Weeknieuws 2018-25 (19 juni)

Vacature: Binnen de Oranjetocht commissie zijn we op zoek naar een vervanger van onze routemaker Thei V. Na het jarenlang maken van de mooiste routes wil Thei graag het stokje overdragen. Dus lijkt je dit een leuke uitdaging en ben je handig met de diverse navigatie en route tools of ben je bereidt je dit eigen te maken ? Neem dan contact op met Thei of 1 van de commissie leden. Er zal uiteraard gezorgd worden voor een goede overdracht.

VUT-groep: Voor route 52 stonden 13 liefhebbers klaar voor de start over ca 75 km. Er stond behoorlijk wat wind en er werd na 15.00 uur toch weer regen beloofd. Maar daardoor lieten wij ons niet ontmoedigen. Na de start werd even wat rustig warm getrapt maar toen ging het tempo omhoog en met de tegenwind was het behoorlijk werken. Na Baarlo kwam de koffiestop in Kesseleik snel in zicht en daar streken we vol goede moed op het buiten terras van de Pleisterplaats. Maar we hielden het niet lang droog want na de eerste druppels werd er snel afgerekend, de regenjacks aan voor zover aanwezig en snel huiswaarts koersen. Gelukkig was de regen niet zo uitbundig als een week geleden maar het tempo was er niet minder om. Gelukkig deden de sterkste het kopwerk en de wind hielp nu een handje mee zodat we rond 16.30 uur de finish bereikten. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 62 over ca. 82 km. Vertrek is om 13.30 uur.

A-groep: Maar liefst 16 mannen , 0 vrouwen en helaas geen Piet + bus stonden klaar voor de route richting Tönisberg. Piet was er wel nog even met de hond om ons uit te zwaaien. Een lekker windje op de kont in het eerste gedeelte van de route. Dus lange kopbeurten die uiteraard op de terugweg steeds korter werden. De rit liep verder voorspoedig, dus zonder lekke banden of ander malheur. Onderweg een paar heuveltjes waar iedereen zijn overtollige energie op kon loslaten. Boven of onder de heuvel werd netjes gewacht zodat we konden controleren of we niemand vergeten waren. Halverwege nog snel een plas pauze en een 2e pauze zonder plassen op het veer naar Lottum. Bij de Beurs nog even het vocht bijvullen en nagenieten van deze mooie route die we gewoon elk jaar op het programma laten zetten. (door Bram)

A.s. zondag route 69 over 124 km richting Reuver via Wellerlooi. Pauze na 88 km bij de Witte Stein. Vertrek is om 7.30 uur.

B/C groep: Nadat de A groep in grote getale was vertrokken, werd voor de B-groep klokslag half negen door Mien het startsein gegeven. 10 Renners zetten koers richting Westerbeek. Thei liet zich na enkele kilometers terugzakken tot de C-groep, althans dat was de bedoeling. Helaas voor Thei kreeg, net voordat ze hem inhaalden, iemand een lekke band die eerst verholpen moest worden. De noordwesten wind was stevig, maar met regelmatig een wisseling van de wacht aan kop van het peloton, was dit prima te doen. Vanaf Westerbeek kwam langzaam de wind op de staart, en werd het tempo opgeschroefd. Dit hoge tempo leidde wel tot wat zenuwachtigheid en paniekaanvallen in het peloton (ongewend ??) en dus was het oppassen geblazen. Alles liep gelukkig goed af en konden we na 82 km afsprinten voor de dagwinst en op het (koude) terras nog een lekker bakkie koffie doen. Na een tigtal minuten kwam Thei helemaal in z’n uppie over de finish, hij had geen C-groep meer gezien en de hele route in zijn eigen tempo gefietst!! Na nog een kwartiertje wachten kwam ook de C-groep over de finish, samen met Piet die de route ook weer prima kon volgen in de volgauto. (door Peter K.)

Komende zondag staat route 99 over 86 km op het programma (Bergen, Oefelt). Vertrek is om 8.30 uur vanaf de Mèrthal.

D-groep: Gelukkig een redelijke opkomst voor de D groep, 8 personen en zelfs een gastrijder. Wiel U. uit Sevenum had zijn zoon gestrikt om op vaderdag pa te vergezellen. Maar onze Jet melde dat zij op trainingsstage wilde bij de C-groep om wat meer kilometers te maken. Ik denk dat het tempo daar wel omhoog zal gaan want Jet was onze kopvrouw. Na het startsignaal werden de pedalen vastgeklikt en vertrokken we op gepaste afstand van de C groep. Er stond behoorlijk wat wind waardoor er gelijk flinke druk op de pedalen gezet moest worden en het was onze Mart J. die er flink aan trok want als C in het vizier is is hij moeilijk te temmen en het fluitje deed hem regelmatig tot de orde roepen. Maar alles kwam goed want vlak voor Merselo stonden de C coureurs lang de weg te wachten op de volgbus van Piet. En wij staken ze met een lichte grijns voorbij. Wij vervolgde onze route via Overloon naar Geijsteren voor de koffie stop bij ’t Trefpunt. Na de koffie snel weer de fiets op want Lei wilde op tijd thuis zijn want hij moest naar het muzikale Peeltoernooi. Dus na Lottum nam hij de afslag Grubbenvorst terwijl de rest de route vervolgde voor de laatste 8 km en tegen de klok van 11.30 uur de finish bij De Beurs bereikte voor het afterbiken. (door Lei K.)

A.s. zondag route 99-D voor ca. 65 km en vertrek is om 8.30 uur.

Rabobank clubkas campagne: Ook dit jaar hebben we als Twc weer meegedaan en onze voorzitter Mien heeft een mooie cheque ter waarde van 224,54 euro mogen ontvangen.
Iedereen bedankt voor het stemmen op onze club!

 

Plaats een reactie