Weeknieuws 2023-16

VUT-groep: Zie C-groep

A-groep: Het einde van de democratie……

Eindelijk vanmorgen scheen de zon dus snel een bakkie en me toch maar eens insmeren met zonnebrandcrème. De NTFU, waar ook TWC lid van is, waarschuwt voor de mogelijke gevolgen als je niet goed smeert (een gratis tip van onze Reporter). Op naar de Beurs waar wel al een hele grote groep TWC-ers in rijen van drie staan opgesteld. En een Eskimo….dit blijkt bij nadere inspectie onze RubbereRobbert te zijn. Hij heeft zich ingepakt met thermokleding, muts, skihandschoenen, overschoenen om zich te beschermen tegen de niet aanwezige kou. Als je alleen maar op tropische eilanden in het water ligt te dobberen vallen de temperaturen hier natuurlijk wel wat tegen.

Omdat ik gisteren een dagje rondjes heb getoerd in en rond Nijmegen wil ik me wel eens een keer in de groep verschuilen. Ook mijn conditie heeft zo zijn grenzen. Het verschuilen in de groep is een welgemeende tip van onze HandigeHans. Dus buiten zijn sublieme technische kwaliteiten heeft hij ook nog (in-)zicht op efficiënt fietsen. Hij past het met regelmaat toe. Ook onze PappieBram appt mij adviezen vanuit zijn luie stoel op het terras in Mallorca. Hij is samen met BabbelFrank daar aan het fietsen. Dat suggereert althans Strava…maar de foto’s die ze mij sturen geven mij toch een totaal ander beeld. Beide heren ontbreken dan ook deze ochtend.

De lijst met afmeldingen wordt erg lang als ook nog eens blijkt dat de WannabeeVoorzitter met zijn Bikegirl aansluit bij de Beeeees. Sport gaat voor de liefde is het gezegde!!! Maar de WannabeeVoorzitter geeft er toch de voorkeur aan om zijn Bikegirl te begeleiden omdat ze niet helemaal topfit is. Alsof ze niet voor zichzelf kan zorgen. Het lijkt mij dan ook meer een smoes om niet met de Aaas mee te hoeven gaan naar de heuveltjes bij Hinsbeck. Onze HeiligeArnoldus staat ook bij de Beurs te popelen. Hij vraagt oprecht advies of hij wellicht ook beter bij de Beeees kan aansluiten. Het advies van zowel ondergetekende alsook de WannabeeVoorzitter is dat het echt verstandiger is om eerst kilometers te maken voordat je met de Aaas mee gaat. Onze TankLeo heeft alcohol in plaats van diesel getankt en sluit evenals de rest van de afvalligen aan bij de Beeeees.

We blijven met 4,5 man over en zetten koers richting Grubbie waar PoesRoellie aansluit. Hij kan de weg naar de Beurs blijkbaar niet meer geprogrammeerd krijgen in zijn Garmin, vandaar de halve. TurboTim komt in zijn zomeroutfit ons nog achterop en sluit ook aan in totaal nu 5,5 A-rijder. Toch een bont gezelschap, een Eskimo en een zomers geklede TWC-er en 3 man die zich willen verschuilen. Ook onze RevivalJack krijgt zijn, naar een MacBook uitziende, Garmin ook niet geprogrammeerd. Piepen doet ie als de beste maar de route aangeven ho maar.

Omdat het peloton uit 5,5 man bestaat moet het niet zo heel moeilijk zijn om een koffiepauze te organiseren. In een goed werkende democratie is het toch zo dat de meerderheid telt. We hebben 1,5 zieke (of te wel theedrinkers) en die tellen niet mee. Het is namelijk een koffiepauze. Vier man die dus kunnen stemmen, kat in het bakkie zou je denken. Zeker als je weet dat HandigeHans en ook onze RevivalJack en ondergetekende zeer grote voorstanders zijn voor het zwarte goud. Nou op de Noordpool kennen ze geen democratie. EskimoRobbert last op een van de laatste heuveltjes een bananenpauze in….geen koffie en weg democratie. Wellicht moeten we toch eens kijken hoe we de WEGkapitein letterlijk kunnen toepassen.

