Weeknieuws 2023-38

Kleding: Binnenkort kan er weer kleding besteld gaan worden. Er komt snel een mail van onze secretaris hierover.

VUT-groep: Omdat na de middag regen voorspelt was had onze wegkapitein de vertrektijd deze donderdag vervroegd naar half negen. In Horst aangekomen ziet onze vrouwelijke helft van het verslag duo dat de mannelijke helft daar al staat te wachten. Hij was te vroeg in Sevenum vertrokken of zij was een beetje te laat daar bij het vertrekpunt? Met zijn twaalven sterk vertrokken we klokslag half negen. Het was droog ook zag het er vriendelijk uit met de zon erbij en ook de temperatuur van 18 graden voelde erg aangenaam. Er kon wel een buitje vallen tussen 9.00 en 10.00 uur. We waren net onderweg toen de eerste regenspetters vielen. Al gauw werden het iets meer als spetters, het was net te weinig om de regenjasjes voor de dag te halen. Je werd natter van het spattenwater van je voorganger en ook behoorlijk ”smerig”. Er kwam nog bij dat de boeren ook aan de maïscampagne begonnen en de weg her en der vol met modder lag.De lucht zag er inmiddels dreigend uit maar het bleef bij dreigen, het bleef droog. Voorbij “de Wellsche Hut” reden we Duitsland binnen op weg naar het verste punt vandaag Kevelaer. Over mooie binnenwegen met veel naar schoolgaande jeugd en ook hier veel tractoren koersten we richting ons koffieadres. Die tractoren zijn tegenwoordig grootte machines, daar ga je graag voor aan de kant, hoewel dat de bestuurders hiervan in Duitsland heel wat vriendelijker zijn als bij ons. Na verschillende omleidingen en wegafzettingen, met zelfs een stukje klunen, arriveerden we tegen koffietijd bij een bakker in de binnenstad.De vitrines waren goed gevuld met lekkere “Kuchen” en belegde broodjes. Heel verliederlijk en daarom binnen alleen koffie besteld en dan maar naar buiten. Op het terras was het het nog goed vertoeven en we lieten ons de koffie goed smaken. Jan T. had alweer grote honger en genoot zichtbaar van een klein belegd broodje. Na de pauze weer snel op weg voor de tweede helft van onze VUT-rit. Alles verliep volgens plan tot dat we in Blitterswijck bij een omleiding aankwamen. Jan T. wist deze echter vakkundig te omzeilen en hij leidde ons tot we weer op de route terugkwamen. Met een aardig tempo fietsten we naar terug Horst waar we om 11.30 uur binnen reden nog te vroeg voor de “petatten”. Thuis aangekomen dan maar eerst de fiets poetsen want dat was wel nodig. Dat het een goede beslissing was geweest om vroeg te gaan fietsen bleek s, middags al gauw want vanaf 14.30 is er veel regen gevallen dan zouden we niet nat maar kletsnat zijn geworden. (Verslag Wilma en Giel).

Nog even dit. Wanneer we ons niet aan de regels houden of als de snelheid te hoog wordt, klinkt het fluitje van de wegkapitein. Dit zorgt soms voor irritatie, zeker bij “gastrijders” in onze groep. Wanneer we ons aan de regels houden en we ons houden aan de snelheid hoeft er ook niet gefloten te worden.

A.s. donderdag 28 september. Route 36, afstand 65 km. Vertrek 13:30 uur.

