Weeknieuws 2023-08

Jaarvergadering: Woensdag 1 maart is onze jaarvergadering. Alle leden hebben de uitnodiging met agenda per e-mail ontvangen. We rekenen op jullie aanwezigheid.

Locatie: Jeu de Boules Club Horst
Adres: Gastendonkstraat 50, 5961 JX Horst

Aanvang: 20:00 uur

MTB-A-groep: Vandaag als afsluiting de traditionele MMM. Volledig staat dit voor Maasduinen Mini Marathon. De weersvoorspellingen zijn goed; droog, zonnig en net rond tot iets boven het vriespunt. Dat laatste is blijkbaar toch iets te koud voor onze vaste reporter en zijn gesluierde kompaan, want na een 2-weken wandelvakantie in Oman schitteren zij nog door afwezigheid. Verder zit onze CaptainJac ook nog in de lappenmand (?) want ook hij is er helaas niet bij. Of heeft dat te maken met de 1e M? De vorige keer in de Maasduinen hadden we namelijk een uitgebreide search & rescue. Maar dat gaat ons toch geen 2x gebeuren, toch.

Op zaterdag word ik echter door pappieBram gebeld. Er is geen plek in de Schaffstal. En dat is vervelend, want er is in de buurt ook echt niets anders te vinden, of veel te laat open. We zoeken en bellen nog wat rond, maar komen weer tot dezelfde conclusie. We besluiten de pauze te verleggen naar Jagersrust, maar dan moeten we wel de gehele route omgooien. Obv wat andere routes, Strava en Mapsource knutsel ik route 38 in elkaar. Dat belooft wat, want meestal wanneer ik de kaart gebruik voor een route, dan …

Om 8 uur staan er 7 man paraat bij de Beurs. SickRuud heeft zich via de app afgemeld en MudGer heeft daar gemeld dat hij in Wanssum op ons staat te wachten. De nieuwe route gaat daar offroad zsm naar toe. En bij een straffe NO wind is dat wel zo fijn. Via de Kasteelse Bossen, de Molenbeek, ten westen van Tienray en Meerlo naar Wanssum. En in vergelijking met de vorige keer gaat nu alles via de route. Nu de brug over waar we MudGer verwachten. Op de brug is niets te zien, en in de bocht ook niet. Dan maar even bellen. Wanneer we onder de brug uit de wind willen stoppen zien we hem daar echter ook staan en zijn we dus compleet. Snel de rijksweg over en dan beginnen aan de Maasduinen.

Dat gaat allemaal van een leien dakje. Alleen bij Wellerlooi moeten we even in de achteruit. En vervolgens nemen we daar wel de heuvel zoals die door onze Kantonnier bedoeld is, maar ons nog nooit gelukt was. Het lijkt wel alsof de WannaBees hier toch moeten zijn. Regelmatig komen we een groot bord tegen met hoe we bij Keijsers moeten komen. Of zouden Mien/Hay hier geïnvesteerd hebben in landerijen? We kunnen in ieder geval geen ezels vinden. Daarna even het bos uit, naar de trainingsracebaan. Lekker met de wind in de rug boven de 30 cruisen. We zoeven een eenzame wielrenner voorbij, die dankbaar achter in de groep aansluit. Helaas voor hem, duiken wij snel weer het bos in. Daarna langs het Geldernsch-Niers kanaal (waarvan ik dacht dat het een beek was, want zo recht konden ze in die tijd blijkbaar nog niet graven). En deze keer is dit goed te doen, want normaal is het hier behoorlijk modderig.

Vervolgens slingeren we over de grens, tussen Villaparc Arcen en Walbeck. Ook dat gaat allemaal zoals bedoeld. Verder naar resort Arcen en daarna komen we bij de transities op basis van de kaart. De eerste is door het losse zand, en die is gelukkig vandaag nog net te doen. De tweede gaat echter dwars over de hei, en die is niet te doen. Voordeel is wel dat het zacht valt, als je niet snel genoeg uitgeklikt raakt. Daarna een strava stuk van Frits, wat gewoon weer soepel loopt. En als laatste weer een stukje obv de kaart om bij Jagersrust te komen. Eerst een lekker lopend schelpen fietspad en als laatste over de grens, parallel aan het smokkelaarspad. En dat is dan weer wat minder, want dat lijkt weer iets van onze oude kantonnier: een grassige beekkant, waar geen einde aan komt. Maar niet getreurd, want daarna parkeren wij onze stalen rossen bij de echte en kunnen we bij de warme kachel in Jagersrust plaats nemen voor een heerlijk stuk appeltaart. Behalve turboTim dan, want die wil de Perentaart met Gluhwein. Beide vallen goed in de smaak, dus de pauzeplek is goedgekeurd.

Na de pauze buiten weer eerst even opwarmen. We rijden iets westwaarts en pakken dan weer een strava stuk op. Dwars door de Schandelosche Heide. Erg mooi gebied en weer eens andere paadjes dan normaal. We rijden verder Noordwaarts naar de Lingsforterweg, waar we weer op bekend terrein komen. Hoewel ik niet zeker weet of iedereen dat door heeft, want we rijden in tegengestelde richting. Daarna de heerlijke singletrack langs de Rijksweg. Zuidwaarts om Arcen heen en dan langs de Maas, met onze snuffert vol in de wind weer Noordwaarts naar het veer. Hier worden de jongetjes van de mannen gescheiden, maar uiteindelijk staat iedereen toch gezellig op hetzelfde veer.

We cruisen door Broekhuizen om de ZHT op het Oostelijkste puntje op te pakken. De meeste lusjes laten we achterwege, om zo wel zoveel mogelijk off road weer naar Horst te gaan. Alleen die ene verrekte pukkel heb ik in de route gelaten. Hier hebben we alleen maar met echte mannen te maken, want zelfs aan het einde van deze rit komt iedereen fietsend boven. We rijden het bos uit en daar nemen we afscheid van Edwinvorst. Hij doet op de terugweg nog een stuke Swolgense bossen. In Melderslo laat Hammie weten ook naar de baas te moeten. Lijkt dus toch weer een onderscheid van echte mannen en jongetjes te zijn? Met z’n 6-en cruisen we nog wat door de Kasteelse Bossen, waarna MudGer rechtsaf naar de baas gaat. We komen uiteindelijk dus met 5 bij de Beurs alwaar ook TankLeo en ik naar de baas moeten en alleen TurboTim, HandigeTwan en pappieBram nog even bij Femke op bezoek gaan. Al met al een heerlijke fietsdag, een route met potentie en een waardige officiele afsluiting van het MTB seizoen.

VUT-groep: A.s donderdag wordt het 2023 seizoen afgetrapt met route 45 richting Well,  van 58 km. Vertrek is om 13:30 uur

Race A-groep: A.s zondag starten we het 2023 seizoen met route 123, Baarlo-Neer-Panningen, van 75 km. Vertrek is om 9:00 uur.

Race B-groep:  A.s zondag starten we het 2023 seizoen met route 113, Wellerlooi-Kevelaer, van 64 km. Vertrek is om 9:00 uur.

Race C-groep:  A.s zondag starten we het 2023 seizoen met route 113, Wellerlooi-Kevelaer, van 65 km. Vertrek is om 9:00 uur.

Race D-groep:  A.s zondag starten we het 2023 seizoen met route 17-D, Oirlo-Oostrum-Maashees-Meerlo, van 47 km. Vertrek is om 9:00 uur.