Weeknieuws 2023-36

VUT-groep: Allereerst een opmerking over de rit van de VUT-Groep van afgelopen donderdag. Route 124 over een afstand van 75 kilometer. Jammer genoeg geen verslag ontvangen van deze rit ondanks dat ik hier om gevraagd had. Wij reporters waren allebei afwezig, Giel was aan het fietsen in het mooie Brabantseland en ik zelf kon zo vroeg niet vertrekken. Cecile v. G en ik waren om 9 uur op de fiets gestapt voor dezelfde rit. Wel hebben we op de pauzeplaats, Bäckerei Lehnen in Bracht samen met de rest van de Poels-groep koffiegedronken en voordat we vertrokken netjes de kopjes en de gebaksbordjes opgeruimd zodat we ook hier in de toekomst welkom weer zijn. (Verslag van een enigszins teleurgestelde Wilma).

A.s. donderdag 14 sep. Route 78, afstand 78 km. Vertrek 13:30 uur. Koffie bij ”de Papegaai” in Overloon.

A-groep: Deze ochtend nog lang zitten twijfelen of ik zou aanhaken bij de Beees. De benen voelden nog niet top van een ronde Ardennen op vrijdag. Een aantal minder sociale medebewoners had bedacht een feestje te houden tot na 2 uur ’s nachts. In een appartementencomplex leidt dit er dan toe dat je geen fijne nachtrust heb. RevivalRenessePappieBram heeft er én voor gezorgd dat we om 8 uur vertrekken én dat er koffie onderweg is daarom besluit ik toch maar om iets voor 8-ten koers te zetten naar de Beurs. Zelf is hij er niet bij omdat hij zijn jeugdliefde is gaan opzoeken. Aangekomen bij de Beurs komt ook onze Voorzitter met PaardenHenk liefdevol hand in hand aanzetten. Blijkbaar heeft de voorzitter ervoor gekozen om de hooizolder nu niet meer met zijn Bikegirl te delen. Wat die twee daar hebben uitgespookt mag Joost weten (hoop niet dat die er ooknog bij was).

Enfin met een 9-tal zetten we koers richting die Heimat voor Kaffee und Kuche op zo’n 60 km in Sonsbeck bij onze vaste pauzeplaats. De weg ernaar toe verloopt in tegenstelde richting. De route van vandaag is namelijk eens een keer andersom. Toch wel grappig want dan zie je de omgeving weer eens een keer anders. Onze SuïcideZwabbberFrank staat ons op de brug in Wanssum op te wachten, dat maakt het 10-tal compleet. Hij heeft Oktoberfest gehad en hangt over de reling met een kater. Wel vreemd dat je in september pas Oktoberfest hebt, ze zijn een beetje laat lijkt mij, maar dat zal zo wel horen. Via de bekende heuveltjes komen we in Sonsbeck. Onze bakker is na zijn vakantie helaas vergeten het terras op te zetten. Dus door naar het volgende etablissement. Nou daar stonden ze in de rij, het zal wel gratis zijn geweest. Maar omdat het stiekem toch warm aan het worden was en onze PietzonderMiep (Miep ligt nog op de strandbed in Ibiza) behoefte heeft aan water pauzeren we toch. PietzonderMiep haalt zijn wichelroede tevoorschijn om te zoeken naar water. Onverrichter zake keert hij terug van zijn expeditie. Ondertussen is de wachtrij dermate gekrompen dat PaardenHenk besluit bij de bakker naar binnen te gaan. Ik volg zijn voorbeeld samen met PietzonderMiep. Met een koude chocomel vullen wij onze suikers weer aan. Ook onze Eskimo is dermate op temperatuur dat hij toch ook maar besluit om ons voorbeeld te volgen. De rest kijkt een beetje zuur toe totdat TurboTim het zat is en we terug rijden naar Horst.