A-groep: De een na laatste rit van het jaar, de Leo Hesen Memorial Ride. Het is nog steeds perfect fietsweer dus je zou verwachten dat de opkomst, zeker van de oud gedienden die Leo ook daadwerkelijk gekend hebben, groot zou zijn. Deze ochtend staan er inderdaad veel ouden en gedienden bij de Mèrthal maar bij de Aaas is het wel heel mager. PoesRoelie heeft geen kater meer en is weer van de partij. Laten we hopen dat hij met zijn inferieure bandjes niet weer lek gaat rijden. Blijkbaar is het te fris voor onze Eskimo of deelt hij deze week de hooizolder met PaardenHenk????? Beide schitteren in ieder geval door afwezigheid. Nu ik dit zo aan het typen ben was het bij nader inzien eenvoudiger geweest om het 7-tal op te noemen die wel aan de start verschijnen. 
Zelf heb ik nog zwaar zitten twijfelen om aan te sluiten. De race was dermate spannend dat ik wellicht het voorbeeld van MechanicTwan had moeten volgen en alleen een ronde fietsen. Hij rijdt wel twee keer lek. Heeft hij de bandjes van PoesRoellie overgenomen? Of is er dan toch enige vorm van gerechtigheid? Enfin, omdat TankLeo zonder lucht zat vertrekken we iets later dan gepland. Aan het begin (of einde, net van welke kant je komt) van de Kanaalweg staat een bord. Zo’n wit met rode rand. Normaliter is het dan toch wel mogelijk om er op een of andere manier door te komen. In dit geval helaas. Onze Heilige heeft wederom teveel wijwater genuttigd en is er dan ook niet bij vanwege een kater (niet die van PoesRoellie). Bij de afzetting moeten we rechtsomkeer maken. Jammer, we krijgen geen show van onze Heilige. Het splitsen van water zit er niet in, zoals Petrus het doet, om ons droog langs de wegwerkzaamheden te leiden.
Het voordeel is nu wel dat de route boven de honderd kilometer uitkomt en voor de ingewijden onder ons zou dit dus KOFFIE moeten zijn. Nou ook dit is weer een gevalletje jammer maar helaas. Voor de bananenpauze stoppen we op welgeteld 10 meter van een heel mooi etablissement. Hier hebben ze nota bene ook nog geweldige koffie, zelf getest namelijk. ZuchtSteunKreunPappieBram zegt ook nog eens doodleuk dat deze locatie bekend is. Immers vorig jaar heb ik ze daar ook al eens op gewezen. Om de tijd te doden tijdens de pauze voert onze PoesRoellie nog ff een stripshow op, wellicht heeft hij geleerd van MagicHandigeHans. Jammer dat de mist ontbreekt.

Samen met PietZonderMiep zit ik heerlijk op kop. Zwak windje en een heerlijk zonnetje. Alle ingrediënten om eens een tandje bij te zetten. Zeker als je dan ook nog eens op een mooi nieuw stukje asfalt komt wat zo glad is als een biljartlaken. Blijkbaar zijn er vijf die er echt anders over denken. Zodra we boven de 35 komen beginnen ze te bellen dat het wat rustiger moet. PietZonderMiep baalt hier stierlijk van. Zijn Miep ligt namelijk opgeladen en wel thuis voor hem klaar (dit is letterlijk geciteerd, dus ik verzin het niet). We slingeren zo nog wat door het Brabantseland en zetten dan koers richting Horst, op naar de welverdiende koffie. We hebben tussendoor nog twee afhakers, PietZonderMiep wilt zoals gezegd zo snel mogelijk naar z’n Miep. Blijkbaar heeft ook ZuchtSteunKreunPappieBram nog wat verplichtingen deze middag. Zul je ook nog eens net zien nu MagicHandigeHans ontbreekt in het peloton dat er lek gereden wordt. Onze Bikegirl is op welgeteld 4 kilometer van de finish in staat om een scherp steentje op te zoeken zodat we net over het spoor genoodzaakt zijn om te stoppen.  Een hele leuke ervaring is het dan om te zien hoe een echtpaar samen gaat proberen de band te wisselen. Je zou dan een echtelijke ruzie verwachten. Onze Bikegirl haalt een oude sok, met gaten overigens, uit haar fiets- annex handtasje. Je zou verwachten dat hier de zuur verdiende euries inzitten maar blijkbaar hebben zij ervoor gekozen om hem te vullen met bandjes. De brute kracht van onze TankLeo moet er aan te pas komen om de band op de velg te krijgen. Althans zo liet het echtpaar doorschemeren, beide kijken namelijk toe hoe TankLeo zijn handen zwarter maakt dan zwarte Piet. Onze MienDobbelSteenPensionado heeft blijkbaar dermate weinig tijd om de fietsen te poetsen.  Of ligt het eraan dat de nieuwe fietsen in aantocht zijn en er dus geen noodzaak meer is? 

Door de De Razende Reporter.

