Weeknieuws 2024-05

Ledenvergadering: Op woensdag 21 februari a.s. is om 20.00 uur bij de Jeu de Boules club in Horst wederom de jaarlijkse ledenvergadering. 
Adres: Gastendonkstraat 50 Horst. Denk eraan dat er alleen met contant geld betaald kan worden.

MTB-groep: Voor deze week staat de erg mooie route Van Ger vanaf Venray op de planning. En voor de liefhebbers vertrekken we vanaf de Merthal. Op de app hebben HammerPete en BikeGirl aangegeven bij de Sprank te starten. Het overtollige water was ondertussen behoorlijk weg, maar de afgelopen dagen heeft het toch nog wel wat geregend, en ook vanmorgen krijgen we meer uit de hemel dan die weerapps allemaal voorspellen. Een regenjack is echter niet nodig, dus eigenlijk is het best te doen. Wanneer ik even voor 8.30 uur bij de Beurs kom zie ik echter nog niemand staan. Bij een 2e inspectie blijkt RecoverEdwin in zijn auto te zitten wachten, totdat de korte regenbui waar ik net doorheen heb gereden verdwenen is. Wanneer dat werkelijk zo is, pakt hij zijn fiets, komt TankLeo aangereden en net voor de klokslag ook nog TurboTim. 4 Man voor vertrek vanaf de Beurs en dan nog 2 erbij in Venray.

Even na 8.30 uur vertrekken we netjes 2 aan 2 en rijden in een net tempo naar Venray. Het modderpad in Meterik slaan we maar even over. En vanwege de sterke westenwind nemen we ook niet de Schadijkerweg maar de Lollobeekweg. Vervolgens speciaal voor TurboTim langs de waterwin installatie en dan verder naar Leunen. Kopbeurten worden netjes afgewisseld. Van Leunen naar Venray gaan we wel gewoon door de landerijen, en daar gaat de hartslag toch wel wat van omhoog. Het zuigende gras doet zijn werk (maar daarvan wordt je sterk ;-)). Zoals gepland komen we tussen 9.05 en 9.10 uur aan bij de Sprank. Daar blijkt ook de bus van de Werkplaats te staan. Ook SlappieBram en LommenDave zitten droog onder de klep met ons koppeltje op ons te wachten. Uiteindelijk dus met 8 Asses voor de route. Deze is uitgezet door Ger, die er helaas door omstandigheden zelf niet bij kan zijn. En dat is meteen te merken. We zijn nog geen 100m op pad of de Garmin van TankLeo stuurt ons al op het verkeerde paadje. Gelukkig zijn er hier voldoende, zodat we dit zonder grote problemen kunnen corrigeren. Het blijkt echter niet alleen de Garmin van TankLeo te zijn, want ook met LommenDave en HammerPete in command gebeurt nog eens hetzelfde. Nadat we een paar kilometer verder zijn wordt het allemaal iets makkelijker en valt het verder op de route wel mee. Dan komen we aan bij de Loobeek. De combinatie hoogwater en graskant maakt het een zware 2 kilometer. Met name SlappieBram horen we grommen over het verwijderen van dit stuk uit de route. Met meer asfalt en minder off road is dat in principe te doen, maar dat is natuurlijk niet het idee van de MTB, of eigenlijk ATB, waarbij de A voor All staat.

Daarna is het echter bijna alleen nog maar genieten. Onze Ger heeft namelijk de mooiste stukjes van de MTB routes aan elkaar geknoopt, waarbij hij de soms nog mooiere wandelpaden als verbindingsstukken heeft gebruikt. Hier en daar staat ook wel wat water op
die verbindingsstukken en moeten tegenliggers aan de kant, waarbij zij wat onhandig in de modder tot stilstand komen. Ook dat is wel leuk om te zien dat er nog grotere stuntelaars op de fiets zijn. Maar ook zelf hebben we dan wel eens een plas die een gat van zo’n 30 cm verhuld waardoor ook wij wel eens tot stilstand komen. Wat betreft genieten komt onze BikeGirl vandaag ook aan haar trekken. Wanneer we bij het Staartven aankomen blijkt weer eens hoe eigenwijs onze TankLeo is. Hij mist de afslag voor de prikkeldraad en de rest volgt gedwee. Maar onze BikeGirl en SlappieBram kiezen ervoor om met mij de eigenlijke route te rijden. Wanneer we bij het strandje aankomen staan daar net de bikkels van zwemmers zich om te kleden. De reactie van onze BikeGirl heb ik niet gehoord, maar volgens SlappieBram was ze duidelijk onder de indruk van de naakte piemels die zij gezien heeft. Vervolgens blijkt dat de andere 5 echt heel eigenwijs zijn, en dat ze door gereden zijn. Dat betekent dat zij na ca 7 min (wij hebben een extra plas en bananenpauze
gehad) aan het andere eind van het Staartven zijn, maar ook aan de andere kant van een 2m hoog hek. Nadat ze er van overtuigd zijn dat die helemaal rond staat besluiten ze om de fietsen er maar overheen te tillen, en zelf bij de poort er over te klimmen. Jammer genoeggeen foto’s, maar amusant was het wel.

Wij vervolgen de route door grotendeels de MTB route Overloon te vervolgen. Maar niet zonder een 3-tal stops geïnitieerd door SlappieBram, waarbij hij een niet schakelende derailleur, een takje in het wiel en iets ondefinieerbaars gefaked heeft om weer even op adem te komen. Nadat ook de rest wel vond dat het genoeg kilometers waren hebben we toch maar eerst even gepauzeerd, om daarna weer heerlijk door te gaan. De route kan nog iets aangepast worden, want de route commissie van de MTB route heeft een aantal mooie nieuwe stukken toegevoegd die het nog leuker maken, ook al moeten deze nog wel wat ingereden worden. Uiteindelijk komen we bij de Sprank aan, waarbij de 4 bikkels afscheid nemen van de andere 4. Dat bikkels blijkt iets minder te zijn, want er wordt voorgesteld om via het asfalt terug te rijden. Aangezien de wind niet ongunstig stond, hebben we dit gedaan met zelfs voor de race A groep een zeer respectabele snelheid, zodat we niet veel later bij de Beurs stonden. Aangezien het al laat was, en we er bovendien uitzagen als varkens die een modderbad genomen hadden is iedereen direct naar huis gegaan om alles te wassen en op te warmen. Om daarna te genieten van de demonstratie wedstrijd van Matje. (door Robert)

A.s. carnavals zondag staat de mooie route naar Duitsland op het programma. Dit is route 30B van 59 km. Vertrek om 9:00 uur.