Weeknieuws 2023-06

Twc fietsweekend 2023: Ook in 2023 organiseert TWC-Oranje voor haar leden weer een mooi fietsweekend. Dit staat gepland van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli . Dit jaar gaan wij voor de variatie naar onze zuiderburen en verblijven we in hart van het gebied van De Ronde van Vlaanderen en wel in Oudenaarde. Ieder lid heeft een e-mail hierover ontvangen met uitgebreide info. Indien je mee wilt gaan ontvangen wij jouw opgave voor deelname per e-mail of via whatsapp voor vrijdag 17 februari 2023!

Hay Keijsers & Frank van de Ven

MTB groep: Herongen 62 km

De spatborden zijn voor deze droge rit niet nodig. Het zou ’s morgens nog wat grijs zijn maar ook dat valt erg mee. Het is aangenaam MTB weer: bijna 10°C, geen wind én droge ondergrond. We starten 30 minuten eerder zodat we om 9 uur bij het veer in Grubbenvorst zijn voor de eerst mogelijke overtocht om 9 uur. Ondanks het half uurtje vroeger zijn Ruud en Edwin toch keurig op tijd. Vandaag dus geen zoek- en inhaaltochten. Gewoon met de hele groep van 9 op route.

Op weg naar Grubbenvorst komt Babbel Frank ons op de racefiets tegemoet voor een rit met de 2 TWC race kabouters (Lambér en Martîn). De Bees gaan ook voor de piccalilly route Herongen. Bij het wachten op het veer horen we van Turbo Tim dat hij een speciaal soort Hans Klok / Houdini konijnen heeft. Die komen ineens tevoorschijn en verdwijnen dan ook weer. Eerst heb je 1 zo’n flapoor huppelbeest en dan ineens heb je 8 van de wollige bunny’s in je hokje rondhuppelen. Of ze zijn plotseling op wonderbaarlijke wijze weer verdwenen uit het buitenhok op het gras. Waar zouden die tunnels in het gras toch van komen? Een mol die op z’n rug graaft?

Rappe Twan van R. is er ook weer bij. Hij heeft de afgelopen tijd vanwege wat fysieke problemen binnen op de Zwift zijn rondjes gemaakt. Tijdens de tocht merken we dat hij qua conditie weer goed in vorm is. Hij draait soepel en vooral voorin mee in de groep. De route is leuk en mooi. Prachtige omgeving en uitdagende klimmen en afdalingen rond Herongen. En het ruikt dichter bij Herongen steeds meer naar zoetzure augurken. En dit keer hebben de boeren uit de omgeving net hun gierkelders op de velden geleegd. En die Duitse varkensmest die stinkt zeker niet minder dan die van onze Nederlandse varkens. Aparte reuksensatie die combi: zoetzure varkensstront. Gaat wel je neus van open van die ammoniak.

Net voor de pauze krijgen we de pittigste klimmen onder onze wielen. Iedereen klimt op eigen tempo omhoog. Behalve degenen die net achter Ruud Talud rijden. Die moeten zich, op de smalle singeltrack, aanpassen aan Ruuds statige tempo. Ruud is nog een beetje in de winterslaap modus. Die mist nog wat peper in z’n ….
Na de pauze gaat de route weer richting het Maasdal met als toetje nog wat klimmetjes over de stuifduinen bij het Zwarte Water. Aangekomen aan de Maas ligt de veerpont dit keer wel aan onze kant. De veerman heeft net de Bees overgezet. Helaas hebben zij niet voor ons betaald. Zou Penning Peter, die bij de Bees meerijdt, blut zijn? Dus moet Robert toch zijn Smartwatch (digitale beurs) trekken voor Maascruise van 9 Ases.

Intussen krijgt Tim vanuit het thuisfront de tussenstanden van het konijnenmysterie door: 4 hangoren terug, 1 nog spoorloos. Én nog niet platgereden op de Americaanseweg. Ik zie Tim denken: “helaas 4 terug”. Vanaf het veer koersen we in stevig tempo terug naar Horst voor de 3e helft bij de Beurs. Rubberen Robert wordt in Horst al door zijn lieftallige echtgenote op de Venloseweg te voet verwelkomd. Da’s pas echte liefde toch! Nog voor 12.00 uur zitten we gezellig bij de Beurs samen met een 6 tal Bees en het trio racefietsers van TWC. Wel een lekker gevoel dat je na zo’n mooie tocht de bike gewoon thuis kunt parkeren zonder veel schrob- en smeergedoe. Effe wat zand afborstelen en klaar is PePe.

Allaaf!

Peperazzi

A.s. zondag staat route 12 richting de Heldense bossen op het programma. Deze route is 62 km en vertrek is om 9:00 uur. Vanwege Carnaval zal zaterdag de animo gepolst worden via de MTB App groep.