A.s. zondag de laatste uiteenzetting van de A groep. We fietsen dan route 148 van 81 km richting Sonsbeck. Vertrek om 9:00 uur. 

B-groep: A.s. zondag route 116 van 72 km. Vertrek om 8:30 uur.

C-groep: Een Eskimo zal er niet van schrikken maar voor ons voelde het vanmorgen wel erg fris die temperatuur van amper 8 graden, het was wel even wennen. Een iemand verscheen al in wintertenue, echt zomers was niemand meer gekleed. Het goede nieuws was dat het zeker droog zou blijven en wat wil je nog meer de zon scheen al volop. Het was erg druk deze zondagmorgen bij “de Merthal”, alle TWC- groepen vertrokken om half negen. Het duurde even voordat iedereen de juiste groep had gevonden en we allemaal op weg konden. De klok sloeg half negen toen nog net op de valreep Geert v.d. M. kwam aanfietsen vanuit Lottum, hij kon zo aansluiten zonder pauze vooraf. We waren vanmorgen met 14 TWC’ers. Ook gastrijder Gerrit J. was present op de mountainbike. Hij had wat problemen gehad met de rug en je zit dan nu eenmaal wat prettiger op de mountainbike als op de racefiets. Het was vanmorgen zo wie zo een heel andere groep als anders met nog een paar andere gastrijders terwijl meerdere vaste C-rijders er niet waren. Op het programma stond route 48 over een afstand van 75 kilometer en koffie bij “de Vier Linden” in Vierlingsbeek. Deze rit hoort al bijna bij de klassiekers, deze route hebben we al heel vaak gereden met zowel de C-groep als ook met de Vutters. Toch nog steeds een heel mooie route met een goed koffieadres.

Er werd vanaf het begin een stevig tempo aangehouden maar iedereen kon goed volgen. De temperatuur werd steeds aangenamer en het wintertenue was toch echt de verkeerde keuze geweest. Na 42 kilometer waren we bij “de Vier Linden” Plotseling hoorden we gerammel en paar stevige vloeken. Lei K. lag op de grond. Blijkbaar had hij niet snel genoeg uit kunnen klicken. Gelukkig viel alles mee en kon hij zonder kleerscheuren opstaan. Morgen zal hij wel een beetje stijfheid voelen en ook zullen wel een paar blauwe plekken te zien zijn. Hij had nu alleen nog meer zin in een lekkere bak koffie.De koffie smaakte ook vandaag weer heerlijk. We moesten natuurlijk alweer snel verder voor de laatste 32 kilometer. Er was nu wel wat meer wind voelbaar maar alles ging prima en iedereen kon het tempo goed volgen. Door Geijsteren richting Horst door een heel mooi stukje natuur. Zeker nu alles zo mooi groen is langzaam worden hier en daar ook de herfstkleuren al zichtbaar.Het werd steeds drukker op de weg, je kon wel merken dat veel andere weggebruikers nog snel even willen profiteren van het mooie weer. Gerrit J. nam voortijdig en reed de laatste lus niet meer mee. Met nog 9 kilometer te fietsen reed Thei Br. lek. Lek achter. Lei K. en Guus H. fietsten verder, zij hadden nog andere afspraken en kwamen anders in tijdnood. Met geen mogelijkheid was de band van de velg te krijgen ondanks dat alle beschikbare materialen tevoorschijn werden gehaald, niks mocht baten. De band werd opgepompt en Thei probeerde langzaam verder te fietsen. Toch zat er even later niets anders op dan zijn zoon te bellen of die hem op kon komen halen. De rest van de groep fietste verder met goed vinden van Thei. Het is niet onze stijl om iemand achter te laten. Thuis zijnde nog even via de app nagevraagd of alles in orde was gekomen. Wij arriveerden om 12.00 in Horst bij “de Beurs” waar een paar van ons nog even aanschoven bij de andere TWC’ers op het terras. Wilma zelf fietste naar huis.

A.s. zondag 1 oktober. Route 48, afstand 58 km. Let op, vertrek 9:00 uur. We kunnen een half uurtje lange blijven liggen.

D-groep: A.s. zondag route 134-D van 63 km. Vertrek om 9:00 uur.