Weeknieuws 2018-24 (12 juni)

VUT-groep:  Met de voorspelde tropische temperaturen voor vandaag beloofde rit 90 pittig te worden met gevolg dat er om 13.30 uur slechts 10 liefhebbers, 1 hennetje en 9 haantjes, bij start stonden. En dat we het zonder volgauto moesten doen, zou die ook last van de hitte krijgen? Op slag 13.30 uur vertrokken we richting Spoorstraat en gingen niet via het fietspad Peelstraat maar over de nieuwe geasfalteerde weg van het hippisch centrum richting AC. Doordat het bijna windstil was werd er een fraai tempo neergezet maar door het drukkende weer werd de bidon regelmatig uit de houder getrokken. Via  Neerkant en Meijel richting Heusden met als verrassing een fraai nieuw fietspad langs de Meijelseweg. Via enkele omwegen bereikten we onze koffiestop bij restaurant De Beleving in Asten waar we op het fraaie terras neerstreken om het verloren vocht aan te vullen met koffie, cola of Radler 2.0. Het langste stuk zat erop maar toen we vertrokken begon N O de lucht behoorlijk zwart te worden en na enkele kilometers werd het asfalt nat en de eerste douche van boven begon, aangevuld met een onweersklap. De wegkapitein hield het wisselfluitje maar weg met de hoop dat de sterkste voor bleven rijden met een strak tempo. Op de Snoertsebaan was het meer roeien dan fietsen en de haastige autorijders gaven nog een extra douche. En tot ieders verrassing was in Griendtsveen de weg weer droog en werden we hoopvol dat we droog thuis zouden komen. Maar dat pakte anders uit want na America op de Hofweg werd boven de rits open getrokken en zagen we geen hand meer voor de ogen en hadden moeite om de tegemoet komende auto’s waar te nemen. De tempomakers deden er nog een schepje bovenop en met ruim 35 km/u was het bijna de uiterste grens met dit weer voor vutters. Maar de koek was nog niet op want na het bord Horst fietsen we het riool binnen want door de hoosbui stond op de straten ruim 10 cm blank met gedeeltelijke rioolinhoud van Horst. En automobilisten hadden er schijnbaar ook nog lol aan om ons met ongepaste snelheid tegemoet te komen zodat man en paard letterlijk onder de stront zaten. Na de finish snel naar huis voor ontsmetting onder de douche en de fiets kleding maar in een emmer voor verdere behandeling. En dan rest nog de fiets poetsen en hopen dat de schoenen weer droog zijn. Het was vandaag een rit met extreme weersomstandigheden maar buiten het nat pak is het zonder problemen verlopen. (door Lei K.)

A.s. donderdag route 52 voor ca. 76 km. Vertrek is om 13.30 uur.

A-groep: Ospel – Wanssum, 105km.

Met 14 A-rijders koersen we vandaag kriskras door de Brabantse Peel. Met Ospel als verste punt. Van buurtschap met stallen naar buurtschap met nog meer stallen. De reukjes geven aan welk soort vee er bivakkeert in de hokken en daar opgroeit tot kipfilet, kotelet, bieflap, lamsbout etc. Gelukkig is het tussen de boerderijen wel mooi groen. En nu in het voorjaar cirkelen er nog niet al te veel insecten rond. Maar goed want anders zou Babbel Frank tijdens de dik 100 kilometer babbelbiken een hele zwerm insecten moeten wegslikken. Is wel modern zo’n insecten menu.

Voor eventuele pechvogels is Piet Bus paraat. Dit keer weer met de bus van Lommen. Dus steeds goed herkenbaar achter ons in het uitgestrekt Peellandschap. In die grote boemelbus kan overigens extra veel Sisi in! Heeeeerlijk bij een banaan of reep zo’n lekker gekoeld Sisi flesje waar de condens vanaf druipt en de bubbeltjes in je neus prikkelen. Het wordt vandaag een rit zonder spektakel. Vlak en geen rare obstakels en capriolen. Net als ’s middags bij de rondjes van onze Max met zijn race “vrienden”. Overigens voert Geert al vóór de 60 km bananenbreak een zogenaamde “overcut” uit. Enkele weken geleden bleek zijn tactiek van een “undercut” averechts uit te werken.  Onze Chip strandde toen voor De Hertenwei met een lege accu. Nu gaat Chip, net voordat hij aan de kop van het peloton komt, met een lekke band aan de kant. Vanwege zijn schijfremmen is een wielwissel niet mogelijk. Dus een verplichte bandenwissel. Wellicht van “soft” naar “intermediate”. 10  kilometer verder zoeft de Bus Piet bus ons voorbij met Chip erin.  Uitgerust en met opgewarmde en dus supersnelle banden sluit Chip weer aan bij de groep. Direct daarna plaatst Chip zij  2e tactische manoeuvre. Als de groep vaart mindert voor de welverdiende bananenbreak demarreert Chip naar de kop van het peloton voor zijn (eerder vervallen) kopbeurt. Semi verbaasd kijkt onze tacticus achterom en rolt terug naar de pauzerende groep. Pauze? Nu al? En ik wilde net op kop? In ieder geval blijkt deze bananenbreak niet alleen voor Marjo een welkom intermezzo. Al snel staat er een rijtje TWC-Oranje logo’s de struiken aan te wateren.

Na de pauze koerst de route verder door de Brabantse Peel. Door veel te zigzaggen maken we de nodige kilometers. Bij Ysselsteyn rechtsaf en dan nog meer kilometers sprokkelen tussen Oostrum, Meerlo en Wanssum voordat we over de normale en logischere route terug rijden naar Horst. In Horst vinden we een prima plaatsje in de loungehoek tussen de andere TWC-ers.  Op de gespreksagenda dit keer: het TWC-weekend 6,7,8 juli en de Marathon op 26 augustus. De organisatoren hopen natuurlijk op een goede deelname Een prima vooruitzicht, toch!  Tot fiets. PePerazzi

A.s. zondag route 115 van 96 km richting Tonisberg. Vertrek is om 8.30 uur.

B/C-groep:  Een mooie opkomst voor de B-groep j.l. zondag met 11 renners. De routecommissie had wederom een erg mooie route op het programma staan. Route 51 richting Wetten, Winnekendonk, langs het grindgat, en dan langs Weeze terug naar Horst. Goede lange stukken, afgewisseld met mooie stukken door het bos, zorgde uiteindelijk voor een mooi gemiddelde van 29 per uur. Ook Piet in de volgauto wist ons aan de andere kant van de pöl te vinden, want hij had de C/D groep vaarwel gezegd, en kwam ons gezelschap houden. Klokslag 11 uur konden we als eerste een zitplaats uitzoeken op het terras van de Beurs, voor de welverdiende derde helft.

Komende zondag staat route 62 over 82 km op het programma. Deze route gaat via Sambeek en Groeningen. Vertrek is om 8.30 uur.

D-groep: Door gebrek aan belangstelling van hedenmorgen, 3 personen, hebben we ons op verzoek maar aangesloten bij de C groep. Met als resultaat dat de 3 D rijders ook ca. 90 km te verwerken kregen en geen koffiestop maar na enig overleg met de C fietsers wilde men toch graag een gezellige koffie stop. Het route verloop staat in het weeknieuws van de C-groep. (door Lei K.)

A.s. zondag route 62 D voor 61 km. Vertrek is om 8.30 uur.

Plaats een reactie