Weeknieuws 2023-39 (update)

MTB-groep: We trappen het seizoen af met route 4 richting Wanssum. De route is 48 km en vertrek is om 9:00 uur.

VUT-groep: Het weer vandaag was alweer een meevaller. Ruim 20 graden en bij het vertrek de wind op de rug. Aan de opkomst was ook te zien dat het prima fietsweer was. Een flink aantal Poels vrouwen en mannen stonden bij “de Merthal” te wachten tot de klok 1 uur zou slaan. Snel moest iedereen nog zijn juiste groep opzoeken. Je kon kiezen uit 2 groepen, een snelle VUT-groep of voor de groep met het gebruikelijke VUT- tempo. Je zou bijna vergeten waarom er eigenlijk een VUT-Groep is ontstaan. De snelle “jongens” waren met 6 en daarna bleven er nog 12 TWC,ers over, 3 vrouwen en 8 heren. Na een zeer zonnig verblijf in Griekenland was Cecile ook weer van de partij. Lei K. had na zijn val afgelopen week ervoor gekozen om nieuwe fietsschoenen te kopen, super schoentjes, je kreeg pijn aan de ogen zo mooi wit. Volgens hem had die tuimeling aan de oude schoenen gelegen, maar de toekomst zal het leren. We vertrokken met de wind in de rug met een behoorlijk tempo en het duurde dan ook niet lang voordat het fluitje van onze wegkapitein klonk. Net voordat we de Koninginnebrug bij Well bereikten zagen we nog net onze vroegere Limburgse Tour de France held Peter Winnen die al wandelend ook genoot van het mooie weer.Na de wegwerkzaamheden bij de afslag rechtsaf zagen we op de Wezerweg 2 auto’s van de Douane op de rijbaan staan. Wij maar snel het fietspad op en maar even tegen de douaniers gezwaaid. Even verder stonden ook nog een paar politieauto’s in het bos. Deze hele toestand was volgens de Sherlock Holmes in onze groep omdat ze misschien wel iemand aan het zoeken waren. Via o.a. de mooie Ceresweg, met aan de linkerkant het prachtige “Park De Maasduinen” werd met een stevig tempo koers gezet richting Afferden. De koffie stond daar gepland bij Boscafé “ t’ Rimpelt” aan de gelijknamige weg. We hadden inmiddels al ruim 40 kilometer op de teller. De snelle “jongens” hadden de koffie al op en stonden klaar om te vertrekken. Wij namen ons de tijd om van een lekker bakje koffie te genieten. Toen we weer opstapten voor de tweede helft van onze rit reden we via het mooie bosgebied van Smal naar Nieuw-Bergen en van hieruit door “het Leuken” weer naar de brug over de Maas na Well. De natuur is nog mooi groen maar toch kun je overal merken dat de herfst eraan komt, de bladeren en ook de eikels en kastanjes beginnen te vallen. Gelukkig konden wij ook vandaag weer genieten van het prachtige najaarsweer.Er werd met een stevig tempo gereden en waren we om 16.45 terug in Horst. Iedereen reed naar huis en wij met zijn drietjes naar ons mooie “derp” Zaerum . 

Programma; donderdag 6 oktober. Route 52, afstand 58 km. Vertrek om 13.30 uur.

A-groep: De laatste rit van het jaar, voor de Aaas althans. De bikkels van de Beees, Ceees, Deees en F-jes fietsen wel gewoon door op de race. Het is nog steeds perfect fietsweer en dat voor begin oktober.
Bij de Mèrthal staan deze ochtend in totaal toch nog 10 Aaas voor een ronde richting Sonsbeck. De ingewijden onder ons weten dat daar een bakker zit met heerlijke koffie. Je zou dan ook verwachten dat we er vandaag, ondanks dat het een afstand fietsen is die niet A-waardig is, in ieder geval zouden remmen. Over remmen gesproken. Onze TankLeo horen we tegenwoordig al van heinde en ver aankomen. Zijn fiets is voorzien van remmen die blijkbaar aanlopen en een hoogst irritant aan de kant geluid maken. Ik mocht er eigenlijk niet over schrijven maar helaas TankLeo, deze kans kon ik niet laten lopen, zie mijn excuses onderaan dit epistel.

PaardenHenk heeft weer kans gezien om zijn hooizolder te verlaten en ook ons BuideldierJac is van de partij. Omdat we pas om 9 uur vertrekken dit keer geen ontbijtbuffet voor hem. Door alle lekke banden van de laatste tijd heeft PoesRoelie ervoor gekozen om de benenwagen te nemen. Hij trekt het blijkbaar niet meer om elke week banden te wisselen. Zeker omdat we het deze week weer zonder MagicHandigeHans moeten stellen. Ook onze Eskimo zit nog steeds ondergedoken, dit maakt de kans op een koffiestop weer groter, yes!!! Onze ZwabberFrank sluit weer aan in Mieldere, hij ziet het niet zitten om vanuit dit gehucht richting Hôrs te komen. Bergop fietsen is blijkbaar niet aan hem besteed.

MechanicTwan is er wel weer bij, hij heeft geleerd dat je beter met een groep kunt fietsen voor het geval dat je meer dan één keer lek rijdt. Bandjes en Co2 patronen zijn er dan in overvloed. Nou, de all time high score heeft ie gehaald vandaag. In totaal vier keer lek!!!! Twee keer voor en twee keer achter. Je zou haast denken dat hij de bandjes van PoesRoelie heeft overgenomen. Dit ontkent hij echter ten stelligste. Via onze Chinese vrienden van Ali heeft hij namelijk een doos Kontinental aangeschaft, zowel buiten- alsook binnenbanden. Blijkt het geschreven te zijn met een K in plaats van een C, dus veel voor weinig gaat deze keer zeker op. Veel lek dus en de volgende keer beter lezen.

