Weeknieuws 2018-27 (2 juli)

VUT-groep: De toeval wil dat uitgerekend op de dag na de nederlaag van onze oosterburen wij daar op bezoek gaan om route 55 over circa 87 km weg te trappen. Om 13.00 uur stonden er 9 TWC-ers aan de start en Karel was present met de volgwagen. In Grubbenvorst sloot Lei nog aan zodat we toch een even aantal hadden. In Blerick nam Thei V. even plaats naast Karel om hem door het centrum van Venlo te loodsen zodat hij ons kon blijven volgen en hij ook gelijk met ons op de koffiestop zou zijn. De stemming in de groep was vrolijk want we hadden een jarige, onze Hugo had de respectabele leeftijd bereikt dat voor de toekomst door de overheid gesponsord gaat worden, en de daad bij het woord voegende had hij de eerste AOW al gedeeltelijk verbrast aan een paar nieuw schoenen. De rit voor vandaag was tevens een voorbereiding voor het Sauerland weekend want er waren veel hoogtemeters op het parcours. En op de koffiestop konden we even op adem komen en wat extra energie tot ons nemen. Na een kleine vocale hulde voor de jarige Hugo kwam de Kaffee mit Kuchen op tafel gesponsord door de overheid, Hugo bedankt. Na de koffie weer op de fiets voor nog enkele hoogte meters rond Herongen waarna naar het veer naar Lottum werd gekoerst en Horst snel in zicht kwam waar zonder problemen de finish tegen 17.30 uur bereikt werd. (door Lei K.)

Volgende week route 70 voor ca. 84 km vertrek 13.30 uur.

A-groep: Sambeek Landhorst, 100 km.

Hoog zomer. De Gierzwaluwen krijsen al vroeg hoog in de lucht boven ons huis. Op sportief gebied is er vandaag van alles te beleven:

  • De TT van Assen. Zodra de zon op is scheuren kolonnes motorfanaten als horzels over de A73 richting het noorden. Allemaal opgefokt door het surplus aan PK’s en straks oververhit door de stekende zon in die flitsende leren pakken met van die bochels op de rug. Maar goed dat de Race nog steeds veel spectaculairder is dan de aan en afvoer van de fans.
  • Motorcross op de Reulsberg. Ook daar draaien de crossmotoren hun rondjes in het mulle Horster Maar dan in de binnenring en niet op ons winterfietsrondje. Knap werk om überhaupt op zo’n ding te blijven zitten met die bochten en bulten.
  • De kwartfinales van het WK Fussbal. Dit keer zonder “Bockwurst und Schwalbes”. Voor onze oosterburen was het vóór het weekend immers al “aufwiederschnitzel”. Gelukkig hebben we de Belgen nog.
  • De GP F1 van Oostenrijk. Zou onze Max de Mercedes’en en Ferrari’s een poepie kunnen laten ruiken. Oranje supporters genoeg daar bij Heidi und Peter voor onze Max.
  • En natuurlijk de fietsmorgen van TWC. Altijd de moeite. Weer of geen weer.

14 A-zomerrijders klimmen om 8.30 uur in de pedalen richting het noorden met Bus Piet netjes achter ons aan in zijn Lommenmobiel. We zoeven via de Maas tot Sambeek. Jaja zoeven: de lauwwarme föhn staat netjes op onze ruggen. Zelfs tot 2/3 van de route. Toch verbruiken we de nodige extra energie door de vele koersveranderingen in het traject. Met het hoge tempo is het achterin na iedere bocht of voorrangskruising steeds weer flink aanpoten om de groep bij te benen. Wel een erg mooie en gevarieerde route. Zeker in deze tijd van het jaar.

