werden de wegkapiteins, Theo Broos en Jan Seegers met een welgemeend applaus van de hele C-Groep bedankt voor hun goede leiding het afgelopen jaar. Jullie beiden hebben ons goed weten te sturen, jullie waren altijd duidelijk aanwezig op een prettige manier.

Toen nam Theo Broos het woord en kreeg Martien Pijnenburg een rolletje plastiek zakjes aangeboden. Martien zorgt er altijd voor dat na de koffiepauzes al het afval verzameld wordt in het afvalzakje dat hij bij elke rit bij zich heeft. Daarna werden verslagmakers Wilma en Giel ook nog even in het zonnetje gezet en verrast met een bloemstuk en een heerlijke fles wijn. Ze werden bedankt voor de mooie verslagen en de foto’s elke week.

Toen was het grote moment aangebroken en werden de winnaars van de C-Groep competitie bekend gemaakt. De winnaars waren; op de derde plaats, Martien Pijnenburg, 32 punten, 2288 gereden kilometers. Op een knappe tweede plaats Mien Keijsers, 32 punten, 2294km. Maar de glorieuze winnaar bleek Mart Janssen te zijn, 34 punten en 2438 km gereden. Hij kreeg een cadeaubon goed voor een etentje voor 2 personen. Mart kreeg een welverdiend applaus voor deze prestatie van de hele C- groep.

Als laatste werd wegkapitein Thei Broos nogmaals hartelijk bedankt o.a. voor de verzorging van het rittenprogramma dit jaar en voor de goede zorgen en zeker voor de verrassende afsluiting van seizoen 2022. Als laatste had hij ook nog voor iedereen een t-shirt geregeld, gesponsord door Husan, een groothandel in verfartikelen. We kunnen terugkijken op een mooi fietsseizoen 2023, zonder valpartijen, geen materiaalpech en heel weinig lekke banden. Blijf vooral gezond en op naar seizoen 2023.
Nu het officiële fietsseizoen is afgelopen wordt erbij goed weer gewoon op zondagmorgen gefietst door de C-Groep. Ritten van rond de 50 km. Ook de VUT-Groep zal op donderdag door blijven fietsen en de ritten zullen ook rond de 50 km zijn. Het programma voor beide groepen is zo goed als klaar en wordt via de app doorgegeven. 

Verslag door Wilma en Giel.

D-groep: Vandaag was de laatste rit van het officieel fietsprogramma 2022 met als afsluiting koffie met vlaai bij “De Beurs”. Door de uitzonderlijke weersomstandigheden, met bijna zomerse waarden, lokte vele TWCers naar de start bij de Mèrthal. Nadat B en C vertrokken waren bleef er nog een 6 vrouw/man peloton over voor de D.
We hadden vandaag als afsluiter route 047-D over ca. 51 km richting Overloon. Na vertrek meldde Lei zijn telefoon een herinneringssignaal dus even stoppen om die het zwijgen op te leggen. Na Meterik ging het via de Schaak naar de Lollenbeekweg maar voorinformatie zorgde voor een route wijziging dus via de Schadijkse Peelweg naar de Veulense Waterweg waar we weer op de route zaten. Omdat we zwakke rugwind hadden bleef het tempo prima op D niveau. Op de Jagerhofweg werden we opgeschrikt door zwaar motorgeronk toen plots over het naastliggend bouwland een tweetal Quads ons voorbijstoven en nog eendrietal door de berm kwamen vlogen ons de graspollen om de oren en in de bocht naar de Steegse Peelweg was het wegdek bezaaid met modder en gras. Via de oost kant van Ysselsteyn en de Ossendijk naar Merselo en Overloon. Ook al was er koffie na afloop, men wilde de stop tijdens de route vanmorgen toch handhaven dus werd bij de uitbater van De Papegaai een korte stop gemaakt.

Na deze stop ging het via de bekende route naar Holthees en Maashees we kregen nu de zwakke wind tegen en dat was aan het tempo te merken maar door de regelmatige wissel bleef het tempo goed. Via Gijsteren, Oostrum en Oirlo wilde we via de Kreuzelweg maar ook hier weer afsluiting en besloten we via Castenray en Veld Oostenrijk naar Horst te koersen waar we tegen 11.30 uur arriveerde en het terras al goed bezet was met TWC leden die al genoten van de koffie met vlaai. Voor ons was toch nog een tafel vrij zodat wij na het bestellen van de koffie en het uitzoeken van een lekker stuk vlaai zodat we hiervan konden genieten.

Voor de komende weken wordt via de app gecommuniceerd wat bij redelijke weersomstandigheden wordt gefietst het vertrek blijft voorlopig 9.00 uur. (door Lei K.)

 
7 voor Leven: 28 Mei 2023 ga ik weer meedoen met 7 voor Leven. Inschrijven hiervoor kost € 49,00 en dat kan vanaf dinsdag 1 november. Wanneer iemand mee wil doen is dat natuurlijk meegenomen en natuurlijk is het ook leuker om met meerdere mee te doen.
Tevens haal je geld op om kanker eerder te kunnen ontdekken c.q. te herkennen.  Dit kun je doen op: https://www.zevenvoorleven.nl/  Hier kun je ook de regelementen etc. zien.
 
Groet, Arnold van Dijk
Zeven voor Leven | LinkedIn