Weeknieuws 2023-09

Afscheid van onze voorzitter

Afgelopen woensdag heeft Mien na 12 jaar haar voorzitterschap overgedragen aan Peter Peeters. Peter zal vanaf juni het voorzitterschap overnemen en tot die tijd zal Thei Siebers de honneurs waarnemen.

Mien, nogmaals bedankt voor de goede zorgen en organisatie voor onze club!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubilarissen:

Dit jaar hebben we 2 jubilarissen binnen onze club. Te weten Serge Theunissen met 25 jaar lidmaatschap en Jack Hermans met 40 jaar lidmaatschap. Heren proficiat!

Race A-groep: De ouverture

PappieBram appt mij zaterdag of ik zondag met de Aaas meega. Na een dagje richting de heuveltjes in Nijmegen om op onderzoek te gaan naar een alternatieve koffieplek voor TWC toch ff nadenken of we zo vroeg in de ochtend onze benen uit het bed geslingerd kunnen krijgen. Zondagmorgen na het drinken van een overheerlijke bak koffie dan mijn afspraak nakomen en richting de Beurs koersen. Kom ik buiten uit mijn bejaardenhuis is het kouder dan gedacht (de temperatuur op 3 hoog is blijkbaar toch anders) en regent het tot overmaat van ramp ook nog.

Bij de Beurs aangekomen staan er onder de luifel een hele meute TWC-ers te wachten totdat de voorzitter een speech geeft zodat het seizoen na de lange winter eindelijk kan beginnen. Blijkt ie zich deze ochtend toch nog maar eens een keer omgedraaid te hebben. Kan ie zich toch eens een voorbeeld te nemen aan zijn voorgangster. Zij is samen met OpaHay wel netjes op tijd bij de Beurs.

Bij gebrek aan de voorzitter neemt onze officieuze voorzitter Pepe het woord. Hij is voornemens om de voorzittershamer over te nemen zodra hij echt niets meer hoeft te doen (werken). Omdat hij integriteit hoog in het vaandel heeft legt hij de griffel tot overmaat van ramp ook nog naast zich neer. Dit is althans zijn versie, maar volgens mij heeft hij weinig zin om de capriolen van vandaag aan het papier toe te vertrouwen. Dit geldt ook voor onze RubbereRobert blijkbaar is hij niet bij machte om, ondanks zijn oplossing voor het warmhouden van zijn handen, met de koude vingers het verslag te maken.

Met 11 man, o sorry het waren 10 man en een dame starten we onze eerste rit deze natte en zeer koude ochtend. PoesRoellie sluit aan bij de Beeees vanwege de smoes van een blessure. Jaja PoesRoelie, dan moet je niet op Strava laten zien dat je op zaterdag 20km kunt lopen. Met het elftal, en warempel Helmpie heeft zijn helm netjes recht op, beginnen we met het oversteken van de West Singel. We zijn blijkbaar de wijze woorden van onze voorzitter in spe vergeten, rijdt veilig en voorzichtig. Auto’s op deze weg hebben toch echt voorrang. Jammer voor mij maar dit was toch het enige incident van deze ochtend.

Onze hoofdsponsor fietst vandaag met zijn showfiets met ons mee in de hoop nog meer fietsen te kunnen slijten. Dan moet ie de volgende keer er wel voor zorgen dat hij niet van kilometers ver te horen is dat hij in de remmen zit. En dat voor een fiets die net uit de doos komt 😉

De route slingert rondom Baarlo via het park van die dikke van SBS richting op en Neer en weer terug. Om uiteindelijk al bibberend van de kou en twee sanitaire stops later eindelijk aan te komen bij het zwarte goud van de Beurs. Nou ja zwarte goud, het lijkt meer op afgewerkte olie en dat in een tijdperk van de elektrische auto’s. Dus dan maar een bakje warme suiker (chocomelk), je glazuur springt wel van je tanden maar alles beter dan die koffie.