Doordat we om de haverklap stil staan om banden te wisselen houden we geen bananenpauze. Persoonlijk zie ik de toegevoegde waarden van het houden van bananenpauze ook niet in. Een banaan of reep is ook tijdens het rijden goed te eten. Als de temperaturen dan ook nog eens lager zijn sta je niet in de middle of nowhere te ozelen. Een koffiebreak daarentegen uiteraard wel. Elke zichzelf respecterende fietser stopt op een rit voor tenminste één keer koffie. Het liefst authentiek gezet, uit een goed kopje met koffie op de juiste temperatuur. Om het af te maken uiteraard voorzien van een heerlijke versnapering. Nou, Sonsbeck here we come, maar niet heus. We rijden de bakkers straal voorbij. Tsjaa….. en dit voor de laatste Aaa-rit.

Of er volgende week nog Aaas gaan racen weet ik niet. We zetten wel in de App welke route en tijdstip (met koffie 😉). Dit is voor mij wel de laatste uiteenzetting van onze avonturen dit seizoen. Mijn redactrice is toe aan een welverdiende winterstop. Het corrigeren van al mijn taal- en typefouten en de soms doorgeslagen teksten vergt veel energie, heel begrijpelijk. Mijn fantasie gaat soms met mij aan de haal. Derhalve moeten mijn epistels met een korreltje zout (misschien wel een heel vat) worden genomen. Mocht ik, in welke vorm dan ook, mensen onheus bejegend hebben het is zo zeker niet bedoeld. In ieder geval heb ik een aantal mooie routes gefietst dit jaar en op naar de OliebollenTocht en seizoen 2024. (door de De Razende Reporter.)

Voor de mensen die vanwege het mooie weer nog een keer op de Racefiets willen stappen ipv de MTB, wordt om 8:30 uur vertrokken voor route 72 van 82 km. 

B-groep: A.s. zondag route 124 van 75 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Ondanks een lichte koortsaanval vrijdag en zaterdag toch maar op weg gegaan naar Horst vanmorgen. Ik had wel een half uurtje langer in bed kunnen blijven liggen. Vertrektijd om pas negen uur. Het was wel fijn dat ik nog in Sevenum werd tegengereden door Theo Br. en verrassend Mirjan v. d. S. Zij had er al een half uurtje fietsen op zitten omdat ze gemist had dat de vertrektijd pas om negen uur was. Evengoed was ik blij met deze ontvangst vanmorgen. Toen we bij “de Merthal” aankwamen was het al een drukte van jewelste. Er stonden al een groot aantal TWC,ers te wachten en het aantal bleef maar groeien. Alle 3 de tourgroepen vertrokken om 9 uur en ook een ongewoon grote C-Groep, met 17 fietsers gingen we op pad. De omstandigheden waren ook vanmorgen weer ideaal, het was wel nog een beetje fris maar er stond bijna geen wind en de zon kwam al achter het wolkendek tevoorschijn. Omdat we met een groot aantal waren zorgden onze wegkapiteins Theo Br. en Jan S. ervoor dat zeker na een bocht er voorin rustig werd opgetrokken zodat je iedere keer achterin het ontstane gat kon dichtrijden. Het eerste gedeelte van onze rit verliep voorspoedig en ook de wegwerkzaamheden in Well bij de afslag naar de Wezerweg waren geen probleem voor het Poels-peloton. Omdat deze weg tijdelijk is afgesloten kozen we ervoor om het slechte fietspad maar eens een keer te mijden en over de rijbaan te fietsen. Ook veel veiliger met zo’n grote groep. Over heel mooie en verkeersarme binnendoorweggetjes bij onze Oosterburen kwamen we na ruim 30 kilometer aan bij ons koffieadres deze morgen, Café “zum Schafstall”.We konden heerlijk buiten op het terras zitten aan één grote tafel. E-biker Lei K. zat ons al op te wachten. Samen genoten we van een lekkere grote kop koffie of cappuccino. Nadat we waren vertrokken voor het tweede deel van onze rit heeft Lei nog een hele tijd heel dapper met ons meegereden. In Well staken we via de Koninginnebrug Mooder Maas over en kwamen we al gauw in Blitterswijck. Ook hier is men met wegherstel bezig. We moesten zelfs een stukje klunen want de hele rijbaan hebben ze hier opengebroken. Toen we op de Berkenstraat licht bergaf het bos uit reden moesten we even bij de overloop van het nieuw ontstane natuurgebied de schoentjes losklikken om geen natte voeten te krijgen. Met name Lei K. werd luid gewaarschuwd vanwege zijn mooie nieuwe witte raceschoenen. Via Megelsum werd de weg naar Horst ingeslagen en daar aangekomen namen de meesten van ons op het terras bij “de Beurs” nog een lekker glaasje “nat” voordat ze naar moeders soep gingen. Weer een heel mooie rit en met alweer ontzettend mooi weer en ook heel voornaam geen malheur onderweg . (Verslag van alleen Giel).

A.s. zondag 8 okt. Route 30, afstand 59 km. Vertrek (Let op Mirjan) 9:00 uur.

D-groep: A.s. zondag 121-D van 58 km. Vertrek om 9:00 uur.