Weeknieuws 2023-41 (update)

MTB-groep: Vanwege de vele regen die deze week gaat vallen passen we de planning aan. Dus a.s. zondag route 16, Zandhazentocht, van 52 km. Vertrek om  9:00 uur.

VUT-groep: Vanmiddag, 12 oktober, staat route 64 op het programma. Een afstand van 60 km. De weergoden voorspelde niet al te goed weer maar naar mate de klok naar 13:30 uur liep werd er toch droog weer voorspeld. Maar ik was er al bang voor. Bij de Beurs aangekomen stonden wij tenslotte met 6 wielrenners waarvan Lei K. op de electrische fiets. En ja hoor bij vertrek was het fijn droog weer en een heerlijk tocht gemaakt, zonder regen. Wij fietsen richting Kronenberg waar Lei K. zijn eigen tempo ging rijden waardoor wij met 5 wielrenners over bleven. Door de wind die er stond werd er regelmatig afgewisseld om fijn door te fietsen. Wij kwamen langs mooie velden waar de prei gerooid werd en de neus flink van open ging. Op de Baarlose weg moesten wij noodgedwongen stoppen omdat ze langs het fietspad bomen aan het snoeien waren. Onze koffie pauze hadden wij bij Clevers in Kessel. (Wij mistte wel de zak van Martien, sorry de plastic zak voor de afval, ha, ha). Na een heerlijk kopje koffie met een lekkere bonbon gingen we terug naar Horst. Om 16:15 uur waren we terug met een gemiddelde van 26,5. (verslag door  Huub Franssen)

A.s. donderdag route 48-D van 60 km. Vertrek om 13:30 uur.

B-groep: A.s. zondag route 160 van 70 km. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: Vanmorgen wakker geworden, twijfel slaat toe wel of niet fietsen. Buienradar voorspelt weinig goeds en de temperatuur is de helft van een paar dagen geleden. Nieuwe fiets en dus wel fietsen. Winterkleding aan, spatbord op en gaan. Bij de Merthal gekomen staan er nog drie klaar met de racefiets, rest allemaal mountainbikers. Er is een grote plus te vemelden, de helft van de onze ploeg is vrouw. Via Tienray en Meerlo komen we in Blitterswijck, waar we het klunen vermijden door rechtstreeks naar de brug te fietsen. Het gaar verder langs de Maas tot in Afferden, waar we het veer nemen. Extra pauze voor M. die met de nieuwe banden het gevoel heeft lood in de benen te hebben. In Overloon hebben we de echte pauze, waar we tot onze verbazing uitbreiding krijgen van onze groep. C was 5 minuten te laat bij de start en in Overloon trof ze ons. Gezellig met 5 personen verder. Met 3 vrouwen 60 % vrouw in de groep, nooit eerder vertoond. We waren wel blij dat de mannen het gros van het kopwerk deden. De tocht verliep voorspoedig en regen hebben we  nauwelijks gezien. (door Mien)

A.s. zondag route 42-D van 59 km. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: A.s. zondag route 45-D van 58 km. Vertrek om 9:00 uur.