Het 3 daagse TWC weekend Bosschenhoofd 19 juni 2015

Dag 1: Na een goede voorbereiding van locatie als routes was het vrijdag 19 juni zover. Om 8.30 uur stonden 38 deelnemers met de koffers bij De Beurs waar de Bus al op ons stond te wachten. Snel instappen en vertrekken, de vrachtwagen met fietsen was al onderweg. Eenmaal op weg richting Eindhoven werd de stemming wat gedrukt want de nodige regen daalde naar beneden, de agrarische sector werd er vrolijk van, maar wij niet. Gelukkig was het van korte duur want verder naar het westen klaarde het op en kwam er zelfs een bleek zonnetje door, dat de stemming duidelijk positief deed veranderen. De rit verliep voorspoedig en na aankomst werden koffers en fietsen snel uitgeladen en de voorbereiding van de start kon beginnen.

Want de hotelkamers waren nog niet beschikbaar. Nadat de snelle jongens waren vertrokken stelde de fietsers “Normaal” zich op om ook aan de eerste etappe te beginnen.
3daagseVUT-01

11 Dames onder begeleiding van Jan en Lei vertrokken richting Zundert naar de streek van Vincent van Gogh. Alvorens we daar waren passeerden we een van Nederlands bekendste wielrennersplaatsen Sint Willebrord, geboorteplaats van Wim van Est, na Sprundel via knooppunten door een echt Brabants landelijk gebied met mooie natuur. Dat auto’s wel respect hadden voor ons peloton ervoer enkel Marijan en Marlies toen ze de oversteek misten. Er werd direct gestopt zodat zij weer konden aansluiten bij de groep maar wat wil je met zo’n vrolijke uitstraling. In Zundert aangekomen werd er snel een terras gezocht voor de koffiestop en daar hoorde natuurlijk wat lekkers bij.

3daagseVUT-02

Na de koffie werd de rit vervolgd en via een prachtig natuurgebied want Jan, onze hoffotograaf, kwam tijd tekort om al het moois vast te leggen. In de Rucphense Bossen werd bij het restaurant ‘t Ossekopke nog even een koffiestop gehouden zodat ook het laatste stuk nog zonder problemen afgelegd kon worden.

3daagseVUT-03

Alles verliep zonder problemen en tegen 18.00 uur finishten we weer bij De Reiskoffer voor de after bike. De kamers waren inmiddels klaar en na het uitreiken van de sleutels werden we op de kamer verrast met een geel bad eendje hopelijk heeft iedereen daar zijn eigen invulling aangegeven. Snel de koffer uitpakken en ons klaarmaken voor het diner. Om 19.30 uur schoven we aan tafel voor een meer dan voortreffelijke maaltijd in de kapel van het voormalige klooster. Na het eten was het tijd om in de bar wat afzakkertjes te nemen en de sterke verhalen van de racefietsers te beluisteren. Maar de meeste gingen toch op tijd naar de kamer want zaterdag stond voor de race fietsers de koningsrit op het programma en de recreanten kregen ook een stevige route te verwerken.

Dag 2: Het programma voor vandaag dwong iedereen om toch op tijd op te staan. Na het ontbijt werden de fietsen weer van stal gehaald en gecontroleerd of alles in orde was.

3daagseVUT-04

En het meegekregen lunchpakket werd in de fietstas opgeborgen waarna we vertrokken richting Willemstad door het West Brabantse vlakke land. De start verliep goed alleen Jan had wat problemen met de richting want tot 2 maal toe koos hij het verkeerde pad, zou hij slecht geslapen hebben of was hij misschien wakker gehouden hopelijk voor ons een vraag en voor hem een weet. Lei controleerde even de kaart of we in de juiste richting zaten.

3daagseVUT-05

Via Hoeven en Etten-Leur langs vele aardbeienvelden en polderlandschap bereiketen we Zevenbergen voor de koffiestop dat was na ruim 20 km. We schoven snel wat tafels bij elkaar zodat we als een grote familie aan konden schuiven. Volgens Mia konden we wel een dames voetbalteam vormen met Jan als keeper en Lei als coach, maar daar zullen we ons maar niet aan wagen.

3daagseVUT-06

Na de koffie werd de route vervolg en via Klundert, waar we door de weekmarkt een extra ommetje kregen, en de lange Oostdijk langs het Hollandsdiep, passeerden we nog Tonnekreek.
3daagseVUT-09

3daagseVUT-10

 

 

 

 

En zo bereikten we de vestingstad Willemstad voor het Oude Raadhuis vonden we met uitzicht op de haven een mooie plek om te picknicken en in het zonnetje genoten we van het royale lunchpakket.

3daagseVUT-07

Na de lunch namen we een uur de tijd om Willemstad wat nader te verkennen en al snel bleek dat voor de toekomst een tweede bezoek een aanraden was want het was een prachtige plaats om te vertoeven.

