Weeknieuws 2018-17 (24 april)

VUT-groep: Voor vandaag route 27 over ca 77 km met temperaturen die echt zomers waren en dat lokte 19 TWCers naar “De Beurs” na kort overleg werd de groep in tweeën gesplitst. Lei vertrok met 7 vrouw/man voorop want hij was bekend met de pauze plaats. Maar er stond behoorlijk wat wind uit het zuid/oosten onze buren hadden schijnbaar de ventilatoren aangezet, met een regelmatige wissel werd het tempo goed vast gehouden en tegen 15.00 uur streken we neer op het terras in Heythuysen bij Porto Maurizio waar naast koffie ook veel cola werd besteld om wat extra snelle energie binnen te krijgen. Na de koffie kreeg de groep Lei versterking van Gerrit J. en dat was welkom want met de gedachten, we hadden wind tegen dan krijgen we nu wind mee, kwam bedrogen uit want regelmatig werden we nog op kopwind getrakteerd en dat koste behoorlijk war inspanning zodat het tempo fluitje regelmatig klonk. Maar alles ging goed en tegen 17.00 uur bereikte de eerste groep de finish. Maar bij groep bleef wat langer weg omdat daar door de vermoeidheid de concentratie niet meer optimaal was en Jan S. ten val kwam en hij daarbij na later bleek zijn sleutelbeen brak en wat beschadigingen aan zijn oor opliep wat dat op de spoed post gerepareerd moest worden. Jan veel beterschap. Groep twee kwam daardoor iets later bij de finish. Voor velen was het een behoorlijke inspanning geweest met vooral energie verbruik en vocht verlies. Want Piet kreeg zelfs een mede passagier in de bus.

A.s. donderdag staat er i.v.m. alle voorbereidingen voor de OTH tochten geen route op het programma. (door Lei K.)

A-groep: Vandaag de verkenningsrit voor de OTH 2018.

De A-groep gaat weer het Duitse land in. Dus er moet ook geklommen en gedaald worden. Het weer is in ieder geval super. Hopelijk de benen ook voor de 120 kilometers. Op de brug in Well maakt Ger de Stoemper de groep van 15 compleet. Eerder is Piet GSM al aangehaakt. In een constant en vlot tempo koersen we richting de Oosterburen. Niet rechtstreeks naar de heuveltjes maar via een mooie en goed lopende route langs de grens.

Daarna pakken we de bekende en panoramische heuvelruggen bij Herongen en Straelen. Gevolgd door een landschappelijk erg aansprekend traject richting Hinsbeck. Op 1 na neemt iedereen zijn kopbeurt. Soms wat langer en soms wat korter en soms wat harder of langzamer. Zoals het eigenlijk ook is afgesproken. Hoppende Hugo spaart zich vandaag voor de bergrit die hij op maandag wil gaan rijden. In plaats van mee doordraaien naar de koppositie friemelt hij zich bij zijn kopbeurt rechts achter de 2 eersten ertussen. Verrassenderwijs komt Hugo in de klimmetjes wel voorbij gesneld om bij de klimgeiten in de kopgroep aan te sluiten. Toch eens aan hem vragen wat hij voor speciaal spul in de bidon mixt waar je ineens zoveel energie van krijgt.

Al snel komt een bekende molen in zicht. Aha, molen, Mühlenberg ofwel Kaffee und Kuchen. Maar vandaag niet (zo staat netjes vermeld in de mails en apps aan alle A-fietsers). Alléén voor Biking MO een echte desillusie. Ze valt van verbazing bijna van haar rode fietsje als ze merkt dat we gewoon doorfietsen boven aan de Mühlenberg. Uiteindelijk haalt ook zij samen met de rest en zonder problemen de pauzeplaats in Lobberich. Een voordeel van zo’n uitgestelde ravitaillering is dat de koffie én de taart nog veel lekkerder smaken. Een prima pauzeplek lekker buiten in het zonnetje.

Ger de Stoemper en Stillere Frank hebben vandaag niet zo’n klimbenen. Zij gaan op eigen tempo de klimmetjes over en voegen zich steeds een stukje na de klim weer bij de groep. De digitale begeleiding van GSM Piet wil in de bosrijke gedeelten van de route met hem van de weg af het bos in. Maar Piet gaat niet in op deze elektronische avances en uitdaging. Hij blijft netjes bij ons op de weg. Misschien is het tijd voor een update van de Miep Miep. Op 2/3 van de rit liggen de echte heuveltjes achter ons en rijden we goed gegroepeerd in een stevig tempo huiswaarts. Het blijft wel uitkijken op de haakse bochten in de “anliegerfrei” weggetjes. Er ligt nogal wat kiezel en zand. Gelukkig geen valpartijen en zelfs geen lekke banden. In de afdaling na de Bovenste Molen demonstreren Appie Pappie Bram en Peperazzi hoe je op een slinkse manier van kop af kunt komen. Gewoon op een splitsing ff naar rechts terwijl de rest netjes de Navi naar links volgt. Rond 12.15 uur constateren de nazitters bij een drankje dat het vandaag weer een prima A-rit was. Met een pluim voor de routemaker. Top. Allemaal tot vrijdag ! (door Peperazzi)

A.s. zondag route 79 over 105 km richting Groote Peel. Vertrek is om 8.00 uur.

B/C-groep:

Geen verslag deze week van de B/C groep, maar wel een foto van de cooling-down….

A.s. zondag route 34 over 74 km richting Ospeldijk. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: De voor vandaag geplande tocht de OTH 2018 75 km kon geen doorgang vinden i.v.m. het veer dat zo vroeg niet vaart. Daarom hadden de routemannen besloten een aangepaste versie van 2017 op het programma te zetten. Het fraaie fietsweer zorgde voor een goede opkomst of lag het aan de groene tekst in Het Ventiel. De groepen verdeling kwam snel tot stand en voor de D-groep starten er 10 personen. De route ging richting Maasbree naar Hout-Blerick waar de B/C een iets andere koers koos en de volgwagenchauffeur Piet C. van Thei V. assistentie kreeg om naar de Dellerweg te rijden. Wij vervolgde onze route via Molenkampweg naar de Zuiderbrug om de Maas over te steken via de Kinderboerderij en de Jammerdaalseweg  naar de grens om via Leuth en de Hombergen naar de koffiestop in Herongen te koersen bij Restaurante Dal Vivo hadden ze het terras geheel gereserveerd voor TWC Oranje waar we onder een XXL parasol konden plaats nemen voor de Kaffee und Kuchen die we ons perfect lieten smaken. Na de koffie kregen we echter gelijk de kuitenbijter voor de kiezen in Herongen maar door de Torte lukte dat vrij aardig waarna we met een verhoogd tempo afdaalde naar het Veer van Velden-Grubbenvorst. Lei was toen thuis en de rest vervolgde de laatste kilometers naar de finish voor het afterbiken bij “De Beurs”.  (door Lei K.)

A.s. zondag route 34D over ca. 58 km richting Ospeldijk. Vertrek is om 8.30 uur.

Plaats een reactie