Weeknieuws 2023-42

Afsluiting seizoen 2023: Zoals ieder jaar zal er a.s. zondag een lekker stuk vlaai incl. 1 consumptie klaar staan in de Beurs na afloop van de rit. 

MTB-groep: Na 3 weken ondergedoken te hebben gezeten in Indonesië, is het deze zondag toch echt tijd om weer eens met de Asses te aan rijden. Gisterenavond mijn bandjes al opgepompt en toen bleek dat achter toch wel snel leeg liep. Eerst maar eens het ventiel gewisseld. Dit mocht echter niet baten. Dus maar goed dat ik nog wat last van een jetlag heb, en dus 1 uur te vroeg wakker ben, zodat ik nog even wat nieuwe latex in de bandjes kan doen. Daarmee is het euvel inderdaad verholpen. Bij de Merthal blijkt dat Ruud hetzelfde euvel heeft moeten verhelpen en leggen we Tim uit dat het ca 1x per jaar nodig is om latex bij te vullen. Moet ie toch maar eens bij LommeDave de goede spullen gaan halen.
Bij de Merthal staat verder een bont gezelschap van dikke en dunne banden, met een grote variatie van niveau.Wanneer we klokslag 9 uur wegrijden, dan blijken het 8 Asses te zijn. In verband met de vele voorspelde regen is de route veranderd in route 16. Dit betekent 52km Rund um Hause, een ZandHazenTocht en dan rechtsom.

Eerst naar het talud, en dan via de Kasteelse Bossen richting Tienray. Na het tentenkamp gaan TankLeo en TwanMechanic rechtsaf, waar de route rechtdoor aangeeft. Het zou daar te nat zijn. Echter de beekkant die we nu niet overslaan is ook al behoorlijk nat. Hier blijkt dat de techniek verschillen ook bij de Asses aanwezig zijn. Of komt dit doordat sommigen pas de 1 e x met dikke bandjes rijden? Langs het spoor op verliest onze voorzitter bijna zijn hand/zadeltasje. Dit zal vandaag nog enkele keren voorkomen, maar gelukkig blijft het iedere keer bij bijna. Volgende halte zijn de Swolgense bossen. Lekker op en af, links en rechts. Goed om te oefenen met de dikke banden. Af en toe een boom(pje) op de route, maar dit gaat allemaal verrassend goed. Bij de MTB route is het ook deze keer weer niet de vraag of we verkeerd rijden, maar waar/wanneer. Zonder iemand te verliezen komen we ook hier weer uit. Vervolgens staat opaHay ons op te wachten. Die heeft vandaag blijkbaar niet zoveel (fiets)vrienden. Wij draaien en keren verder over de heide stukken en gaan daarna weer terug het bos in voor nog wat hoogtemeters. Het is met name Henk nog steeds niet duidelijk dat je die kleine hendeltjes bij je remhendels kunt gebruiken om te schakelen, zodat je ook de heuveltjes soepel kunt nemen. Niet veel later komen we aan bij de crossbaan in Lottum, waar we even stoppen voor een pauze. Helaas zitten hier al wat groene aliëns, zodat we niet meteen kunnen zitten. Maar uiteindelijk kan dit wel, en dan komt ook onze opaHay alweer met al zijn vrienden aangereden. Niet veel later vervolgen wij onze weg richting Meerlosebaan. Net voor we daar zijn, hoor ik opeens iemand achter ons, en ook nog met ons tenue. Dit blijkt Edwin te zijn, die vandaag zijn eigen rondje rijdt. Hier zit net 100m overlap in, dus we zijn hem ook weer snel kwijt.
Met een omtrekkende beweging bewegen we ons naar de start van het parkours Meerlosebaan. Deze ligt er lekker bij, dus het tempo ligt flink hoog. Voor PappieBram zijn hartslag geldt dat ook, dus hij slaat het 2 e stuk even over. Daarna door naar de Reulsberg, maar om daar te komen moeten we nog een heel stuk tegen de wind in. Kunnen we mooi even kijken wat de mannetjes en de jongetjes zijn. Op de Reulsberg weer eens wat alternatiefs. Het talud op en af is teveel dichtgegroeid, dus dat moet nog even wachten. Het Ham gaat verder ook zonder noemenswaardige zaken en dan nog even terug naar de Beurs. Geen materiaal pech, geen gebroken ego’s, dus we lijken klaar voor marathon van volgende week. (door Robert)

