Weeknieuws 2018-26 (25 juni)

Vacature: Binnen de Oranjetocht commissie zijn we op zoek naar een vervanger van onze routemaker Thei V. Na het jarenlang maken van de mooiste routes wil Thei graag het stokje overdragen. Dus lijkt je dit een leuke uitdaging en ben je handig met de diverse navigatie en route tools of ben je bereidt je dit eigen te maken ? Neem dan contact op met Thei of 1 van de commissie leden. Er zal uiteraard gezorgd worden voor een goede overdracht.

VUT-groep: Om het af te leren stond ook voor vandaag route 62 op het programma, het enige verschil een straffe NW wind die bijna op storm leek. Om 13.30 uur stonden er toch 10 fietsliefhebbers klaar voor deze klus en was Karel met de volgwagen ook weer present. Er werd vertrokken richting Meterik en dat was gelijk werken met als gevolg dat de sterkste mannen er behoorlijk aan trokken zodat het fluitje ze regelmatig tot kalmte maande. Het wisselen gebeurde meestal op eigen initiatief ieder deed zijn deel naar vermogen. In gedachte verheugde we ons al op de terugweg want dan was de wind een echte steun in de rug. Door de harde wind kwamen de route aanwijzingen bij de kopmannen een enkele keer niet helemaal door met als gevolg dat ze doorfietsten als een afslag was gemeld. Of zouden de batterijen in het Schonenberg apparaat van Action kwaliteit zijn! Maar met een tempo vertraging werd kwam alles weer goed. Na Sambeek voelde we het genot van de rugwind en steeg het tempo zonder extreme inspanning naar ongekende hoogte en de koffiestop bij Herberg Thijssen werd dan ook snel bereikt. Na de koffie huiswaarts via enkel Maasdorpen waarbij Geert in Lottum werd afgezet en Lei op de spoorstraat la ging en de overgeblevenen finishten even na 17.00 uur bij De Beurs. (door Lei K.)

A.s. donderdag 28 juni route 55 richting de oosterburen met vertrek om 13.00 uur.

A-groep: Onze primaire wegkapiteins waren beiden verhinderd dus zonder kapitein begonnen we met 10 man aan route Soixante-neuf.  En dit ging inclusief bus Piet zonder bus maar met eigen auto en fietsenrek/zwaailamp/volgauto stickers ook nog goed! Op de brug in Well hebben we nog even gezocht naar Ger maar helaas geen wachtend rood/wit Poels shirt in velden of wegen te bekennen. Verder werd er netjes gewisseld en ook gewacht na weer een vervelende pukkel bij onze oosterburen.

Twan de Grieze draaide in Hinsbeck af richting Horst vanwege andere alcoholische verplichtingen. Na de heuveltjes ging het volle bak naar de Witte Stein voor een lekker bakkie koffie met (te dure volgens babbel Frank) vlaai. Onze Pepe was helaas afwezig met een zere rug, maar de andere 9 hebben netjes op Marjo gepast. Bus Piet probeerde op het veer nog even verstoppertje te spelen maar moest toch betalen bij de meneer. De e-bike vrouwtjes vonden ons maar ongeduldig en hier hebben we ze maar gelijk in gegeven….

Na het veer nog een lekker stukje tegen de wind in stoempen onder leiding van miep Piet (in de nieuwe broek! jawel!) en als afsluiter heerlijk snelheid maken op de Greenportlane. Ondergetekende ging na de lane direct links huiswaarts en de rest van de meute is vermoedelijk op het terras geploft van de Beurs voor een afzakkertje. Een mooie rit die we wederom elk jaar wel op de planning willen hebben. (door Bram).

A.s. zondag route 59 over 100 km richting Sambeek/Landhorst. Vertrek is om 8.30 uur.

B/C-groep:  De vaste kern is er iedere week, dus weer een leuke groep aan de start. Bij noordenwind is de voorkeur een route richting het noorden, en laat deze nou net op het programma staan!!! Thei had zijn fluitje meegenomen, en kon zo de wisseling aan de kop dirigeren. Iedereen luisterde braaf, en het tempo kon, ook tegen de wind in, constant worden gehouden. Na keerpunt Gennep, werd het tempo opgevoerd, maar sommigen zijn dan ook echt niet meer te houden…….. Ook dan doet het fluitje soms wonderen en lijken het net jonge honden !! De omleidingen in Beugen en Veulen werden vakkundig genomen, en zo konden we net na half twaalf als eerste aanschuiven op het terras. 

A.s. zondag fietsen we route 115 ipv 92.( B/C groep) Hier zit een kleine wijziging in (slecht wegdek eruit bij Lind). De route is 95 km en vertrek is om 8.00 uur vanaf de Mèrthal en halverwege is er een Kaffee und Kuchen pauze. Voor de D-groep veranderd er niks; De D-versie van de 92 en 115 zijn hetzelfde.

D-groep: Ook zondag 24 juni was de opkomst van de D rijders zo laag dat men zich weer aansloot bij de C-groep, dus weer extra trainingskilometers, is goed voor de conditie.
A.s. zondag route 115-D i.p.v. 92-D. Afstand 71 km en vertrek om 8.00 uur. (door Lei K.)

Plaats een reactie