Verslag Horst-Bergen op Zoom v.v. 13/14 augustus 2015

Na een intensieve voorbereiding was het donderdag 13 aug. zover dat 13 TWC’ers en Ria en Piet konden starten voor de “Willem Jochems tocht” naar Bergen op Zoom en terug voor ca. 340 km. De starttijd was, door de weersvooruitzichten met topische temperaturen, met een uur vervroegd naar 7.00 uur en twee gastrijders Ger en Hay deden ons uitgeleiden tot Valkenswaard. Het fietsweer zag er positief uit, een bewolkte iets heiige lucht met een oostelijke rugwind vonden wij prima. Alvorens te vertrekken werden door Theo B. nog even enkele adviezen gegeven.

2daagseVUT-01

Na het vertreksignaal werd dan ook meteen goed een tempo opgepakt voor de eerste etappe maar na ca. 6 km klonk LEK en Geert had een dikke kiezel over het hoofd gezien en de mecanicien Piet moest aan het werk, de klus was snel geklaard en we konden verder.

2daagseVUT-02Via Asten, Heese en Leende naar Valkenwaard voor de eerste stop maar tussen Heese en Leende was het Theo B. die een oneffenheid in het wegdek miste en voor een tweede lek zorgde snel wisselen en naar de koffie in Valkenswaard bij café De Bel met een lekkere versnapering.

2daagseVUT-032daagseVUT-04

Na de pauze namen we afscheid van de gast rijders en vervolgde wij onze tocht naar Ulicoten via bekende plaatsen als Eersel Duizel het Belgische Poppel en Baarle Hertog en Baarle Nassau waarbij we regelmatig geconfronteerd werden met de Brabantse klinkerwegen die nogal voor wat trillingen zorgde. Door het plotseling ophouden van een asfaltweg in een donkere bosrijke omgeving werd het naastliggende fietspad gemist en dat zorgde voor kleine buiteling die gelukkig geen man en materiaal schade opleverde. Zo zie dat tijdig waarschuwen van de voorrijders belangrijk is. De Camping Ponderosa was onze tweede stop voor de lunch een wat langere pauze waarbij de wespenjacht een attractie apart was. Tijdens de lunch pauze werden ook snel de lekke banden gerepareerd echter een luide knal deed vermoeden dat het niet helemaal vlekkeloos verliep en moest een tweede nieuwe binnenband gemonteerd worden. Na de lunch het vertrek voor de laatste etappe naar Bergen op Zoom op de vraag zijn we er nog niet kwam het antwoord aan het einde van deze weg ligt het hotel Stayoky dat we na enkele kilometers bereikten. We lagen ongeveer een half uur voor op ons tijdschema zodat we van een extra drinkpauze in de bar van het hotel konden genieten want de temperatuur van ca. 30 ºC had het nodige vocht laten verdampen.

2daagseVUT-06

Na de kamerindeling snel bedden opmaken en een verfrissende douche nemen. Om te gaan genieten van een prima diner. Na het diner klaarmaken voor vertrek naar het centrum want het busje komt zo. Op de markt aangekomen werd er een korte wandeling gemaakt door de stad, en langs niet al te fris uitziende oude stads kanalen van vervlogen tijden.

2daagseVUT-072daagseVUT-08Hierna werd een terras opgezocht waar we met open armen werden ontvangen want er zat nog niemand, nadat de eerste drankjes waren besteld begon de lucht te betrekken en vrij snel barste het onweer met de daarbij horende plens regen, maar dat kon ons onder de luifel niet deren tot de uitbater ons naar binnen riep omdat het zeil onder de waterlast dreigde te bezwijken.

Tegen 23.00 uur stond ons ons busje weer op de markt en bracht ons terug naar het overnachtingsadres en voor 24.00 uur lag iedereen op een oor om te genieten van een welverdiende rust en energie te aan te maken voor de volgende dag. Vrijdagmorgen op tijd op voor het ontbijt en alles weer klaar maken voor vertrek nadat het beddengoed was opgeruimd waren we klaar voor de terugreis maar eerst moest er nog een groepsfoto gemaakt worden.

2daagseVUT-092daagseVUT-10

2daagseVUT-12

De wegen waren nog wel nat van de overvloedige regenval maar leverde gelukkig geen problemen op de wind was in ons voordeel iets van richting verandert zodat we gelijk een goed tempo konden aanhouden af en toe vroeg Lei voor iets minder en daar werd passend aan voldaan. Na ruim 2 uur bereikten we onze eerste stop voor de koffie met appelgebak bij Camping Buitenlust even boven Alphen. Na de pauze werd snel vertrokken voor het tweede gedeelte dat met ruim 80 km een flink stuk was, een hele trip waarbij onze Henk een kiezel te laat opmerkte en hem een Lek bezorgde.

2daagseVUT-13

2daagseVUT-14

Na ongeveer 55 km kwam er toch behoefte aan een korte stop en die werd gevonden De Volmolen aan de Dommel tussen Veldhoven en Waalre. Even de benen strekken en dan de laatste 30 km naar Asten voor de “Diner Pauze” bij het ons bekende Eetcafé Den Hoek. Op het terras waren voor ons de tafels gereserveerd en werd genoten van een heerlijk koolhydraatrijk keuze menu wat iedereen zich goed liet smaken. 2daagseVUT-16
2daagseVUT-15Daarna werd snel opgestapt want een dreigende wolken lucht scheen onze tot nog toe droge dag te gaan verstoren en jawel nog niet buiten Asten moesten de regenjacks aan maar het was gelukkig van korte duur want bijna in Griendtsveen konden ze weer uit zodat we in juiste TWC outfit om 18.15 op het Wilhelmina plein in Horst arriveerde en neerstreken op het terras bij Blok 10. Daar werden we opgewacht door enkele partners. Onder het genot van een paar lekkere dorstlessers werd de tweedaagse aan een snelle evaluatie onderworpen, conclusie een zeer geslaagd evenement waarbij de weergoden ons redelijk positief gezind waren. We kunnen terugzien op een prima verlopen 2 daagse die goed voorbereid en georganiseerd was. Onze voorzitster bedankte de organisatie commissie voor dit fraai  tweedaags fiets evenement en sprak de hoop uit dat er ook weer voor 2016 een dergelijk evenement in het VUT programma wordt opgenomen.

Lei Keursten.

Plaats een reactie