Weeknieuws 2023-40

MTB-groep: A.s. zondag route 29 van 54 km richting Geijsteren. Vertrek om 9:00 uur.

Verslag TT Nuenen: Aangezien het MTB seizoen weer is begonnen en er een paar dissidenten rondlopen, ook vanuit die hoek een verslagje. Na wat over en weer whatsapp verkeer waren we het met 3 MTBikers eens dat we dit keer niet aan zouden sluiten bij het TWC Oranje programma, maar voor een alternatief in Nuenen zouden gaan. Aldus vertrokken we met z’n drieën om 8 uur bij de Beurs. Na wat gekeuvel onderweg toch maar eens afstemmen wat de afstand zou worden. Ruud en ik waren er snel uit: 70km. Twan twijfelde en liet zich niet overtuigen, maar 70km zouden het niet worden. Na zo’n 40 min in de auto moesten we de auto nog een flink stuk weg parkeren, maar ja we hadden de fiets toch bij ons. Even snel door de scan & go en op pad. Slingerend over leuke single tracks afgewisseld met brede zandpaden werd er in een lekker tempo door gereden. Het was nogal druk op de tracks maar echt file rijden viel wel mee. Twan had al een keer aangegeven dat er stevig door werd gefietst en effe later gaf hij aan dat we door konden trekken. Ruud en ik waren het daar nog niet mee eens en temperde het tempo wat. Was ook wel lekker nadat we allebei afgelopen week een mindere zachte crash mee hadden gemaakt. Ruud z’n gekneusde ribben speelde hem nog wat parten. Mijn gekneusd bovenbeen leek helemaal op orde (al dacht mijn been daar ’s maandags anders over). Tot de pauze letten we goed op elkaar en bleven we netjes bij elkaar. Na de pauze wisten we dat Twan twijfelde tussen de 50 en 60km, dus we zouden hem ergens verliezen. Ergens op een zandpad zat hij er niet meer aan en werd het gas vol open gedraaid, effe later moest ik dat flink betalen toen Ruud er op een losse zandstrook nog eens een schepje bovenop deed. Met z’n tweeen reden we stevig door tot ik een tak in mijn derailleur kreeg en even van de fiets moest, helaas net op een single track waarna ik achter een een andere biker aan moest sluiten. Zonder het in de gaten te hebben zat Twan inmiddels ook weer in mijn wiel, Ruud was er een stukje vandoor. Maar die liepen we net voor de vuilnisbelt weer in. Ruud voorop en Twan en ik er achteraan ging het die bult, een aantal keren, op en af. Soms een minder begaafde daler inhalend door het gras (oh ja: gewoon netjes, geen gekke dingen, niet gevaarlijk of onverantwoord. Deze extra vermelding was nodig aangezien mijn vrouw tijdens een vrijwilligers ochtend terug kwam en ik bijna moest stoppen met MTBiken 😉. Geen idee wat enkele TWC leden haar wijs hebben gemaakt). Na die bult haakte Twan al snel af, nog netjes zwaaiend aan de andere kant van het kanaal ging hij, toch netjes, voor de 60km. Ruud en ik trokken nog even door, haalden nog wat oude bekenden in en knalden over de vaste MTB route naar de finish, waar we Twan oppikkten en met een lekker gevoel naar de auto fietsten. Al met al een aanrader. 
(Verslag door Edwin T.)

VUT-groep: Het kan maar niet op, de weergoden hadden we weer mee vandaag. Prachtig fietsweer ook weer vanmiddag. Wij met zijn drieën fietsten naar onze verzamel plaats in Horst bij “de Merthal”. Daar stonden al verschillende TWC,ers te wachten en van alle kanten kwamen ze nog aangereden. In totaal 18 man en ook Elektrick Lei K. was present. In een korte briefing vooraf door onze wegkapitein Theo Br. werd kort besproken dat als we extra voorzichtig zouden zijn, we in één peloton zouden rijden. Zeker zo gezellig. Op het programma stond route 52 over een afstand van 58 kilometer. Het was genieten en die kreet hoorde ik verschillende keren onderweg. Het is tenslotte al begin oktober en dan nog steeds zo’n weer, nog steeds met “nakse” armen en benen rond te fietsen is heerlijk.Het was een mix van B/C vandaag en dus werd er met een goed tempo gestart maar iedereen kon goed volgen. Via Hegelsom en Sevenum koersten we richting Maasbree en van daaruit naar de Boekend. Richting “de Berckt” over het bekende stukje Paris- Roubaix, de smalle weg met het hobbelige klinkerwegdek. Rustig fietsend met de handjes op het stuur werden we plotseling opgeschrikt door meermaals getoeter. We werden ingehaald door een bestelbusje dat schijnbaar grote haast had. Jammer voor hem stond nog geen 400 meter verder een vrachtwagen midden op de rijbaan en hier moest hij wachten. Wij gelukkig konden door de berm voorbij, daar stond hij met zijn getoeter. Het duurde niet lang voordat we de kerk van Baarlo in het oog kregen. Op het plein daar was vandaag bij “Café Centraal’ onze gebruikelijke koffiepauze. Lei K. die zijn eigen route fietste kwam gelijk met ons aan. We namen plaats op het terras. Het was er gezellig druk en toch genoten we al snel van ons bestelde koffie of cappuccino. Wilma wilde betalen maar ze had geen geld in de portemonnee. Dan maar betalen met haar nieuwe mobiele telefoon, die ze s ’morgen net nieuw had gekocht. Alles was overgezet maar nog niet geactiveerd. Gelukkig wilde barmhartige Samaritaan Lei K. wel voor haar betalen. Hij vond het sneu als Wilma de afwas had moeten doen om zo haar koffie te betalen. We stapten op voor de laatste 25 km, nu met iets meer wind tegen. Er werd stevig goed doorgetrapt. Toen de snelheid op een gegeven moment te hoog was werd er door onze wegkapitein in gegrepen en klonk het bekende fluitje. Zeker na een bocht werd er te hard opgetrokken. Nu het Poels-peloton ook nog eens bestond uit meerdere B-rijders was het verschil met de gebruikelijke B-rijders soms te groot. Dus luisteren en een beetje het tempo temperen zodat we allemaal mee konden.  Voor de spoorwegovergang in America namen de 3 Sevenummers afscheid van de rest van de groep en fietsten naar huis. Ze waren al om 16,15 uur terug in” Derp”. (Verslag van Wilma en Giel).