De vermoeidheid zat er bij deze en gene ondertussen wel in en dat zal wel de oorzaak zijn dat een aantal straten van rechts vakkundig genegeerd worden. Totdat onze TurboTim wel een erg goede beschermengel heeft. Het gaat gelukkig net goed. Dat onze Eskimo zijn sneeuwkettingen er niet onder heeft zitten maakt dat hij al slippend ook net op tijd tot stilstand komt. Het loopt allemaal met een sisser af. Blijkbaar is dit ook het sein om het tempo weer op te voeren. In de groep piept en kraakt het (en dat is niet alleen de fiets van PaardenHenk) maar we redden het op ons tandvlees tot bij de Beurs. Om daar van een verkoelende Cola, biertje of iets anders te genieten. Hopelijk zijn de temperaturen volgende week niet zo hoog en is TurboTim naar de opticien geweest zodat we samen weer veilig op pad kunnen. 

De Razende Reporter.

A.s. zondag route 38 van 108 km. Pauze na 65 km bij de Morgenstond in Griendtsveen. Vertrek om 8:00 uur.

B-groep: A.s. zondag route 105 van 81 km richting de Rips. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Het was nog een beetje “mistig op het land” toen we vanmorgen vanuit Sevenum vertrokken naar Horst, maar het zou snel opklaren. De omstandigheden waren alweer ideaal, wat een fijne temperatuur en dat voor 10 september. Een waar genot om dan s, morgens op de fiets te stappen. Halverwege Horst kwam wegkapitein Theo Br. ons al tegen. Hij is er weer bij nadat hij afgelopen week samen met zijn zoon ”het Pieterpad” heeft gefietst. In 7 dagen tijd hadden ze toch maar even bijna 800 kilometer afgelegd. Hoedje af voor zo’n prachtige prestatie.

Samen aangekomen bij “de Merthal” stonden daar nog 5 TWC,ers klaar voor de start zodat we met een 9 koppig peloton om 8.30 konden vertrekken. Ondanks een afstand van 75 kilometer werd het een rondje ” rund um Hauze”. Toen we al meer als 10 kilometer getrapt hadden waren we Horst nog niet uit. Heerlijk fietsen langs de hoge maïsvelden en de natuur ziet overal zo mooi frisgroen. Het verste punt vanmorgen was” de Turfhoeve” helemaal op het eind van Sevenum. Over heel rustige binnenwegen bereikten we rond 10 uur onze koffiepauzeplaats “Boems Jeu” in America. Voor even was het onze stamkroeg en niet die van “Rowen Heze”. Stamgast Lei K. had er extra voor gezorgd dat ze deze morgen wat vroeger open waren. De vriendelijke bardame zei dat ze dat heel graag voor Lei gedaan had. Heel fijn dat ze dat ze dat voor een goede vaste klant doet. De koffie en de cappuccino smaakte uitstekend.Daan J. hield tijdens de koffiepauze nog even spreekuur over de haperende fietsnavigatie van de beide dames en resette in no time de Garmin van beide. Hoewel dat we eigenlijk niet ver meer van huis waren hadden we nog 32 kilometer te fietsen. Nu het wat later op de morgen was kon je merken dat er al meer fietsers op weg waren. Geen wonder het was heel mooi op s’ lands wegen. Via een heel lange omweg tot op het industrieterrein in Oostrum werd van daaruit koers gezet richting Horst. Al fietsende was het nog aangenaam maar als je stil stond merkte je pas hoe drukkend heet het intussen geworden was. Genoeg drinken was het devies en indien mogelijk af een toe een frisse hoofddouche. Gelukkig werd er goed doorgefietst en om 11.45 waren we terug op ons thuishonk in Horst. Wij reporters reden door en brachten Mirjan veilig thuis. Alweer was gebleken dat je ook vlak in de buurt een heel mooie tocht kunt uitzetten. (Verslag van Wilma en Giel).

A.s. zondag route 34 van 73 km richting Griendtsveen. Vertrek om 8:30 uur.

D-groep: A.s. zondag route 41-D van 70 km. Vertrek om 8:30 uur.