Toen iedereen op de afgesproken tijd en plaats was terug gekeerd werd de toertocht vervolg met als volgend hoogte punt Oudenbosch. Maar de route liep eerst bijna via Fijnaart en de dames fluisterden al zou Frans Bauer langs de weg staan, om ons toe te juichen, jammer dat was niet in de begroting opgenomen. Via Stampersgat naderden we Oudenbosch de koepel van de basiliek was al van ver te zien.
3daagseVUT-14

3daagseVUT-13

3daagseVUT-15

3daagseVUT-16

Daar aangekomen werd eerst een bezoek gebracht aan de basiliek een kopie van de St. Pieter van Rome een indrukwekkend gebouw met een prachtig interieur.  We waren onder de indruk en er werden vele foto’s gemaakt. Ook lieten we voor de goede afloop nog een kaarsje branden.

3daagseVUT-17Na dit bezoek zei Lei nu neem ik jullie mee naar een stuk jeugd herinnering, want Oudenbosch was van oudsher een dorp met internaten waar alle soorten opleidingen gegeven werden en daar hebben ze ook mij getracht wat bij te brengen en zo zagen we op de cour, een groot plein waar ontspannende activiteiten gehouden werden, nog een koepel kerk maar dan een verkleinde van de basiliek.

3daagseVUT-18

 

 

De ramen waarachter de slaapzalen waren wist ik me nog te herinneren. Na deze rondleiding was er koffie met gebak om bij te tanken voor de laatste kilometers naar Bosschenhoofd. Na bijna 70 km kwamen we tegen 18.00 uur met pijnlijke billen aan bij ons Reiskoffer. Het was een prachtige 2e dag geweest met prima weer en een mooie route. Na een korte after bike gingen we ons opfrissen voor het diner. En lieten ons het prima 4 gangen diner goed smaken, na nog enkele afzakkertjes in de bar was het tijd om plat te gaan.

Dag 3: Voor de laatste dag was er een route richting Bergen op Zoom gepland en omdat we om ca. 14.30 uur terug moesten zijn vertrokken wij ook gelijk met de race fietsers. Alvorens van start te gaan moest er nog snel een groepsfoto van alle deelnemers gemaakt worden en dat is zoals gewoonlijk een hele klus.

3daagseVUT-19

Het weer had niet de beste bedoelingen want het keek grijs en grauw. Via Zegge en Oud-Gastel leidde de route ons naar Bergen op Zoom. Het was duidelijk drukker met wielrenners op de zondagmorgen en die hadden veel meer haast en dat merkte we bij oversteekplaatsen want we werden af en toe tot spoed gemaand. In Wouw zat zelfs een terras vol met geüniformeerde fietsers gezellig aan een bakje koffie die ons even later passeerde toen wij door nattigheid gedwongen werden regenkleding uit de tas te halen en gelijk door een enkeling het struikgewas werd opgezocht om de nood te verlichten. Na het kortstondig buitje klaarde het gelukkig op en bij het binnenrijden van Bergen op Zoom werd het steeds beter alsof wij het zonnetje meebrachten. Op de Grote Markt vlak bij de Peperbus was gelukkig al een terras open waar we dan ook snel neerstreken om te genieten van de koffie met gebak of appeltaart, want de club trakteerde en de centjes mochten op, het was trouwens ook nog Vaderdag dus extra feest voor Jan en Lei (alleen het ontbijt op bed hebben we vanmorgen gemist).

3daagseVUT-20

Na de koffie namen enkele nog even een korte wandeling naar de Markiezenhof en omgeving zodat we nog iets van de stad gezien hadden.

3daagseVUT-21

Daarna vertrokken we met de rugwind mee in een verhoogd tempo om toch op tijd terug te zijn, een klein incident zou dit bijna verstoord hebben want Mia maakte even onhandig contact met het asfalt gelukkig bleef de schade beperkt tot een pijnlijke ringvinger en licht pijnlijke rug. Via de Wouwse Plantage en een buitenwijk van Rozendaal deed een vlak voor ons weg rennende haas ons tempo noch verhogen dat dit niet altijd veilig is bleek wel uit een paar kleine missers die gelukkig goed afliepen. Even werd er nog een korte stop gemaakt voor de nog ontbrekende groepsfoto, dat zoals gebruikelijk voor de nodige hilariteit zorgt maar het is toch gelukt.

3daagseVUT-22Snel weer op de fiets en om precies 14.30 finishten we bij De Reiskoffer voor de lunch. Na de lunch was het inpakken en in de bus voor de terugreis naar Horst. De terugreis verliep goed en we landde mooi op tijd bij De Beurs op het terras om nog even gezellig na te praten. We kunnen terug zien op een meer dan geslaagd weekend met een perfecte organisatie heren bedankt en hopelijk tot een volgende keer.

De schrijvers Marijan, Marlies, Lei en de fotograaf Jan.

 

 

Plaats een reactie