Weeknieuws 2023-10

VUT-groep: A.s. donderdag route 99-D van 65 km. Vertrek om 13:30 uur.

A-groep: Het 2e bedrijf (komt na de ouverture).

Zaterdag ff wat app contact gehad met PappieBram of we überhaupt wel zouden gaan. De voorspellingen waren niet al te best. De activiteiten op Strava van zaterdag laten zien dat een aantal denkt dat de voorspellingen inderdaad waarheid worden. Zondagmorgen 8.30 u appt PappieBram dat de zon schijnt in Zaerum en we dus fietsen. Ook BabbelFrank laat ’s nachts weten dat ie na zijn nachtelijke uitspattingen “gewoon” gaat fietsen. Ik geniet nog eerst van een overheerlijk zelf gezet bakkie, de komende uren moet ik namelijk zonder. Om toch maar eens te zien wat het weer hier doet, trekken we de gordijnen open…..en….regen……dus…….
In Zaerum zullen ze wel gebruik maken van wake-up lights. Ze zien dan ook geen verschil meer tussen motregen (waar je dus ook gruwelijk nat van wordt) en zon.

Toch maar naar de Beurs en daar blijkt dat menige A-rijder schittert door afwezigheid. Helmpie kreeg zijn helm niet recht op zijn hoofd (en ik denk dat ie bang was om te moeten trakteren vanwege zijn verjaardag….dat halen we volgende week wel in 😉), TankLeo is blijkbaar overtuigd dat zijn tank gaat roesten in de regen en CaptainSparrowJack heeft zijn navi nog steeds niet onder de knie. TurboTim heeft nog een kater van de Westmalle gravelride en HandigeHans is aan het klussen. Uiteindelijk vertrekken we met een zevental Aaaas en PoesRoelie. Die laatste wilde met de Beees fietsen evenals onze Wannebeevoorzitter met zijn Bikegirl maar het bleek dat alle Beeeees van suiker zijn en dus in geen velden of wegen zijn te bekennen. Overigens hebben die laatste twee zaterdag de route al verkend en dat was te horen. Normaal bepalen de twee koprijders welke kant we op gaan echter de Wannebeevoorzitter liet nog voordat de Garmin ook kans kreeg te piepen al van zich horen. Zou hij denken dat als je schreeuwt je het warm krijgt???

Enfin op weg om route 85 te rijden. Al bij de rotonde bij Mol was ik, en met mij meerdere, geneigd om rechtsomkeert te maken. Uitgezonderd DuktTapePaardenHenk. Wat hij deze ochtend bedacht heeft is de overtreffende trap van de kledingstijl van onze RubbereRobbert. Als je geen water in de schoenen wilt hebben (althans volgens DuctTapePaardenHenk) moet je ze ‘aftapen’. Het resultaat is dan, dat als je de fluorescerende kanarie knalgele overschoenen vanaf je enkels tot je knieën aftaped, er geen water in je witte bordeelsluipers loopt. Tjsaaa….stijlvol is anders. Tegen de koude vingers is zijn oplossing wat minder gelukt. De door oma gebreide handschoenen zijn niet zo waterafstotend als de schapen in de (paarden)wei.

De Siberische omstandigheden trotserend draaien en keren we richting Oostrum. Onze Bikegirl heeft het ondertussen zo koud dat haar schoenen lostrillen. Ff stoppen om e.e.a. te herstellen en als we dan toch vol in de wind staan kleumen moet onze PartyBiker alias BabbelFrank nog zijn blaas legen. Dit duurt langer dan we gewend zijn omdat het met deze temperaturen lastig……..< Noot redactie: censuur>.

Uiteindelijk besluiten we de route in te korten en terug richting Horst te draaien. Blijkt dat onze vandaag wel erg stille RubbereRobbert geen last heeft van de kou. Hij zal zijn outfit wel voorzien hebben van verwarming en knoopt er dan nog een extra lusje aan.

Nou de tweede rit van het seizoen weer zeiknat geregend, zou LommeDave mij een waterfiets verkocht hebben??? Kon het niet vragen omdat ook hij schitterde door afwezigheid. Natuurlijk weer bang voor slechte recensies. Zoals gebruikelijk voor diegene die willen weten hoe de rest van de route is download hem van de site, het is nummer 85. Zoek wel wat beter weer uit (gratis advies).

De RazendeReporter

Noot van de redactie: we willen geen NOS-Sport perikelen vandaar de censuur.

A.s. zondag route 157 van 77 km richting Boxmeer. Vertrek om 9:00 uur.

B-groep: A.s. zondag route 4 van 65 km richting Vlierden. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: A.s. zondag route 64 van 59 km richting Kessel. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: A.s. zondag route 113-D van 48 km richting Well. Vertrek om 9:00 uur.