Weeknieuws 2018-28 (10 juli)

VUT-groep: Gezien de voorbereidingen voor het 3 daagse TWC weekend was de opkomst wat mager slechts 9 personen en Karel met de volgbus stonden om 13.30 aan de start voor rit 70 over ca 84 km. En de oplettende TWCer kwam de route zelfs bekend voor want hij staat dubbel in het programma, en dus is hij bijna zonder GPS te rijden. De stevige NO wind dreef ons gemakkelijk met een goed tempo zuidwaarts. In Panningen zei Gerrit J., ik vind het prima ik ga richting Someren dus met 8 verder naar Nunhem voor de koffie bij Fijenoord. Na de koffie snel de pedalen vast klikken voor het tweede gedeelte via Helden en Maasbree over de Lange Heide om over de Bike Way op Trade Port naar de finish te koersen die tegen de klok van vijf werd bereikt. ( door Lei K.)

A.s. donderdag route 48 voor ca. 76 km met vertrek om 13.30 uur.

A-groep: Een groot deel van de A was in het Sauerland, dus met 6 man vertrokken we voor route 98. En laat dit nu net de route zijn met de meeste hoogtemeters die we binnen Twc fietsen in onze regio. Alle heuvels richting Viersen worden meegenomen en op de terugweg mag je ze van de andere kant ook nog eens proberen. Het was super fietsweer, niet te warm met een lekker zonnetje en toen we na de Kaffee und Kuchen bij Zum Muhlenberg weer vetrokken, was het zelfs even frisjes aan de armen. Geen idee hoe de wind stond maar voor ons gevoel was ie niet in ons voordeel. Dus na 100 km toch maar even wat bijtanken bij de Beurs waar de Belgische vlaggetjes nog altijd vrolijk wapperen. (door Bram)

A.s. zondag route 142 richting Kinrooi. Deze prachtige route is op de marathon na, de route met de meeste kilometers. Maar liefst 131 stuks. Vertrek is dus om 7.30 uur en pauze is in Roggel bij Cafe “Goeden” Dennenoord.

B/C-groep: A.s. zondag route 102 over ca. 95 km met vertrek om 8.00 uur. Een rit met 2 beklimmingen:

D-groep: De wegkapitein van de D groep had i.v.m. het 3 daagse weekend de vertrektijd maar aangepast naar 8.30 uur omdat hij op voorhand verwachte dat de opkomst minimaal zou zijn en er een samenvoeging van groepen zou plaats vinden. Die inschatting bleek juist want om 8.30 uur stonden er in totaal 15 TWC’ers aan de start voor een alfabetische groep BCD. Ook moesten we het zonder volgwagen stellen. Door Lei werden de BC rijders opgeroepen de D normen in acht te respecteren en als beloning kregen zij vandaag ook een koffie stop. Het ging perfect en even voor 10 uur stopten we bij IJssalon Clevers voor de koffie en TWC was de eerste gast en we konden een feniks plaats op het terras uitzoeken. Na de koffie ging het een in een stevig tempo, want de wind hielp mee, via Wanssum, Blitterswijck, Swolgen en Tienray naar Horst waar even na 11.00 uur de finishklok werd ingedrukt. En zo was het voor iedereen toch een gezellige ontspannen fietstocht. (door Lei K.)

A.s. zondag route 102-D over ca. 70 km met vertrek om 8.00 uur.

Plaats een reactie