Weeknieuws 2018-29 (17 juli)

Foto’s Twc Weekend Sauerland: Er zijn weer diverse mooie foto’s gemaakt tijdens dit fietsweekend. Deze zijn zoals altijd weer te vinden in het Foto en Video album op deze site. Wel eerst even inloggen.

VUT-groep: A.s. donderdag staat route 1 op het programma. 70 km richting Weeze. Vertrek is vanwege de hitte aangepast: 8.00 uur.

A-groep: Afgelopen week hebben we helaas afscheid moeten nemen van ons lid Huub Cuppen. Deze zondag begint dat ook met een minuut stilte na het slaan van de klokken. En aangezien we om 7.30 uur vertrekken, was het ook echt stil. Na deze meest indrukwekkende minuut van de gehele morgen, beginnen we met 5 man aan onze route 142 van 131 km richting Kinrooi en terug. En met NNO wind betekent dat, dat het venijn op de terugweg zit. Weliswaar waait het niet echt hard, maar met slechts 5 man en zoveel kms voelt dat toch wel anders. Het is echter super weer om te fietsen, en dan is dit ook nog eens een erg mooie route. Weliswaar komen we op plekken waar we wel vaker komen, maar dan komen we er over andere wegen. En tot in de buurt van Belgie zonder al te veel draaien en keren. In Belgie, en later er ook weer uit, rijden we, natuurlijk ook over de bekende betonplaten, maar vooral door mooie natuurgebieden, en dat betekent dan ook wat vaker draaien en keren, maar met een wat kleinere groep is dat wat minder erg. Na de pauze in Roggel, waar we Gerrit J nog bij een “verkeerd” clubje zien, is de route weer net als op de heenweg. Al met al een super route met heerlijk fietsweer. Waarom elders met vakantie gaan?

Na het trainingsweekend vorige week in het Sauerland, doen we a.s. zondag route 126 over 108 km met wat hoogtemeters en pauze bij de bakker in Sonsbeck. Vertrek is om 8.00 uur.

B/C-groep:  Het zonnetje scheen weer volop deze morgen, kortom lekker fietsweertje ! Vanwege de langere afstand van 95 km is het vertrek al om 8 uur vanaf de Mèrthal, en dat betekende vroeg uit de veren. Op weg naar de start kom ik al een vijftal fanatieke A-rijders tegen die deze morgen een nóg langere afstand op het programma hebben staan, en daarom nog een half uurtje eerder moesten vertrekken. Vertrek is richting de Wellse brug, en van daar uit over het slecht stuk fietspad langs de Wezerweg naar Wemb. Over veelal rustige Duitse “anlieger frei” wegen bereiken we uiteindelijk de omgeving van Sonsbeck, met als eerste de klim naar het Tüschenwald. Na de hergroepering boven aan de top, een lekkere afdaling van de Reichswaldstrasse richting Labbeck. Daar volgde de tweede klim, die van de Dassendalerweg, met dito mooie afdaling over de onoverzichtelijke, holle weg richting Sonsbeck. In Sonsbeck lag het terras van de plaatselijke bakker er uitnodigend bij, maar niemand durfde dit kenbaar te maken, dus werd er vrolijk doorgekoerst ! Dan maar een “gewone” bananenpauze langs de kant van de weg. Onder toeziend oog van de rode duivels, worden de banaantjes opgepeuzeld. Met de laatste 30 kilometer enigszins wind op de rug, kan het tempo wat opgeschroefd worden tot aan het veer in Arcen. Nadat we daar eindelijk de oversteek hebben gemaakt, kan het via de broekhuizerdijk naar de finish in Horst. Conclusie van menigeen: een erg mooie route !!

A.s. zondag staat route 117 over 90 km op het programma. Vertrek is wederom om 8.00 uur vanaf de Mèrthal. De route gaat via Deurne naar de Mortel.

D-groep: A.s. zondag route 117-D over 61 km. Vertrek is om 8.00 uur.

Plaats een reactie