Op een geschikte plek kiezen we onze pauzeplaats. Speciaal voor Bus Piet zodat die geen rare capriolen hoeft uit te halen om bij ons te komen. Dus mooi in een stil zijweggetje goed bereikbaar vanaf de doorgaande weg. Als we stil staan merken we pas dat Piet Bus al een heel tijd gewoon over het fietspad achter ons aan hobbelt. Hij denkt zeker dat ie nog in z’n Sisimobiel zit. We hebben een “rustige” plek gekozen op zandpad waar geen ander verkeer komt. Slechts 3 auto’s per week. En die draaien net nu het pad in. De fantasie gaat bij sommigen op hol over het doel en bestemming van deze paadjesrijders. Of iets met paarden of iets met andere dieren (bloemetjes en bijtjes). De bus van Bus Piet is het 3e voertuig dat midden door ons pauzerende peloton manoeuvreert. En dat ook nog met een zodanige snelheid dat we voor een tijdje  stof staan te happen. En dan met zo’n onnozele blik uitstappen en semi verbaasd melden dat het wel een stoffig weggetje is waar we staan. Het zij hem vergeven. Zeker door Handy Piet, want die krijgt nog wat extra lucht in zijn verwisselde wiel. Al snel heeft iedereen weer voldoende lucht om aan het laatste (derde) deel van de tocht te beginnen. Vooral wind tegen. Op de open stukken in de Peel kracht 4 of meer en vooral van opzij. Lastig en vermoeiend koersen. Gelukkig staat er veel hoge mais en liggen er verspreid ook wat bossen  die de wind voor ons breken. In ieder geval is er richting de finish niemand meer die nog veel over heeft (Behalve Turbo Tim misschien maar die is ook nog jong en heeft de juiste benen voor dit soort werk).  Iedereen heeft naar vermogen gekoerst. Dus moe en voldaan vleien we ons neer in de vrije Loungehoek naast de C/D groep. De chocomel blijkt vandaag het favoriete drankje. Gevolgd door Radlers, Cola’s en een sporadische alcoholische pint. De groep heeft wellicht nog andere plannen. In ieder geval staat voor  velen volgende week het TWC fietsweekend Sauerland op het programma. Stillere Frank meld namens de organisatie dat alles rond is. Zelfs het goede weer is beloofd. Op naar Eslohe! Tot fiets. Peperazzi.

A.s. weekend dus het fietsweekend naar het Sauerland. Voor de thuisblijvers staat route 98 van 100 km (Hinsbeck/Vierssen) op het programma. Vertrek is om 8.00 uur en pauze na 63 km bij Zum Muhlenberg.

B/C-groep:  Omdat er j.l. zondagmorgen een langere route (95km) op het programma stond, was het vertrek al om 8.00 uur vanaf de Mèrthal. Een vijfentwintigtal renners stonden te trappelen voor de start. Met 13 B renners bleven er voor de CD groep nog 10 over die zich wijselijk samenvoegden tot één gecombineerde groep voor de 69 km lange D route. Het zonnige weer is mooi, maar dat betekende wel oostenwind, en dus de eerste 50 km richting Tönisberg een flinke wind om tegen op te beuken. Gelukkig had Thei V zijn fluitje weer paraat, voor de strakke afwisseling aan kop.

Het was een mooie route, mede door de route die door Thei was verbouwd door er enkele stukjes slecht wegdek uit te halen. Op de pauzeplaats in Schaephuysen werden we getrakteerd op een droog stuk kuchen wat weggespoeld moest worden met genoeg slappe koffie en cola, volgend jaar tijd voor een andere pauzeplaats !! Maar goed dat we hierna alleen nog maar wind op de rug hadden, het was dan ook een peuleschilletje, ondanks dat de meute nog een paar keer tot de orde geroepen moest worden, om de weg richting Horst in recordtempo te volbrengen.

Voor komende zondag staat er route 101 over 92 km op het programma voor degenen die niet meegaan naar het Sauerland. Vertrek is om 8.00 uur vanaf de Mèrthal.

D-groep: Voor vandaag was het programma groen gekleurd en dan een club versnapering, en met zulke tropische weersomstandigheden is dit zeer welkom. Maar de opkomst voor de D was normaal te noemen, bij de C was het duidelijk min dus het was nu omgekeerd als de voorbije weken. Enkele C rijders sloten zich nu bij ons aan en een paar starters, die nog weinig kilometers gemaakt hadden deden dit eveneens zodat de D groep na Grubbenvorst met 12 personen sterk aan de rit van ca. 71 km kon vervolgen. Maar in Venlo keerde Annie en Hein huiswaarts omdat Annie te veel last kreeg van een eerder in de week opgelopen blessure bij een valpartij. Na de grens passage ging het richting Hinsbeck en de straffe oostenwind vormde een extra obstakel en we moesten alle zeilen bijzetten om een redelijk tempo op de klok te krijgen. Na Wachtendonk, toen de wind ging meewerken, ging het in hoog tempo naar Straelen voor de koffie mit Kuchen. Door de drukte was het na de koffie even zoeken om uit Straelen te komen want de navigatie gaf even niet thuis maar het oriëntatie vermogen van een TWC’er is goed genoeg om de juiste richting te vinden. Na Arcen snel op het veer naar Broekhuizen voor de oversteek en dan met een boven gemiddelde snelheid naar de finish in Horst die om 11.45 uur bereikt werd. (door Lei K.)

A.s. zondag 8 juli, route 101-D voor ca. 64 km met vertrek om 8.30 uur.

Plaats een reactie