Even voor de VUT-Groep en voor de C-Groep. Het verslag duo, Giel en ik zijn vanaf 12 tot 30 oktober op vakantie. Wij zouden het allebei fijn vinden als er toch iemand is die een klein verslagje maakt van de nog uitstaande ritten. Dit kan gestuurd worden naar weeknieuws@twcoranje.nl

A.s. donderdag 12 oktober. Route 64, afstand 59 km. Vertrek 13.30 uur. Maar hou de app en shout box in de gaten!

B-groep: A.s. zondag route 7 van 70 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Het was weer druk bij “de Merthal” vanmorgen. Ook vandaag vertrokken alle groepen weer tegelijk. Voor de mannen met de dikke banden was het ook seizoen aanvang en er stond dan ook een flink aantal MTB,ers in de startblokken. Het was voor de rest eerst nog zoeken naar de juiste groep maar tenslotte bleven er 14 TWC,ers over voor de C-Groep. En daar stond Mien K. te shinen met haar spiksplinternieuw nieuwe racefiets. Ze had gisteren al proef gefietst en nu dus voor het eerst in de groep. Een nieuw remgevoel met die schijfremmen en toch een beetje een andere zit. Het voelde allemaal nog een beetje vreemd.

De klok sloeg 9.00 uur en we vertrokken voor route 30 over een afstand van 59 kilometer. Op het einde van het seizoen moeten we het doen met wat kortere ritten, dan is de overgang naar de winterperiode ook niet zo groot. Langzaam een beetje afbouwen. We bleven vanmorgen vlak bij huis en dat betekende langere stukken rechte weg maar ook veel bochten en vaak afdraaien. De gemiddelde snelheid bleef door al dat keren en draaien ook wat lager maar achterin moest er wel iedere keer een gaatje worden dichtgereden. Toch is het voor sommige onder ons nog steeds moeilijk om na de bocht of een stop rustig aan te zetten. Zoals altijd zorgde onze wegkapitein Theo Br. ook dit keer er weer voor dat iedereen goed kon volgen. Op diverse plaatsen in onze provincie wordt gedurende deze periode aan de weg gewerkt. Zo ook in Oostrum en dus moesten we hier voor de eerste keer van de fiets. Ook hier ligt de weg open en moesten we een klein stukje klunen. Vrij vroeg was al de koffiepauze gepland deze morgen. Omdat Wilma een nogal onverwachte bocht nam moest Giel vol in de remmen. Na een slip van enkele meters bleek het loopvlak van de achterband voor een paar centimeter te zijn verdwenen en was het canvas te zien. Gelukkig leek het dat verder fietsen geen probleem hoefde te zijn. Na nog niet eens de helft van onze rit belandden we na 27 kilometer bij Hotel “ Asteria” op het terras. De koffie smaakte heerlijk en het is wel mooi meegenomen dat we hier nog steeds buiten op het terras van kunnen genieten. Na de pauze hadden we nog steeds 32 kilometer te fietsen. Of het nog goed komt met de weg in Blitterswijck weten we niet maar hier ligt de weg nog steeds helemaal open. We zijn de laatste weken hier meerdere keren geweest maar we zagen ook nu weer weinig vooruitgang. Dus ook hier moesten we weer een stuk lopen. Vandaag zorgde het water op de Berkenstraat bij de overloop van het natuurgebied “de Linksstraat” ook weer voor natte voeten. De laatste kilometers werden in een behoorlijk tempo afgelegd en waren we on 11.45 uur weer terug in Horst. (Laatste verslag dit fietsseizoen van Wilma en Giel).

A.s. zondag 15 okt. Route 99-D, Afstand 65 km. Vertrek 9.00 uur.

D-groep: A.s. zondag 15 okt. Route 91-D, Afstand 56 km. Vertrek 9.00 uur.