A.s. zondag de Maasduinen marathon, route 31, uiteraard onder voorbehoud van het weer. We zullen a.s. zaterdag rond 12 uur de weervoorspelling bekijken en dan beslissen of het doorgaat en dit in de MTB app communiceren. De A groep zal een korte bananenpauze houden na 30 km nabij het bezoekerscentrum bij het Reindersmeer en een lunchpauze bij Boscafe ’t Rimpelt in Afferden na 52 km.  De B-groep zal halverwege de route een pauze houden bij het bezoekerscentrum bij het Reindersmeer.

De A-groep zal route 31-A fietsen van 84 km. Vertrek om  8:00 uur.
De B-groep zal route 31-B fietsen van 69 km. Vertrek om 8:30 uur.

VUT-groep: Vanmiddag 19 oktober, eerst stond route 48 op de planning maar deze werd gewijzigd in route 37, daar diverse leden hem niet konden vinden op de website van TWC Oranje. De voorspelling was dat later op de middag regen werd verwacht, derhalve hadden MD, TS en JT hun planning omgezet naar een ritje in de ochtend. Om 13.10 vertrok ik uit America met in het achterhoofd hoeveel komen er vanmiddag nog opdagen bij de Merthal, gelukkig nog 1 dame en 3 heren. Het eerste probleem deed zich meteen voor want de spoorwegovergang bij iedereen wel het beste bekend als de overgang bij de “STIERENSTAL” was dicht, dus het voorstel was om de Hazenkampweg te blijven volgen tot aan de  spoorweg. Even rechts en de spoorwegovergang voor de Americanen bekend als bij “Poels Bol” te nemen richting Kronenberg waar we de route weer zouden oppakken.In een goed tempo werd er verder gekoerst en MV maande even de mannen op kop dat het nog 25 km wind in zou zijn, dus pak het juiste tempo voor ons VUT-ers.
In Asten leek het even moeilijk om Jan van Hoek te vinden want een straat te laat linksaf en toen moest er nogmaals via de stoep half gekeerd worden.!!! De koffie en Cappuccino waren weer voortreffelijk en de serveerster nam nog even de moeite om ons vijftal op de iPhone vast te leggen. Er werd op diezelfde iPhone gekeken op buienradar maar dat hadden we beter niet kunnen doen, want dat voorspelde dat er een fikse bui onderweg was, dus werd maar besloten snel te vertrekken. Er werd besloten om na elke km te wisselen en in een lekker tempo ging het huiswaarts en in het begin was het “regent het nu wel of niet” het spetterde wat, maar opgegeven moment begon het toch wat te regenen en toen we bijna in Helenaveen waren, werd besloten om de korstte weg naar huis te nemen, dus werd dat via Kronenberg en niet zoals gepland via America. Op de spoorweg nam ik afscheid en ging ik linksaf naar huis aankomst 16.31 uur en zij rechtdoor naar Horst, de hevige regen heeft ons gelukkig niet ingehaald. (Verslag Lei Keijsers) 

A.s. donderdag de laatste officiele VUT rit van 2023, route 114-d lengte 62 km Vertrek om 13:30 uur

B-groep: A.s. de laatste officiele rit van 2023. We sluiten af met route 47 van 66 km richting Overloon. Vertrek om 9:00 uur.

C-groep: A.s. de laatste officiele rit van 2023. We sluiten af met route 91-D van 56 km richting Meijel. Vertrek om 9:00 uur.

D-groep: A.s. de laatste officiele rit van 2023. We sluiten af met route 72-D van 59 km richting Venlo Heide. Vertrek om 9:00 uur.