Nou de kop is eraf op naar een mooi seizoen. Ohh ja voor diegene die wil weten hoe de rest van de route is download hem van de site, het is nummer 123. (door De RazendeReporter RR)

A.s. zondag route 85 van 82 km richting Overloon. Vertrek om 9:00 uur.

Race B-groep:  Openingsrit seizoen 2023

Ik was i.v.m. met een blessure deze winter aangesloten bij de B-groep en werd door onze “Hay” direct gevraagd kun jij een stukje schrijven. Dat schrijven is niet gelukt maar type wel.
Als je van traditie houdt en daar ook aan vast houdt dan is “Omloop het Nieuwsblad” voorheen “Omloop het Volk” de opening van het wegseizoen. Echter hebben de meeste profs dan al menige koerskilometers in de benen her en der over deze aardbol. Wij als TWC zijnde houden de traditie hoog en beginnen het wegseizoen traditiegetrouw het eerst weekend van maart.
Dit jaar viel dat op zondag 5 maart. Om 9:00 stond er een best groot aantal strijders klaar bij de “Beurs” om hun aluminium/carbone ros weer het geheugde van de fietssport te mogen laten proeven. Peter Peeters spraak alle coureurs toe met enkele wijze worden met als strekking, geniet van het nieuwe seizoen en veiligheid voor alles.

Voor de B groep was de openingsrit dit seizoen “Hôrs – Kevelear – Hôrs”. De Garmins die voorzien waren van de route stuurde ons via de lokale binnenwegen richting Wanssum/Well waar de eerste hoogte meters dit jaar werden bedwongen op de brug over “Mooder Maas”. Vervolgens werd in Wellerlooi de grens naar onze oosterburen gepasseerd om met 9 strijders koers richting Kevelear te zetten.
Door sommige fanatiekelingen werd er soms iets te veel watts op de trappers geven dan gewenst dus kwam er af en toe een kerstmanterm van achter “ho ho ho” Dit werd dan keurig beantwoord met een iets meer hoog tempo.
Bij het binnenrijden van Kevelaer bleek er op sommige Garmins iets niet helemaal goed te gaan. Een deel moest links en een andere deel moest rechts. Hiervoor is afspraak, de twee voorste geven de richting aan, dus we gingen gezamenlijk rechts richting de Kerk van Kevelaer. Bij deze opeengestapelde stenen uit de oudheid werd ervoor gekozen om een bananenpauze te houden om de evt. te korten aan suikers/calorieën weer aan te vullen. Na dat de eerste happen waren genomen kwamen de coureurs van de C/D groep ook het plein op gefietst. Wat bleek zij hadden de route anders om gefietst dus eerst het korte deel want wilde heel graag koffie. Omdat wij keurig opgevoegd zijn werd door vele heel actief gezocht naar de prullenbak, er kwam direct al een opmerking over het prullenbakbeleid van onze gemeenteambtenaren ter sprake. Wie zoekt die vindt zeggen ze wel, en ja hoor dat klopt. Want wij vonden ook een prullenbak om ons afval keurig in te deponeren.

Via de klinkerkopjes in de winkelstraat werd de weg teruggevonden en kon de strijd tegen de wind beginnen. Gelukkig viel het reuze mee en werden we op sommige plekken mooi afgeschermd door bomen. In well bij de “Welsche hut” kwamen we Nederland weer binnen en werd de brug ook bestreden. Om vervolgens via ons landelijke noord-Limburg richting “Hôrs” te fietsen. Alles ging goed tot dat we Tienray binnen reden. Hier werden we geconfronteerd met een valpartij in de groep. Twan Aarts en Jan Jacobs maken hier deel van uit. Twan kon gelukkig zelf weer opstaan. Helaas was dit het geval niet voor Jan. Hij gaf direct aan dat hij last had van zijn heup en deze ook erg pijnlijk was. Met behulp van ons kon hij het reden tot de stoep. Er is toen toch maar 112 gebeld aangezien ons dat het beste leek. Via aanwonende kregen we een deken en jas zodat Jan zich warm kon houden tot de ambulance kwam. Na controle leek het hun toch verstandig om Jan mee te nemen naar het ziekenhuis. Wij hebben gezorgd met behulp van aanwonende dat de fiets en kleding veiliggesteld werd. Hay heeft de naaste van Jan telefonisch geïnformeerd. Tezamen met de ambulance zijn we weer vertrokken om zo snel maar veilig mogelijk naar de “Beurs” te komen om ons verhaal te vertellen en andere leden op de hoogte te stellen. 
Jan, heel veel beterschap en een goed herstel!