Hij mag voor straf samen met TurboTim het kopwerk doen om ons via de laatste heuveltjes naar het veer te loodsen. Om daar vervolgens wortel te schieten en PoesRoellie in Grubbie thuis af te zetten. Ik maar denken dat hij zo sociaal is en ons op een bakkie thuis trakteert maar helaas. Dat is het nadeel van theedrinkers, geen koffie in huis. Dan maar hopen dat BabbelFrank met een spandoek en koffie langs de weg staat. Ook dit blijkt ijdele hoop. Zwaar teleurgesteld dan maar proberen een bakkie te doen bij de Beurs. Eén bakkie afgewerkte olie is nog net te doen. Wellicht dat ze onze theedrinkede TurboTim om advies moeten vragen. Hij is tegenwoordig Goldmember bij Nespresso en dat alleen maar om van koffie over te stappen.

Onze Bikegirl ontvangt wekelijks van onze WannabeeVoorzitter een bloemetje. Hieruit blijkt maar weer dat bij hem de liefde voor de sport gaat. Alleen deze week heeft onze Bikegirl pech. Hij moet het wekelijkse bloemetje maar eens aan HeiligeArnoldus geven. Het blijkt, uit betrouwbare bronnen vernomen, dat hij moederziel alleen bij de Beurs is achtergebleven. Gelukkig kent hij evenals TurboTim ongekende krachten en heeft hij de Beeees ingelopen.

Voor zover de escapades van de Aas, volgende week krijgen we dan eindelijk koffie onderweg. Route 135 is immers met groen aangegeven. Wellicht goed dat onze WannabeeVoorzitter alvast het terras regelt want het zal wel heel druk worden. (De RazendeReporter)

A.s. donderdag (Koningsdag) rijden we route 152 van 102 km richting Ottersum. Vertrek om 8:00 uur.
Zondag a.s. route 135 van 120 km richting Sonsbeck met koffie en gebak van de club. Vertrek om 7:30 uur.

B-groep: 

Let op donderdag 27 april Koningsdag! Route 157 van 77 km en vertrek om 8:30 uur.
Zondag 30 april route 90 van 80km en vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Wat een mooie morgen ongekend, zonnetje licht briesje zo willen we wel elke week starten  Ondanks de mei vakantie is het lekker druk.
Ik hoor dat we een mooie route rijden wel een van de mooiste, nou kijk ik niet zo op de route die ik download, ben benieuwd ,het is zo wie zo lang geleden dat we bij de Oosterburen op bezoek zijn geweest ( voor mij dan ).  Om 8.30 uur klikken we de pedalen vast en we zijn vertrokken richting het veer van Grubbenvorst waar Miek aansluit ,we zijn nog te vroeg onze eerste pauze. Met z’n veertienen zijn we vandaag dat aantal hebben we nog niet aan getikt.


De veerman laat ons over en via Velden achterkant Venlo fietsen we naar Duitsland. Idd mooie binnen wegen alles staat in bloei, jong vee en paarden in de wei genieten, eindelijk dat je niet zit te razelen op je fiets, maar met een heerlijk windje en zon op je snoet.
33 Km op de teller en lek. Mart J is de pechvogel, er moet gewerkt worden en het gaat verre van soepel. Toch lastiger als je met schijfremmen moet verwisselen, het duurt en het duurt. Eerste keer niet goed opgelet zat er nog een wat tussen de velgen en de tweede poging te hardhandig met de ventiel op gesprongen. Voor velen van ons tijd om de banaan op te peuzelen en voor sommigen wat kleding uit te doen. Wat lucht in de banden , en we krijgen groen licht en op naar de koffie plek waar Cecile en Thei al aan het 2e kopje zitten. Zij zijn via Venlo naar Bracht gefietst, het is de kleine bakkerij Lehnen .Lekker kop koffie en de vitrines staan vol met lekkere torten !! Tijd om weer verder te rijden. Het peloton is nu met 16 man en er wordt goed door getrapt. Wij komen in Zaerum en drie man kiezen voor richting huis, Mirjan fietst nog mee naar Horst. Mooie rit, laten we hopen dat het elke week aangenamer wordt  want we worden wel op de proef gesteld. (door Wilma)

Let op donderdag 27 april Koningsdag! Route 48 van 76 km en vertrek om 8:30 uur.
Zondag 30 april route 10 van 77 km en vertrek om 8:30 uur.

D-groep:
Let op donderdag 27 april Koningsdag! Route 31-D van 67 km en vertrek om 8:30 uur.
Zondag 30 april route 124-D van 60 km en vertrek om 8:30 uur.