Gastrijder Roel Verhofstad

A.s. zondag route 17 van 63 km. Vertrek om 9:00 uur.

Race C-groep: De eerste rit van het seizoen! Veel zin in! Bij buitenkomst een paar regendruppels. Jammer. Zal vast wel overwaaien. Niemand te zien bij het Walhalla en meteen doorgefietst naar Horst. Onder de luifel bij De Beurs geschuild en gewacht op het startsignaal. Met Mart P. kunnen bijpraten over het droevige afscheid van zijn vriendin. Sterkte Mart! Mien is inmiddels ook gearriveerd en geeft na 12 jaar het openingswoord door aan Peter P. Als kersverse voorzitter opent Peter het seizoen. Hij wenst iedereen een veilig seizoen en benadrukt nog eens dat de eerste en de laatste fietser tegelijkertijd aan het einde van de rit aankomen bij De Beurs.

De route gaat vandaag naar Kevelaer. Een mooie groep van zeven fietsers vertrekt in de richting van Horst-Noord. Bij Anco ontstaat er enige verwarring: hebben we de afslag links gemist of niet? We besluiten door te fietsen en via Tienrayseweg in de richting van de brug bij Wellerlooi te fietsen. Inmiddels is het droog en wordt er goed gefietst en met regelmaat gewisseld. Brug opwaarts ontstaat er een gat en wordt er gevraagd op elkaar te wachten. Binnendoor naar Kevelaer, altijd een hele mooie route. In Kevelaer wordt een aantal kaarsjes aangestoken en de eerste koffie wordt bij Bakker Camps genuttigd. Een traktatie van Jet omdat ze haar zoveelste verjaardag viert en nog steeds de jongste is van het stel! Hoe fijn is dat. 

Na de pauze nog even controle van Thei B. of iedereen alle kleding aanheeft en of alle gebitten weer zijn ingedaan. Het meeste hebben we in orde, alleen Miek mag nog even terug om haar jack op te halen. In de haast vergeten. Willen wij ook helemaal niet meer; haasten! Prima rit terug waar we kunnen zien dat Mart J. nog steeds topfit is, een enkele keer trapt hij nog flink door. Miek neemt in Tienray de afslag richting Grubbenvorst. Daarna gaat het in de bocht bij Clevers bijna mis bij een “opstaand randje” in het wegdek. Mart J. schuurt twee maal met zijn band tegen het randje en raakt kort het evenwicht kwijt. Later op die dag horen we dat Jan J (B) daar op die plek helaas een val heeft gemaakt. 

In Horst gaat een aantal nog een consumptie nuttigen bij De Beurs. Bij thuiskomst valt er ineens een hagelbui in de tuin…. Net op tijd thuis om mijn verjaardag te gaan vieren. Een heerlijke eerste rit van het seizoen! Dank voor de begeleiding Thei B. en voor Jan J. heel veel beterschap gewenst en succes met herstel!

Groet Jet

A.s. zondag route 101-D van 64 km. Vertrek om 9:00 uur.

Race D-groep:  A.s. zondag route 138-D van 48 km. Vertrek om 9:00 uur.

VUT-groep: A.s. donderdag route 30 van 59 km. Vertrek om 13:30 uur.